• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μειώνονται όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα στη Σμύρνη - Στους 62 αυξήθηκαν οι νεκροί

November 01, 2020 601

Μειώνονται όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες να βρεθούν επιζώντες στα χαλάσματα στη Σμύρνη

Στους 62 αυξήθηκαν οι νεκροί στη Σμύρνη από τον ισχυρό σεισμό της Παρασκευής, ανακοίνωσε η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας.

Οι τραυματίες ανέρχονται σε 940 και από αυτούς οι 218 παραμένουν ακόμη σε νοσοκομεία.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται σε 8 κτίρια που κατέρρευσαν στην περιοχή της Σμύρνης.

Στο Μπαϊρακλί, στα προάστια της Σμύρνης, τα σωστικά συνεργεία απομακρύνουν τόνους τσιμέντου και δοκούς στήριξης, ό,τι απέμεινε από μια πολυκατοικία, υπό το ανήσυχο βλέμμα των κατοίκων.

Η απελπισία αρχίζει να καταβάλει ορισμένους από τους διασώστες: αφού βοήθησε να βγάλουν από τα χαλάσματα τα άψυχα σώματα τριών μελών της ίδιας οικογένειας, μεταξύ των οποίων και ένα μωρό, ένας νεαρός διασώστης λυγίζει, ακουμπά σε ένα κομμάτι τσιμέντο αδυνατώντας να συγκρατήσει τους λυγμούς του.

Ο ισχυρός σεισμός έπληξε κυρίως στο Μπαϊρακλί, μια περιοχή όπου κατοικούν 300.000 άνθρωποι και η οποία γνώρισε δημογραφική έκρηξη τα τελευταία χρόνια. Η υπηρεσία διαχείρισης καταστροφών (AFAD) της Τουρκίας ανέφερε ότι σε αυτό το προάστιο κατέρρευσαν 17 κτίρια και οι έρευνες συνεχίζονται σήμερα σε οκτώ από αυτά.

Όταν ρωτήθηκε πόσοι άνθρωποι παραμένουν εγκλωβισμένοι, ο υπουργός Υγείας αρνήθηκε «να κάνει εικασίες».

«Θα ήταν θαύμα αν έβρισκαν επιζώντες», είπε μια γυναίκα, παρακολουθώντας τους διασώστες να ανοίγουν διόδους στα συντρίμμια ενός κτιρίου. Ένας διασώστης είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ενδέχεται δέκα άνθρωποι να παραμένουν ακόμη παγιδευμένοι εκεί.

Ανά διαστήματα, οι διασώστες ζητούν από όλον τον κόσμο να κάνει ησυχία, προσπαθώντας να ακούσουν τυχόν εκκλήσεις για βοήθεια ή άλλους ήχους κάτω από το μπετόν.

Σε μια ένδειξη ότι οι προσπάθειές τους δεν ήταν μάταιες, κατάφεραν κατά τη διάρκεια της νύχτας, 33 ώρες μετά τον σεισμό, να βγάλουν ζωντανό έναν 70χρονο άνδρα.

Αφού πέρασαν μια δεύτερη νύχτα στο ύπαιθρο, φοβούμενοι να μπουν στα σπίτια τους εξαιτίας των μετασεισμών, η κούραση και η θλίψη είναι πλέον εμφανείς στα πρόσωπα πολλών κατοίκων. Αρκετές χιλιάδες σκηνές έχουν στηθεί για να φιλοξενήσουν οικογένειες και οι εθελοντές μοιράζουν σούπα για να ζεστάνουν τους άστεγους.

«Υλικά κακής ποιότητας»

Είναι η δεύτερη φορά φέτος που η Τουρκία βυθίζεται στο πένθος εξαιτίας ενός σεισμού. Τον Ιανουάριο, περίπου 40 άνθρωποι σκοτώθηκαν στις επαρχίες Ελαζίγκ και Μαλάτια, στα ανατολικά, από μια σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, το 2012 και το 2018 οι ειδικοί μηχανικοί είχαν επισημάνει ότι δύο από τα κτίρια που κατέρρευσαν στο Μπαϊρακλί ήταν «επικίνδυνα». Σε μια από τις αναφορές τους έγραφαν ότι είχε χρησιμοποιηθεί «τσιμέντο χαμηλής ποιότητας» στην κατασκευή τους.

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search