Print this page

Εγκληματικοί ανταγωνισμοί για το εμβόλιο του κορονοϊού

September 10, 2020 750

 

Μπόχα υποτέλειας η «συμφωνία προαγοράς» της ΝΔ -Νίπτει τας χείρας της η Astra Zeneca

Από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε η πανδημία του κορονοϊού, ανάμεσα στα μεγάλα ιμπεριαλιστικά κέντρα ξέσπασε ένας λυσσαλέος ανταγωνισμός για την ανακάλυψη και την κατοχύρωση του εμβολίου. Ένας επίσημος και ανεπίσημος βρώμικος πόλεμος, με γεγονότα όπως αυτό της απόπειρας χρηματισμού γερμανών ερευνητών από τον Τράμπ, αποκάλυπτε στα μάτια της ανθρωπότητας ποιες είναι οι πραγματικές αγωνίες και επιδιώξεις των ισχυρών «προστατών» του κόσμου μπροστά σε αυτά τα ζητήματα.

Αν και ο ΠΟΥ όπως και κάθε άλλος επιστημονικός φορέας διαβεβαίωναν ότι δεν μπορεί και δεν πρόκειται να υπάρξει εμβόλιο πριν την Άνοιξη του 2021, οι εξελίξεις απέδειξαν ξανά ότι η ουδέτερη «επιστημονική κοινότητα» υποτάσσει τα πορίσματα και τις αποφάσεις της στην πολιτική και τα συμφέροντα των ισχυρών. Τελικά όλα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα είναι έτοιμα να διαθέσουν το εμβόλιο των δικών τους συμφερόντων το Φθινόπωρο του 2020! Η Ρωσία δηλώνει έτοιμη να το διαθέσει στην αγορά, ενώ η Δύση των ΗΠΑ και ΕΕ αλλά και η Κίνα δηλώνουν ότι θα παράγουν το εμβόλιο τους αμέσως επόμενους μήνες!

Ήταν εξ αρχής βέβαιο ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, πιστός λακές του δυτικού ιμπεριαλισμού θα «επέλεγε» -με βάση τα επιστημονικά δεδομένα πάντα- το εμβόλιο των δυτικών συμφερόντων. Και όπως δήλωσε ο ίδιος ο Μητσοτάκης, «Η Ελλάδα συμμετέχει στη συμφωνία προαγοράς του εμβολίου κατά του κορονοϊού και θα λάβει την ποσόστωση εμβολίων που της αναλογεί, με βάση αυτή τη συμφωνία που σύναψαν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η φαρμακευτική εταιρεία Astra Zeneca».

Η «συμφωνία προαγοράς», όπως εξηγεί καθαρά ο ίδιος ο πρωθυπουργός, σημαίνει ότι προκαταβάλλεται στην εταιρία το κόστος έρευνας και παρασκευής. Η Astra Zeneca, η οποία όπως τη διαφημίζει ο Μητσοτάκης θα παράσχει το «εμβόλιο σε τιμή κόστους», δήλωσε ότι τα «έξοδά» της ανέρχονται στο 1δισ. ευρώ! Τα οποία επιμερίστηκαν στα κράτη που προαγόρασαν το εμβόλιο και μέσω της συμφωνίας κατευθύνονται, εάν δεν είναι ήδη, στα ταμεία της.

Όσο και αν η έγκριτη δημοσιογραφία το «ξεχνάει», εμείς οφείλουμε να τους θυμίσουμε ότι στις 26/5/2020, υπό την Επιτροπή της ΕΕ διοργανώθηκε μαραθώνιος συγκέντρωσης χρημάτων για την Παρασκευή εμβολίου, με τίτλο GlobalResponse. Οι «δωρητές» ήταν και πάλι τα κράτη, δηλαδή οι λαοί. Το ποσό που συγκεντρώθηκε από την αφαίμαξη αυτή εν μέσω κρίσης και πανδημίας ήταν 9,5 δισ. €! Και αυτός ο πακτωλός κατευθύνθηκε αθόρυβα στα θησαυροφυλάκια των πολυεθνικών του χώρου. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε πόσα από αυτά έφτασαν στην Astra Zeneca αλλά μπορούμε να υποθέτουμε ότι ήταν αρκετά, αν αυτή ήταν η εκλεκτή της ΕΕ και των ΗΠΑ στην κούρσα των εμβολίων. Και σε κάθε περίπτωση μπορεί ο καθένας να καταλάβει ότι η προσπάθεια του Μητσοτάκη και των ευρωπαίων να παρουσιάσουν μια πολυεθνική της Δύσης ως μια εθελοντική μη κερδοσκοπική οργάνωση είναι αστεία και προκλητική.

Πέραν όμως του τεράστιου οικονομικού σκανδάλου, που συνοδεύει πάντα τέτοιες «συμφωνίες», εγείρονται σοβαρότερα ίσως ζητήματα που έχουν να κάνουν με την άνευ όρων υποταγή των «ειδικών» τους στα οικονομικά συμφέροντα και τις πολιτικές τους. Αλήθειες που προμηνύουν κινδύνους για τον ελληνικό λαό.
«Απέρριψαν» το ρώσικο εμβόλιο επειδή, όπως διαρρέουν, μπορεί να περιέχει επικίνδυνες ουσίες. Το ίδιο μπορούμε να υποθέτουμε θα πράξουν και με το κινέζικο. Μέχρι εδώ καλά. Πώς όμως προδικάζουν ότι θα είναι ασφαλές και προαγοράζουν εμβόλιο που βρίσκεται ακόμα στο στάδιο των δοκιμών;

Πώς είναι δυνατόν μια τέτοια πολιτική να παρουσιάζεται ως «υπεύθυνη» αντιμετώπιση της πανδημίας και να τηρείται σιγή ιχθύος από τις δυνάμεις της αντιπολίτευσης και όχι μόνο;

Κερασάκι στην τούρτα, η ανακοίνωση-αίτημα της Astra Zeneca, προς τα υπουργεία υγείας (έγινε γνωστό από το υπουργείο του Βελγίου) των χωρών στις οποίες πρόκειται να διατεθεί το εμβόλιο, ότι δεν θα φέρει καμία ευθύνη για τις όποιες παρενέργειες του εμβολίου στα επόμενα 5 χρόνια!

Ανακεφαλαιώνοντας. Ο αδυσώπητος αν­τα­γωνισμός των ιμπεριαλιστικών κέν­τρων παράγει εμβόλια κατά παράβαση κάθε επιστημονικής αρχής. Η ελληνική κυβέρνηση «επιλέγει» να προαγοράσει εμβόλιο που βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών και για το οποίο (όποτε παρασκευαστεί) η ίδια η εταιρεία ξεκαθαρίζει ότι δεν αναλαμβάνει καμία ευθύνη για τις ενδεχόμενες παρενέργειες του.
Πρόκειται πραγματικά για υπεύθυνους… λακέδες. Εγκληματικά επικίνδυνους.

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.