Print this page

Εκπληκτική επιστολή - απάντηση του Γιούργκεν Κλοπ σε 11χρονο μαθητή για το άγχος

October 12, 2020 609
 

Ο τεχνικός των πρωταθλητών Αγγλίας Γιούργκεν Κλοπ έχει πολλές φορές δείξει την ευαισθησία του για κοινωνικά θέματα. Αυτή τη φορά έγραψε ένα πολύ τρυφερό γράμμα απαντώντας σε έναν μικρό οπαδό της Λίβερπουλ που του είχε πει πως υποφέρει από το άγχος.

Ένας 11χρονος οπαδός της Λίβερπουλ ονόματι Λιούις Μπαλφ είχε πολύ άγχος όταν ξεκίνησε το σχολείο τον Σεπτέμβριο και με την παρότρυνση της οικογένειάς του έγραψε μια επιστολή στον τεχνικό των «ρεντς», Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός προπονητής του απάντησε, γράφοντας του μια πολύ τρυφερή επιστολή.

 

«Γεια σου Λιούις,

Μπορώ καταρχάς να σου πω ένα μυστικό; Έχω κι εγώ άγχος. Για να είμαι ειλικρινής, θα ανησυχούσα αν δεν είχα, γιατί όταν συμβαίνει, έχω την ευκαιρία να το μετατρέψω σε κάτι θετικό.

Ξέρω πως για ένα παιδί της ηλικίας σου φαίνεται παράξενο ότι ο προπονητής της Λίβερπουλ μπορεί να νιώθει όπως και εσύ, όμως έτσι είναι.

Από το γράμμα σου καταλαβαίνω πως είσαι πολύ καλόκαρδος και ευγενικός και όταν είσαι έτσι, είναι δύσκολο να μην αγχώνεσαι.

Με ρώτησες τι κάνω όταν οι παίκτες μου είναι αγχωμένοι και η απάντηση είναι απλή: τους υπενθυμίζω το πόσο σημαντικοί είναι για μένα και πόσο τους πιστεύω και δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι το ίδιο θα συμβαίνει και στην οικογένεια σου.

Δεν χρειάζεται να ανησυχείς ότι θα συμβούν άσχημα πράγματα. Όπως ξέρεις, έχασα κάποιους τελικούς και το συναίσθημα δεν είναι ωραίο, όμως με τη βοήθεια της οικογένειας και των φίλων μου, συνέχισα και στο τέλος ήρθαν και οι καλές στιγμές. 

Αν είχα μείνει στα άσχημα, ξέρω πως τίποτα από αυτά δεν θα ήταν πιθανά, οπότε σε παρακαλώ να σκέφτεσαι θετικά και να σκέφτεσαι τις ωραίες στιγμές που είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν μεγαλώνοντας.

Και μην ξεχνάς πως είσαι μέλος της οικογένειας της Λίβερπουλ και αυτό σημαίνει ότι έχεις εκατομμύρια ανθρώπους σαν εσένα που θέλουν να είσαι ευτυχισμένος.

Η υποστήριξή σου σημαίνει πολλά για μένα και σε όλους στην ομάδα, οπότε ελπίζω αυτό το γράμμα να δείξει πως κι εμείς σε στηρίζουμε».

«Ο Λιούις ήταν κατενθουσιασμένος και σοκαρισμένος, ήταν ένα προσωπικό γράμμα από τον Κλοπ. Είναι υπέροχο αυτό που έκανε, πολύ ωραίο» σχολίασε η μητέρα του 11χρονου, Μιλένα.

«Πήγαμε κατευθείαν σε ένα μαγαζί για να το κορνιζάρουμε, γιατί ο Λιούις ανησυχούσε πως θα χαλούσε και τώρα το έχει κρεμασμένο πάνω από το γραφείο του» πρόσθεσε.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.