• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ SYNKA ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

August 24, 2020 4257

ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ

ΝΕΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ SYNKA ΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΔΗΜΗΤΡΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΒΑΘΟΣ ΑΛΛΑΓΗ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

 
 
Καταγγέλλουμε την εργοδοσία SYNKA των σούπερ μάρκετ "Δήμητρα" που τις τελευταίες μέρες με μεθοδεύσεις προσπαθεί να εξαναγκάσει τους εργαζομένους να υπογράψουν νέο "ιδιωτικό συμφωνητικό μεταβίβασης εργασιακής σχέσης". Θυμίζουμε πως το ίδιο είχε προσπαθήσει να κάνει πριν από λίγο καιρό, όμως ύστερα από ενέργειες του Σωματείου μας, που αποκάλυπταν την πραγματική στόχευση του συγκεκριμένου εγγράφου, εξαναγκάστηκε να το αποσύρει.
 
Υπάρχουν καταγγελίες στο Σωματείο μας πως για να "πειστούν" κάποιοι συνάδελφοι να υπογράψουν, η εργοδοσία απειλεί πως αν μέχρι αύριο (25/8/2020) το πρωί δεν το έχουν υπογράψει, θα τους μεταθέσει σε άλλο υποκατάστημα, σε άλλο μέρος του νησιού, πολύ μακριά από εκείνο που ήδη εργάζονται αλλά και τον τόπο διαμονής τους!
 
 Το νέο "συμφωνητικό" σε σχέση με το προηγούμενο, πέρα από τα υπόλοιπα, ανοίγει ουσιαστικά ζήτημα και για τον μισθό των εργαζομένων κάνοντας διάκριση μεταξύ τρέχοντος μισθού και νόμιμου, καθώς στο άρθρο 1 αναφέρει χαρακτηριστικά "Αμείβεται με μισθό σήμερα ...€, ενώ ο νόμιμος μισθός είναι αυτός που καθορίζεται από..."
 
Στο άρθρο 5 γίνεται ουσιαστικά μια επανάληψη όσων αναφέρονταν σε αντίστοιχο άρθρο του προηγούμενου "συμφωνητικού". Ο νόμος λέει ότι από τη μεταβίβαση και μετά ο νέος εργοδότης ευθύνεται έναντι του εργαζόμενου και για παλαιές οφειλές. Τι αλήθεια πάνε να αποφύγουν; 
 
Μια ακόμα επανάληψη σε σχέση με το προηγούμενο "συμφωνητικό" και η παγίδα στο άρθρο 7, καθώς όπως αναφέρει "το ιδιωτικό αυτό συμφωνητικό επέχει θέση παραιτήσεως του τελευταίου (του εργαζόμενου) από την Αρχική εργοδότρια εταιρεία". Στη μεταβίβαση δε νοείται παραίτηση! Η διάδοχη κατάσταση προϋποθέτει την διατήρηση των συμβάσεων εργασίας ως έχουν. Οι εργαζόμενοι δεν οφείλουν να υπογράψουν τίποτα! Η νέα εργοδοσία δεν θα έπρεπε και δεν θα πρέπει να τους φέρει να υπογράψουν τίποτα για να συνεχίσουν την εργασία τους με τους όρους που είχαν μέχρι τώρα. Αλήθεια, αυτό δεν το γνωρίζει η εργοδοσία SYNKA των "Δήμητρα"; Αν το γνωρίζει (αυτό είναι σίγουρο) τότε πρόκειται για ξεκάθαρη προσπάθεια εξαπάτησης, με στόχο να χάσουν οι εργαζόμενοι δικαιώματα.
 
Θυμίζουμε πως την προηγούμενη φορά για να πειστούν οι συνάδελφοι και να προχωρήσουν τα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας, έφεραν στην Κέρκυρα από την Κρήτη μέχρι και τον πρόεδρο ενός επιχειρησιακού σωματείου εργαζομένων του SYNKA, το οποίο ελέγχει πλήρως η εργοδοσία. Αυτήν τη φορά προχώρησαν, όπως μας κατήγγειλαν οι συνάδελφοι και στις παραπάνω απειλές. Φαίνεται εφαρμόζουν στην πράξη την φράση "όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος..."
 
Αυτό είναι άλλο ένα "φιλεργατικό" δείγμα γραφής της εργοδοσίας SYNKA, που φτάνει μέχρι του σημείου της εξαπάτησης και απειλής των εργαζομένων! Αυτό είναι το ευχαριστώ και σε αυτούς τους "ήρωες" της καραντίνας. Ίδια ήταν και η στάση της παλιάς εργοδοσίας και κάθε μεγαλοεργοδοσίας, που ξεσαλώνει σε βάρος των δικαιωμάτων και της ζωής των εργαζόμενων, αξιοποιώντας όλο το αντεργατικό οπλοστάσιο, που έχουν θεσμοθετήσει όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις (ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), οι κατευθύνσεις της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης με ένα και μοναδικό στόχο, την αύξηση της κερδοφορίας τους!
 
Προειδοποιούμε την εργοδοσία SYNKA των "Δήμητρα" να μην τολμήσει να πειράξει ούτε μια τρίχα από το κεφάλι κανενός συναδέλφου και να πάρει για ακόμα μια φορά πίσω το νέο "συμφωνητικό" που διακινεί. Σε διαφορετική περίπτωση θα μας βρει μπροστά της!
 
Καλούμε παράλληλα τους συναδέλφους να μην υποκύψουν στους εκβιασμούς, να μην "πέσουν" στην παγίδα που στήνει η εργοδοσία SYNKA των "Δήμητρα". Να μην υπογράψουν το κατάπτυστο αυτό "συμφωνητικό". Να μην δείξουν καμία εμπιστοσύνη στους ανθρώπους της εργοδοσίας, όπως στον πρόεδρο του προαναφερόμενου επιχειρησιακού σωματείου. Να γυρίσουν την πλάτη τους τόσο σε αυτόν όσο και στο εργοδοτικό σωματείο της επιχείρησης! Τους καλούμε να συσπειρωθούν ακόμα πιο μαζικά στο Σωματείο μας, το οποίο γνωρίζουν εδώ και χρόνια, που γνωρίζουν ότι όλα αυτά τα χρόνια παλεύει για την οργάνωση του αγώνα και την προστασία των δικαιωμάτων τους! Να παλέψουν μέσα από το Σωματείο μας όχι μόνο για να διατηρήσουν όσα έχουν αλλά για να κερδίσουν πολλά περισσότερα! Προειδοποιούμε την εργοδοσία του SYNKA να σταματήσει τα "παιχνιδάκια". Εμείς δεν παίζουμε με τα δικαιώματα και την ζωή των εργαζόμενων. Μην τολμήσει να ξεμοναχιάσει κανένα συνάδελφο για αν αποσπάσει υπογραφή είτε τώρα είτε στο μέλλον. Για ότι έχει να κάνει με τους εργαζόμενους και τις εργασιακές τους σχέσεις να απευθύνεται μόνο στο Σωματείο μας.
 
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search