Λίγες μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία και οι ελλείψεις δραματικές, ενώ μετά τους εκπαιδευτικούς και οι γονείς βρίσκονται σε αναβρασμό. Κινητοποιήσεις και σήμερα στην Κέρκυρα από τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Οι γονείς καταγγέλλουν ότι το 1ο και 2ο ΓΕΛ δε διαθέτουν καθαρίστρια. Αδιανόητο, αλλά πραγματικό μεσούσης της πανδημίας.

Αναλυτικά:

«Ύστερα από ενημέρωση που έλαβε το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου από το Διευθυντή του σχολείου, το 1ο Λύκειο (όπως και το 2ο Λύκειο του ίδιου σχολικού συγκροτήματος) δε διαθέτει καθαρίστρια, δεν έχει καθαριστεί από τον Ιούνιο, και μάλιστα λίγες μέρες πριν γίνει ο αγιασμός στο σχολείο και επίσημα αρχίσει η σχολική χρονιά», αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Γονέων.

Στην γραπτή ανακοίνωση που υπογράφουν η πρόεδρος Σπυριδούλα Καρδάμη και η γραμματέας Άννα Χυτήρη, ο Σύλλογος ζητά:
– Να λυθεί άμεσα και με μόνιμο τρόπο το ζήτημα της καθαριότητας των σχολείων! Όχι απλώς να καθαριστούν τα σχολεία ενόψει του αγιασμού, αλλά  να υπάρχει και στη συνέχεια επαρκές μόνιμο προσωπικό καθαριότητας, ικανό αριθμητικά ώστε να προετοιμάζει το σχολείο σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ. 
– Αν δεν λυθεί το ζήτημα της καθαριότητας του σχολείου, να μην ανοίξει τη Δευτέρα στις 14 Σεπτεμβρίου. 
«Προέχει η υγεία των παιδιών μας και είναι ευθύνη όλων μας να τη διεκδικήσουμε. Συντασσόμαστε με τις κινητοποιήσεις που έχουν εξαγγείλει για τις επόμενες μέρες η Ενωση Γονέων, οι καθηγητές και οι δάσκαλοι σε μία κοινή προσπάθεια όλων για ασφαλή σχολεία. Καλούμε και άλλους Συλλόγους Γονέων να αγωνιστούμε από κοινού διεκδικώντας το αυτονόητο, την ασφαλή επιστροφή των παιδιών μας στα σχολεία τους» καταλήγει η ανακοίνωση του Συλλόγου.