Ολόκληρη η  ανακοίνωση του συλλόγου ΟΤΑ  έχει ως εξής:

Με μεγάλη μας έκπληξη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις της παράταξης δημοκρατική συσπείρωση εργαζομένων ΟΤΑ σχετικά με τις ενέργειες του συλλόγου μας και την στήριξη του συνάδελφου Φώτη Σκούρτη. Είναι ντροπή, η συκοφαντία και η συνειδητή παραπληροφόρηση των συναδέλφων της συγκεκριμένης παράταξής. Γεννάται το ερώτημα αν η παράταξη αυτή εκπροσωπείται από το συντάκτη της εκάστοτε ανακοίνωσης ή από τους δύο εκλεγμένους εκπρόσωπους στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου μας. 

Είναι παράλογο να γράφονται τερατολογίες τη στιγμή που οι αποφάσεις στο Διοικητικό συμβούλιο λαμβάνονται συνήθως ομόφωνα και ποτέ η παράταξη αυτή δεν κατέθεσε διαφορετική πρόταση γραπτά ή προφορικά για το συγκεκριμένο θέμα.

Θα μας ενδιέφερε να μάθουμε έστω και τώρα τις διαφορετικές προτάσεις που είχαν οι εκπρόσωποι της παράταξής σας. Επισημαίνουμε άλλη μια φορά ότι  η απόφαση για τις ενέργειες στήριξης του Συναδέλφου ελήφθη ΟΜΟΦΩΝΑ.

Ο Σύλλογος μας από την πρώτη στιγμή στάθηκε αλληλέγγυος στον συνάδελφο Φώτη Σκούρτη στον οποίο  διατέθηκε ο νομικός μας σύμβουλος και κάθε ηθική και νομική βοήθεια επιθυμούσε ΕΠΕΛΕΞΕ  να εκπροσωπηθεί από τον Νομικό Σύμβουλο του Δήμου και σε συνεννόηση με τη νομική του εκπροσώπηση συντάξαμε  επιστολή με ημερομηνία 13 - 4  - 2020 με την οποία δηλώνουμε εγγράφως τη στήριξή μας, με τον τρόπο που ο ίδιος ο υπάλληλος  θεώρησε ότι είναι ο κατάλληλος για την υπεράσπισή του, υπήρξε παρέμβαση του Συλλόγου στη Δημοτική Αρχή  και έλαβε την διαβεβαίωση ότι θα στηρίξει τον Υπάλληλο και ο πρόεδρος ήταν παρών  και διαθέσιμος στην εκδίκαση της δίκης  εκπροσωπώντας τον Σύλλογο, ενώ  δεν είδαμε  κανένα εκπρόσωπο της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ Ν. ΚΕΡΚΥΡΑΣ, να παρίσταται για ηθική υποστήριξη.

Καλούμε τον συνάδερφο Φώτη Σκούρτη εφ όσον δεν ισχύουν αυτά που γράφουμε να  μας διαψεύσει.

Είναι ντροπή να θεωρούν κάποιοι ότι θα κάνουν αντιπολίτευση και θα διασύρουν τον Σύλλογο με ψέματα. Οι παρατάξεις εκφράζονται  από τους εκλεγμένους εκπροσώπους μέσα στα ΔΣ των Συλλόγων και όχι από ανυπόγραφες  ανακοινώσεις“.