• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Δάσκαλοι - Νηπιαγωγοί Κέρκυρας: 98,38% αποχή! - Σοκ για το ΥΠΑΙΘ - Ελάχιστη η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές «εκλογές» - παρωδία.

November 08, 2020 4055

Απίστευτο το ποσοστό της αποχής στις εκλογές - φιάσκο κυβέρνησης και ΥΠΑΙΘ για τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών στα υπηρεσιακά συμβούλια στην Κέρκυρα. Το 98,38% των Δασκάλων και των Νηπιαγωγών έδωσαν ηχηρό μήνυμα με την αποχή τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας

7 Νοεμβρίου 2020: Σίγουρος δρόμος, σίγουρο χέρι η συλλογικότητα

Σοκ για το ΥΠΑΙΘ - Ελάχιστη η συμμετοχή στις ηλεκτρονικές «εκλογές» - παρωδία.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 97% - Κεραμέως 3%

 

 

 Προεπισκόπηση εικόνας

Τα αποτελέσματα που έρχονται από όλη τη χώρα είναι συντριπτικά για το μέγεθος της ήττας της πολιτικής της κυβέρνησης, του ΥΠΑΙΘ και της Κεραμέως. Τα ποσοστά συμμετοχής στην «ψηφοφορία» ήταν μονοψήφια και απεικονίζουν την τραγική αποκαθήλωση του προσωπείου της κυβέρνησης των «αρίστων» και της Υπουργού που έτρεξε μόνη της και βγήκε 2η, εισπράττοντας την απόλυτη περιφρόνηση των εκπαιδευτικών.

Η ήττα της Κεραμέως και της νεοφιλελεύθερης και αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης αποτελεί ήττα σ' ένα πολύ κρίσιμο σημείο της γραμμής της για την εκπαίδευση: να διαλύσει τα πρωτοβάθμια σωματεία, με όπλο τον λεγόμενο ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους και να τα μετατρέψει σε ηλεκτρονικές καρικατούρες χειροκροτητών της κυβερνητικής πολιτικής.

 

Η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών όλης της χώρας:

· ΓΥΡΙΣΑΝ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ στον αντιδημοκρατικό κατήφορο, στην εμμονική αδιαλλαξία, στη διαρκή τρομοκράτηση και τα «εντέλλεσθε», στον πολιτικό σχεδιασμό ενάντια στα σωματεία και τις συλλογικές διαδικασίες, που επιχείρησαν η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΙΘ και η κυβέρνηση.

· ΕΙΠΑΝ ΕΝΑ ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΟΧΙ, στις εκλογές- παρωδία, στις συνθήκες υγειονομικής βόμβας που στοιβάζει μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 25άρια τμήματα, στο εργασιακό "τρελοκομείο" των ανεφάρμοστων πρωτοκόλλων, στην αφυδάτωση της εκπαιδευτικής πράξης, στις κάμερες και τις τηλεαπουσίες, στην ένταση των εκπαιδευτικών και κοινωνικών ανισοτήτων, στις ελαστικές εργασιακές σχέσεις και την ομηρία των αναπληρωτών, στα σχέδια του Υπουργείου για την αξιολόγηση, την πειθάρχηση και τον ιδεολογικό έλεγχο των σχολείων και του εκπαιδευτικού σώματος.

Η ανακοίνωση του ΥΠΑΙΘ, το βράδυ του Σαββάτου, με αλαζονεία, θράσος και επιθετικότητα, καταδεικνύει τον δρόμο που θα ακολουθήσει το ΥΠΑΙΘ την επόμενη ημέρα…

Υπερασπιζόμαστε:

· τα εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες απέναντι στην εντεινόμενη επίθεση με το ν/σχέδιο έκτρωμα Βρούτση (νέος νόμος για εργασία και συνδικαλιστική λειτουργία των σωματείων)

· την ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΉ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ των εκπαιδευτικών και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΊΑ των σχολείων ενάντια στην αυτοαξιολόγηση-κατηγοριοποίηση των σχολείων και τη αξιολόγηση-συμμόρφωση των εκπαιδευτικών.

Και σήμερα απαιτούμε:

- Να καταργηθεί το άρθρο 22 του νόμου 4728/20 και η εφαρμοστική Υ.Α. (Φ.350/52/139940) όπου ορίζεται η διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αιρετών στα Υπηρεσιακά Συμβούλια με ηλεκτρονική ψηφοφορία.

- Το Υπουργείο να προχωρήσει σε παράταση της θητείας των εν ενεργεία αιρετών, μέχρις ότου υπάρξουν οι υγειονομικές συνθήκες που θα καταστήσουν ασφαλή και σε εργάσιμη ημέρα τη διεξαγωγή τους ώστε να οργανωθεί δια ζώσης και με ασφάλεια η εκλογική διαδικασία (π.χ. περισσότερα εκλογικά τμήματα, υγειονομικό υλικό, κλπ).

Πιστέψαμε στη συλλογική μας δύναμη!

Χαιρετίζουμε και σφίγγουμε το χέρι σε κάθε συνάδελφο και κάθε συναδέλφισσα που κατέταξαν την Κέρκυρα ανάμεσα στα 5 Π.Υ.Σ.Π.Ε. με τα υψηλότερα ποσοστά αποχής πανελλαδικά και τους δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς σε κάθε γωνιά της χώρας που απέδειξαν ότι η ζωντανή εκπαίδευση της τάξης ξέρει να μάχεται ΕΝΩΤΙΚΑ και ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ και να ΝΙΚΑ!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search