• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων για τη σύσκεψη με θέμα το άνοιγμα των σχολείων

August 29, 2020 4363
ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΕΣ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ
 
Την Πέμπτη 27 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ύστερα από ανοιχτό κάλεσμα του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Στη σύσκεψη συμμετείχαν, ανταποκρινόμενοι στο παραπάνω κάλεσμα, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων με σύσσωμο το ΔΣ της, η Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας (ΟΓΕ), καθώς και πλήθος συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων και άλλων εργαζομένων.
Ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σπύρος Κανταρέλης εισηγητικά αναφέρθηκε στην προσπάθεια της κυβέρνησης αλλά και των δημοτικών αρχών να τα ρίξουν όλα στην "ατομική ευθύνη", για να αποκρύψουν τις τεράστιες κρατικές ευθύνες. Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όπως η κυβέρνηση έκανε λάστιχο τα υγειονομικά πρωτόκολλα, για να χωρέσει η κερδοφορία των μεγαλοεπιχειρηματιών του τουρισμού και των μεταφορών κατά την "επανεκκίνηση της οικονομίας" και το "άνοιγμα του τουρισμού", έτσι γίνονται για ακόμα μια φορά λάστιχο με το άνοιγμα των σχολείων με στόχο να μην δοθούν χρήματα για τις ανάγκες του λαού μας αλλά να "εξοικονομηθούν" για να γίνουν επιδοτήσεις, φοροαπαλλαγές και "δωράκια" για την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων. Τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα επικίνδυνη, καθώς μετά την "επανεκκίνηση της οικονομίας" με τους παραπάνω όρους, που είχε ως αποτέλεσμα την έκρηξη διασποράς του ιού, το άνοιγμα των σχολείων με τους ίδιους όρους ουσιαστικά αποτελεί προαναγγελία ενός εγκλήματος! Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην παλικαρίσια στάση των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων και στους νικηφόρους αγώνες που έδωσαν μέσα από τις γραμμές του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων όλο το τελευταίο διάστημα, καθώς και στην συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα για σταθερή και μόνιμη δουλειά με δικαιώματα για όλους, για νέες προσλήψεις που να καλύπτουν τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα των σχολείων, για μέσα και μέτρα που θα διασφαλίζουν την υγιεινή και ασφάλεια όλων! Τέλος, έκανε αναφορά στις νέες συμβάσεις ορισμένου χρόνου, που έφερε η κυβέρνηση για τους προαναφερόμενους συμβασιούχους, οι οποίες δεν λύνουν κανένα πρόβλημα για την καθαριότητα των σχολείων, παρατείνουν την εργασιακή ομηρία των συναδέλφων και είναι ακόμα και αριθμητικά πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες για καθαριότητα με, ό,τι συνέπειες μπορεί να έχει αυτό στην δημόσια υγεία.
Ο Πρόεδρος τη ΕΛΜΕ Κέρκυρας Αχιλλέας Καπετάνιος αναφέρθηκε στο παράδειγμα του αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων και ανέδειξε τις τεράστιες ελλείψεις που υπάρχουν σήμερα σε εκπαιδευτικό προσωπικό. Τόνισε ότι είναι εγκληματική η απόφαση της κυβέρνησης, εν μέσω μάλιστα πανδημίας, να στοιβάζει πολλούς μαθητές ανά αίθουσα και πως εδώ και τώρα είναι δυνατό και θα πρέπει να διασφαλιστούν οι προϋποθέσεις (κτήρια, προσλήψεις εκπαιδευτικού και λοιπού προσωπικού), ώστε να υπάρχουν μέχρι 15 μαθητές ανά αίθουσα.
Από την πλευρά της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, ο Γιάννης Πελάης τόνισε την ανησυχία των γονιών για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται η κυβέρνηση να ανοίξει τα σχολεία, αναφέρθηκε και εκείνος στον παραδειγματικό αγώνα των συμβασιούχων στην καθαριότητα των σχολείων της Κέρκυρας και υπογράμμισε ότι η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων είναι και θα είναι στο πλευρό εκπαιδευτικών και εργαζομένων στην καθαριότητα των σχολείων για την προώθηση και ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς αποτελούν προϋπόθεση για την εκπαίδευση και διασφάλιση της υγείας των ίδιων των παιδιών.
Τέλος, από την Ομάδα Γυναικών Βόρειας Κέρκυρας (ΟΓΕ), η Τζένη Σκέμπρη αναφέρθηκε στην σημασία της οργάνωσης και την πάλη των εργαζόμενων κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στον αλύγιστο αγώνα που δίνουν εδώ και ημέρες οι συμβασιούχες εργαζόμενες στην καθαριότητα των σχολείων μέσα από τον Κερκυραϊκό Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων. Παράλληλα, τόνισε την σπουδαιότητα και βαρύτητα της δουλειάς των καθαριστριών, που στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι γυναίκες και μητέρες.
Από όλη την συζήτηση αναδείχθηκε η ανάγκη για κοινό αγώνα όλων των εργαζόμενων ασχέτως σύμβασης εργασίας, ειδικότητας, κλάδου ή τομέα, απέναντι στους σχεδιασμούς κυβέρνησης, δημοτικών αρχών και μεγαλοεπιχειρηματιών, που για την κερδοφορία των τελευταίων δε διστάζουν να θυσιάσουν ακόμα και την δημόσια υγεία! Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που κυβέρνηση και δημοτικές αρχές λένε ότι τα παραπάνω αιτήματα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων δε μπορούν να ικανοποιηθούν λόγω κόστους, την ίδια ώρα δίνονται πολλά δισεκατομμύρια με επιδοτήσεις, φοροαπαλαγές, "δωράκια" κ.λπ. σε μεγαλοεπιχειρηματίες του τουρισμού, των μεταφορών, μεγαλεμπόρους, μεγαλοκλινικάρχες κ.ά. Υπογραμμίστηκε ότι τώρα είναι η ώρα οι εργαζόμενοι, όλος ο λαός να παλέψουμε βάζοντας μπροστά την ικανοποίηση των δικών μας σύγχρονων αναγκών!
Επόμενος αγωνιστικός σταθμός αποφασίστηκε να είναι η συγκέντρωση την Παρασκευή 4 Σεπτέμβρη στις 12:00 στην Ανουντσιάτα, που καλεί η ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την ανάδειξη όλων των παραπάνω ζητημάτων.
ΒΑΖΟΥΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΑΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
ΠΕΡΝΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search