• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Έντεκα εκατομμύρια μάσκες τη μέρα θα διανέμει η Ιταλία για το άνοιγμα των σχολείων

August 20, 2020 786

 

Η Ιταλίδα υπουργός Παιδείας Λουτσία Ατσολίνα δήλωσε σήμερα ότι το σχολικό έτος πρόκειται να ξεκινήσει κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, όπως έχει ανακοινωθεί από την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε. «Η επαναλειτουργία των σχολείων αποτελεί ηθική υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητα της κυβέρνησής μας», πρόσθεσε η Ατσολίνα. Εξήγησε δε, ότι «θα διανέμονται 11 εκατομμύρια προστατευτικές μάσκες την ημέρα, σε μαθητές, διδάσκοντες και διοικητικούς».
 

Στις δηλώσεις της, η ιταλίδα υπουργός Παιδείας ανέφερε επίσης ότι«αναζητήθηκαν μεγαλύτερες αίθουσες, ώστε τα παιδιά, κατά την διάρκεια των μαθημάτων, να μπορούν και να κατεβάζουν την μάσκα τους».

Όπως αναφέρει το «Βήμα», στις 20 Ιουλίου, το υπουργείο Παιδείας της Ιταλίας ζήτησε τη δημιουργία 3 εκατομμυρίων μονών θρανίων σε ανακοίνωση με την ένδειξη «εξαιρετικά επείγον». Ο στόχος είναι να υπάρχουν διαθέσιμα και να διανεμηθούν στα σχολεία με την επανεκκίνηση των μαθημάτων στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, παραμένει άγνωστό για το αν τα θρανία θα είναι έτοιμα στην ώρα τους, καθώς σύμφωνα με την «The Washington Post», οι κατασκευαστές έχουν δηλώσει ότι η κατασκευή αυτού του αριθμού θρανίων απαιτεί τουλάχιστον πέντε χρόνια. «Γνωρίζω προσωπικά όλους στην Ευρώπη που κατασκευάζουν σχολικό εξοπλισμό» δήλωσε ο Emidio Salvatorelli, πρόεδρος εταιρείας επίπλων στο The Washington Post . «Δεν μπορεί να γίνει».

Από σήμερα, παράλληλα, οι περιφέρειες Λάτιο και Τοσκάνη, στην κεντρική Ιταλία, ξεκίνησαν τα εθελοντικά τεστ σε καθηγητές, δασκάλους και διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό των σχολείων. Στο Λάτιο, με πρωτεύουσα την Ρώμη, έχουν ήδη ζητήσει να μπορέσουν να υποβληθούν στο τεστ δέκα χιλιάδες άτομα.

Από την περιοχή του Βένετο, τέλος, ο περιφερειάρχης της Λέγκα, Λούκα Τζάια, δήλωσε ότι δεν θεωρεί πως «παιδιά έξι ή οκτώ ετών μπορούν να φορούν την προστατευτική μάσκα επί σειρά ωρών, κάθε ημέρα». Το προληπτικό μέτρο που η περιφέρειά του θεωρεί αναγκαίο, ενόψει της επαναλειτουργίας των σχολείων, είναι η τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας.

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search