• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μια «απεργία ασφάλειας» στο Σικάγο

August 07, 2020 768

 

 

Τρεις μέρες μετά την επιστροφή στην πανεπιστημιούπολη, οι υπάλληλοι των City Colleges του Σικάγο δήλωσαν ότι τα κολέγια δεν ακολουθούν τα προγραμματισμένα πρωτόκολλα πρόληψης εξάπλωσης COVID-19. Ανησυχώντας για την ασφάλειά τους, η ένωση απειλεί να απεργήσει.

 

Μετά από εξίμισι μήνες εξ αποστάσεως εργασίας, το προσωπικό των φοιτητικών υπηρεσιών στο City Colleges του Σικάγου επέστρεψε στην πανεπιστημιούπολη τη Δευτέρα. Λίγες μέρες αργότερα, η συνδικαλιστική οργάνωση που εκπροσώπησε χιλιάδες υπαλλήλους της CCC πραγματοποίησε συνέντευξη τύπου. Οι συνθήκες εργασίας είναι μη ασφαλείς, είπαν, και εάν η διοίκηση δεν επιτρέπει στο προσωπικό υποστήριξης να επιστρέψει σε απομακρυσμένη εργασία, η ένωση θα συνεχίσει «απεργία ασφαλείας».

«Είμαστε εδώ σήμερα για να παροτρύνουμε τη διοίκηση των City Colleges να επιστρέψει σε πλήρεις απομακρυσμένες φοιτητικές υπηρεσίες για το φθινόπωρο εξάμηνο, όπως έχει γίνει από τον Μάρτιο», δήλωσε ο Tony Johnston, πρόεδρος της Ένωσης καθηγητών Cook County Colleges, που εκπροσωπεί περίπου 2.000 καθηγητές, προσωπικό και υπάλληλοι ασφαλείας στο CCC.

 

Περισσότεροι από 400 σύμβουλοι, προσωπικό πληροφορικής, υπάλληλοι του κέντρου δοκιμών και μέλη του κέντρου παιδικής μέριμνας εργάζονται στην πανεπιστημιούπολη αυτόν τον μήνα. Σύμφωνα με το CCC, το προσωπικό των φοιτητικών υπηρεσιών θα βρίσκεται στην πανεπιστημιούπολη κατά τη διάρκεια της «περιόδου αιχμής εγγραφής» μεταξύ 3 και 20 Αυγούστου. Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, οι υπάλληλοι του CCC ενημερώθηκαν ότι ένα μέλος του προσωπικού ασφαλείας στο Olive-Harvey College είχε θετικά αποτελέσματα για το COVID- 19.

Σε μια δήλωση, το CCC επανέλαβε τη δέσμευσή του για υγεία και ασφάλεια, αλλά δεν αντιμετώπισε την ανάπτυξη νέων διαδικασιών ασφάλειας.

«Η διασφάλιση της υγείας και της ασφάλειας των μαθητών μας, της σχολής και του προσωπικού μας, και η υποστήριξη των μαθητών μας στην επίτευξη των ακαδημαϊκών τους στόχων είναι οι κορυφαίες προτεραιότητές μας», ανέφερε η δήλωση. «Αναγνωρίζουμε ότι ενώ μερικοί από τους μαθητές μας μπορούν να επωφεληθούν από απομακρυσμένες υπηρεσίες, ορισμένοι φοιτητές με ελάχιστη έως καθόλου εμπειρία στο κολέγιο ή στην τεχνολογία εξυπηρετούνται καλύτερα αυτοπροσώπως.»

Οι μετρήσεις περιπτώσεων COVID-19 αυξάνονται ανοδικά στο Cook County, Ill., Όπου βρίσκονται και τα επτά κολέγια CCC. Ο μέσος αριθμός νέων κρουσμάτων κάθε μέρα στην κομητεία Κουκ είναι περίπου 600. Την Πέμπτη, ο Ιλλινόις ανέφερε σχεδόν 2.000 νέες περιπτώσεις.

«Από τον Μάρτιο, όταν το CCC έκλεισε λόγω του COVID-19, δεν υπήρχε εμβόλιο, καμία θεραπεία ή καμία θεραπεία για το COVID, οπότε γιατί το CCC βιάζεται να φέρει τους μαθητές και το προσωπικό πίσω στην πανεπιστημιούπολη;» Η Lucia Mascorro, ακαδημαϊκή σύμβουλος στο Malcolm X College, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Τα στοιχήματα είναι υψηλά για μαθητές και προσωπικό που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο για πιθανές επιπλοκές COVID-19.

Ο Russha Harris, διοικητικός βοηθός του κολλεγίου στο Olive-Harvey, είναι επιζών καρκίνου του μαστού και έχει συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια μετά από χημειοθεραπεία.

«Το να βλέπεις τη συντήρηση να περνάει και να αδειάζει μόνο τα σκουπίδια ήταν πραγματικά απογοητευτικό. Δεν σκουπίστηκε πόρτα. κανένας μετρητής δεν σκουπίστηκε ή απολυμάνθηκε ή ψεκάστηκε », είπε ο Χάρις. «Δεν μπορώ να διακινδυνεύσω να αρρωστήσω, γιατί αν αρρωστήσω, απλά δεν νομίζω ότι θα το κάνω. Θέλω απλώς να αισθάνομαι ασφαλής στη δουλειά. Λατρεύω τη δουλειά μου, μου αρέσει αυτό που κάνω. "

Η Adriana Alvarez, βοηθός γραφείου στην Olive-Harvey, είπε ότι παρατήρησε πολλές περιπτώσεις μη ασφαλούς συμπεριφοράς.

«Μετά την επιστροφή μου, παρατήρησα ότι η άμεση περιοχή μου δεν είχε καθαριστεί ή απολυμανθεί. Δεν είχα ακόμη λάβει μάσκα. Μπήκα σε κοινόχρηστους χώρους όπου οι εργαζόμενοι ή το προσωπικό δεν φορούσαν τις μάσκες τους », είπε ο Alvarez. «Υπάρχουν μόνο τόσα πολλά που μπορείτε να κάνετε με την κοινωνική απόσταση. Μόλις αφαιρέσετε τη μάσκα σας, είναι στον αέρα. Ο εξαερισμός μας δεν είναι ο καλύτερος. τα σκουπίδια δεν μαζεύονται - στα μπάνια το τρεχούμενο νερό βγαίνει κίτρινο. "

Σε μια πρόσφατη έρευνα για τα μέλη, τα τρία τέταρτα των μελών των συνδικάτων δήλωσαν ότι δεν εμπιστεύονταν τα City Colleges για να τους κρατήσουν ασφαλείς και μόνο το 5% ανέφερε ότι αισθάνεται ασφαλής όταν επέστρεψε στις πανεπιστημιουπόλεις. Ο Τζόνστον είπε ότι το 85 τοις εκατό των μελών είπε ότι θα ήταν πρόθυμοι να συμμετάσχουν σε μια «απεργία ασφαλείας» για να διασφαλίσουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει στις 24 Αυγούστου, την πρώτη ημέρα των μαθημάτων. Ο Τζόνστον είπε ότι η σχολή εξέφρασε επίσης την προθυμία να επιτεθεί μαζί με τους συναδέλφους τους εάν είναι απαραίτητο.

Η ένωση εξετάζει τη μη ψήφο εμπιστοσύνης στην τρέχουσα διοίκηση του CCC.

Το CCC σημειώνει ότι το σχέδιο επαναλειτουργίας του έχει αναθεωρηθεί από το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας του Σικάγου και ότι τα σχέδια ακολουθούν τα πρότυπα και τις συστάσεις των Τμημάτων Δημόσιας Υγείας του Ιλλινόις και του Σικάγου, του Συμβουλίου Ανώτατης Εκπαίδευσης του Ιλινόις και των Κέντρων Ελέγχου Νόσων και πρόληψη.

Η συνδικαλιστική σύμβαση περιέχει μια διάταξη χωρίς απεργία και μια απεργία θα ήταν παράνομη βάσει του νόμου περί εργασιακών σχέσεων του Illinois Education, τον οποίο το CCC επεσήμανε όταν ρωτήθηκε για την πιθανή απεργία. Ο Τζόνστον είπε ότι ακόμη και με την πρόβλεψη, δεν ήταν πρωτοφανή η απεργία. Η ένωση απεργήθηκε τελευταία φορά το 2004.

«Αυτή η απεργία θα βασίζεται στην ασφάλεια και την υγεία μας. Αρκετά απλό », είπε ο Johnston. «Είχαμε την υποστήριξη και την υποστήριξη των μεγαλύτερων συνεργατών μας - η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών του Ιλλινόις και η Αμερικανική Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών έχουν υποστηρίξει ή υποστηρίξει οποιουσδήποτε τοπικούς ή συμβούλους που αποφασίζουν να απεργήσουν με βάση την ασφάλεια. Ενώ η ίδια η απεργία θα ήταν παράνομη, αν τα μέλη μας αποφασίσουν ότι είναι απαραίτητο, θα το κάνουμε. "

Πιστεύει ότι η CCC δεν έχει διαπραγματευτεί καλή πίστη σε σχέση με τα σχέδια επανέναρξης και ότι υπήρξαν λίγες ευκαιρίες για τους υπαλλήλους να παρέχουν σχόλια σχετικά με τα σχέδια.

«Είναι ένα πράγμα να μην διαπραγματευόμαστε με καλή πίστη στις διαπραγματεύσεις για συμβόλαια, αλλά αυτό δεν είναι ο τρόπος ζωής μας, αυτές είναι οι ζωές μας», δήλωσε ο Johnston. «Και έτσι, αυτό είναι ένα κρίσιμο ζήτημα που αξίζει την προσοχή τους, και δεν έχουμε ακόμη δει αυτήν την προσοχή».

ΠΗΓΗ: insidehighered.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search