• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

October 22, 2020 4068

ΕΛΜΕ Κέρκυρας

 

Ψήφισμα ΕΛΜΕ Κέρκυρας για την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» στις εκλογές των αιρετών στα Υ.Σ.

Καμία συμμετοχή της ΕΛΜΕ σε «ηλεκτρονικές εκλογές»

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. και το Υπουργείο Παιδείας, με fast track διαδικασίες, νομοθέτησαν την απαράδεκτη θεσμοθέτηση διαδικασιών «ηλεκτρονικής ψηφοφορίας» για την εκλογή αιρετών μελών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια των Εκπαιδευτικών και του Ειδικού Εκπαιδευτικού και Βοηθητικού Προσωπικού. Μάλιστα μαζί με την «ηλεκτρονική ψηφοφορία» επαναφέρουν την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών το Σάββατο, ημέρα αργίας για τους εκπαιδευτικούς στοχεύοντας ακόμα περισσότερο στην απομαζικοποίηση και τελικά στην υποβάθμιση των εκλογών αυτών.

Τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις ετοιμάζονται να τις εφαρμόσουν σε αυτές τις εκλογές για τους αιρετούς στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Επειδή:

· Η συγκεκριμένη απόφαση ελάχιστη σχέση έχει με τον κορωνοϊό. Εντάσσεται στο συνολικότερο σχεδιασμό της κυβέρνησης για το χτύπημα της συλλογικής δράσης και οργάνωσης των εργαζομένων, για την υπονόμευση της ίδιας της λειτουργίας και δράσης των σωματείων.

· Στόχος της κυβέρνησης είναι η υπονόμευση και ακύρωση κάθε ζωντανής λειτουργίας, συζήτησης, συλλογικής απόφασης Η επιδίωξη είναι η πλήρης ιδιώτευση και ατομική στάση του καθενός από εμάς ,η αποδυνάμωση των σωματείων, ως εκφραστών της συλλογικής δράσης και αντίδρασης. Με αυτόν τον τρόπο επιδιώκουν τη χειραγώγηση και τη διάλυση του συνδικαλιστικού κινήματος και την μετατροπή των σωματείων σε σωματεία σφραγιδες.

· Δεν υπάρχει κάλπη, δεν ταυτοποιείται δια ζώσης ο ψηφοφόρος από εφορευτική επιτροπή, δεν ξέρει κανείς ποιος ψήφισε πίσω από τον υπολογιστή και επιπλέον ανοίγει ο δρόμος για γενικευμένη νοθεία στις εκλογές, για τεράστιας κλίμακας αλλοίωση και χειραγώγηση των αποτελεσμάτων.

Για όλους αυτούς τους λόγους το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας, αποφάσισε ομόφωνα, να υιοθετήσει την απόφαση του Δ.Σ. της ΟΛΜΕ για την ηλεκτρονική ψηφοφορία στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια και δεσμεύτηκαν οι παρατάξεις που απαρτίζουν το Δ.Σ., να αποσύρουν τα ψηφοδέλτιά τους από τις εκλογές εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει και προχωρήσει σε εκλογές μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας.

Η ΕΛΜΕ Κέρκυρας υλοποιώντας την απόφαση που πήρε στις 12 Οκτωβρίου 2020, αλλά και την απόφαση της ΟΛΜΕ (15/10/2020) παίρνει συγκεκριμένα μέτρα για την εφαρμογή των αποφάσεων αυτών:

1. Να προχωρήσει στην απόσυρση των ψηφοδελτίων, για το ΠΥΣΔΕ και το ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων, όλων των παρατάξεων του Δ.Σ.. Για το λόγο αυτόν, οι εκπρόσωποι των παρατάξεων θα καταθέσουν στην ΕΛΜΕ τη δήλωση απόσυρσης των συνδυασμών τους και τις ατομικές δηλώσεις απόσυρσης όλων των υποψηφίων τους, ώστε να κατατεθούν συντεταγμένα και ταυτόχρονα μέσω της ΕΛΜΕ στη ΔΔΕ Κέρκυρας και την ΠΔΕ Ιονίων Νήσων.

2. Σε περίπτωση που, παρόλα τα παραπάνω, υπάρξουν υποψήφιοι και το ΥΠΑΙΘ προχωρήσει στην διενέργεια των εκλογών, καλούμε όλους/ες τους/τις συναδέλφους να απέχουν μαζικά από την ψηφοφορία.

3. Να μην ορίσει εκπροσώπους στις εφορευτικές επιτροπές.

4. Να πραγματοποιήσει, από κοινού με το ΣΕΠΕ Κέρκυρας, παράσταση διαμαρτυρίας σε ΔΔΕ και ΠΔΕ την ημέρα κατάθεσης της απόσυρσης των υποψηφιοτήτων, την Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020, στη 1 μ.μ.

 

Δε νομιμοποιούμε τις εκλογές παρωδία

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search