• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Bloomberg: Για τους πλούσιους το εμβόλιο της Pfizer - Τα στοιχεία που μετριάζουν τον ενθουσιασμό

November 13, 2020 646

 

 

Όταν το εμβόλιο Covid-19 της Pfizer Inc. και της BioNTech SE βγει από τη γραμμή παραγωγής, η Shanghai Fosun Pharmaceutical Group Co. θα αναλάβει να το διανείμει μέσω ενός σύνθετου και δαπανηρού συστήματος αποθηκών κατάψυξης στα αεροδρόμια, ψυκτικών οχημάτων και σημείων εμβολιασμού σε όλη την Κίνα.

Αφού φτάσουν στα κέντρα εμβολιασμού, τα εμβόλια πρέπει να ξεπαγώσουν από τους -70 βαθμούς Κελσίου και να εγχυθούν εντός πέντε ημερών, αλλιώς θα αχρηστευτούν. Στη συνέχεια, πρέπει να επαναληφθεί η ίδια διαδικασία για να χοηγηθεί η δεύτερη δόση ένα μήνα αργότερα.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χάρτης της πορείας που σκιαγράφησε η εταιρεία, στην οποία έχει χορηγηθεί άδεια κυκλοφορίας του εμβολίου στο μεγαλύτερο μέρος της Κίνας, αποκαλύπτει τις τεράστιες και τρομακτικές διοικητικές προκλήσεις που θα αντιμετωπίσουν εκείνοι που θα κληθούν να παραδώσουν το πειραματικό εμβόλιο της Pfizer, αφού έδειξε «εξαιρετικά» πρώιμα αποτελέσματα στις δοκιμές τελικού σταδίου, αυξάνοντας τις ελπίδες για πιθανό τερματισμό της πανδημίας που σαρώνει τον πλανήτη σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

«Η παραγωγή του είναι δαπανηρή, το συστατικό του είναι ασταθές, απαιτεί επίσης μεταφορά ψυχρής αλυσίδας και έχει σύντομη διάρκεια ζωής», δήλωσε ο Ding Sheng, διευθυντής του Global Health Drug Discovery Institute στο Πεκίνο, το οποίο έχει λάβει χρηματοδότηση από το Bill & Melinda Gates Foundation.

Αυτό σημαίνει ότι οι χώρες θα πρέπει να δημιουργήσουν από το μηδέν τα δίκτυα παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς που χρειάζονται για να επιβιώσει το εμβόλιο. Ωστόσο, η μαζική επένδυση και συντονισμός που απαιτείται, δείχνουν ότι μόνο οι πλούσιες χώρες θα έχουν εγγυημένη πρόσβαση και ακόμη χειρότερα: Ίσως μόνο για τον πληθυσμό που ζει σε αστικά κέντρα.

Το κόστος του εμβολίου θα αυξήσει πιθανώς τους υφιστάμενους φόβους ότι τα πλουσιότερα κράτη θα λάβουν πρώτα τα καλύτερα εμβόλια, παρά την προσπάθεια του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας που ονομάζεται Covax, η οποία στοχεύει να συγκεντρώσει 18 δισεκατομμύρια δολάρια για την αγορά εμβολίων για τις φτωχότερες χώρες.

Επιπλέον, τίθεται ένα ερώτημα που θα κληθεί να απαντήσει ολόκληρος ο αναπτυσσόμενος κόσμος: Να πληρώσει τώρα για την κατασκευή ακριβών υποδομών για κάτι που φαίνεται ως ένα σίγουρο στοίχημα ή να περιμένει ένα πιο αργό, πιο συμβατικό εμβόλιο που θα μπορεί να παραδοθεί μέσω των υπαρχόντων δικτύων υγειονομικής περίθαλψης.

"Εάν υπάρχει ένα εμβόλιο με βάση τις πρωτεΐνες που θα μπορούσε να επιτύχει το ίδιο αποτέλεσμα με το εμβόλιο mRNA και υπάρχει η ανάγκη εμβολιασμού δισεκατομμυρίων ανθρώπων κάθε χρόνο, θα επέλεγα το πρώτο", δήλωσε ο Ντινγκ .

Ακόμη και για πλούσιες χώρες που έχουν προπαραγγείλει δόσεις, όπως η Ιαπωνία, οι Η.Π.Α. και το Ηνωμένο Βασίλειο, η παράδοση του εμβολίου της Pfizer αναμένεται να βρει σημαντικά εμπόδια.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search