• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Σχετικά με την απαλλαγή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας από τα καθήκοντά του

November 03, 2020 4121

Σχετικά με την απαλλαγή του Διευθυντή του Μουσικού Σχολείου Κέρκυρας από τα καθήκοντά του

Οι αιρετοί εκπρόσωποι των εκπαιδευτικών με το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών (ΑΣΕ), δεσμευτήκαμε ότι θα ήμαστε το «το αυτί και το μάτι» των συναδέλφων στα υπηρεσιακά συμβούλια, ότι δηλαδή, και από αυτή τη θέση, θα συμβάλλουμε στην υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών και των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών.

Ως ΑΣΕ, από όλες τις θέσεις και με διάφορους τρόπους, συμμετείχαμε ενεργά και σταθήκαμε στο πλάι όλων των φορέων του κινήματος (ΕΛΜΕ Κέρκυρας, Σύλλογος Διδασκόντων, Ένωση και Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων) στα οξυμένα προβλήματα που προέκυψαν στη λειτουργία της σχολικής κοινότητας του Μουσικού Σχολειού Κέρκυρας από τη στάση του Διευθυντή. Η στάση του αυτή και οι συνέπειες που προέκυψαν, έχουν αποτυπωθεί πολλές φορές και στις ανακοινώσεις της ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Η δράση και η αποφασιστικότητα όλων των παραπάνω, οδήγησε τελικά στην απαλλαγή του συγκεκριμένου διευθυντή από τα διοικητικά του καθήκοντα έτσι, ώστε να επανέλθει το αναγκαίο παιδαγωγικό κλίμα που πρέπει να υπάρχει σε ένα σχολείο.

Ως αιρετοί εκπρόσωποι, από την αρχή πιέσαμε να δοθεί λύση στο πρόβλημα του Μουσικού Σχολείου, στηρίζοντας τα αιτήματα της σχολικής κοινότητας μέσα και έξω από το υπηρεσιακό συμβούλιο. Με την ίδια λογική θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο, στο πλάι των συναδέλφων, των γονιών, των μαθητών ενάντια στην αντιλαϊκή - αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Γνωρίζουμε πολύ καλά τους συσχετισμούς μέσα στα Υπηρεσιακά Συμβούλια και τη δυνατότητα που υπάρχει, να λειτουργήσουν αυτά υπέρ των συναδέλφων, των μαθητών και των γονιών τους. Επισημαίνουμε, για μία ακόμη φορά, ότι την καλύτερη απάντηση στα προβλήματα που ανακύπτουν και στη λειτουργία των σχολείων μπορεί και πρέπει να τη δίνει η αταλάντευτη στάση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών τους.

Ο ρόλος των αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια είναι να κάνουν ότι μπορούν για να «σπάνε» το λεγόμενο απόρρητο των συνεδριάσεων, να ενημερώνουν τους συναδέλφους για όλα τα ζητήματα αλλά και τα σωματεία και μαζί με αυτά να επιβάλλουν λύσεις υπέρ των συναδέλφων.

Γι’ αυτό και αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία, να μη νομιμοποιήσουμε με τη συμμετοχή μας, τις επερχόμενες εκλογές για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Στις εκλογές – παρωδία που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια στις 7/11, μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, καλούμε σε μαζική ΑΠΟΧΗ! Να μην επιτρέψουμε στην κυβέρνηση της ΝΔ να παρέμβει στα σωματεία μας και στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.

Μπορμπότης Γιάννης (τακτικό μέλος),

Μαντζουράτος Δημήτρης (αναπληρωματικό μέλος),

Αιρετοί στο ΑΠΥΣΔΕ Ιονίων Νήσων

με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search