• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ: "Το Πολυτεχνείο ζει!"

November 17, 2020 1441

"Το Πολυτεχνείο ζει!" Και μαζί με αυτό το μήνυμά του, που στις μέρες μας παίρνει το περιεχόμενο της προστασίας της ζωής, της υγείας και των δικαιωμάτων των εργαζόμενων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων! Το μήνυμα αυτό έστειλαν σήμερα χιλιάδες λαού στους δρόμους όλης της χώρας! Και στην Κέρκυρα πραγματοποιήθηκαν συμβολικές συγκεντρώσεις, τηρώντας υποδειγματικά όλα τα μέτρα προστασίας της υγείας (τέτοια που κράτος και μεγαλοεργοδοσία δεν έχουν πάρει ποτέ), σπάζοντας στην πράξη τις ,χουντικής κοπής, απαγορεύσεις και τον αυταρχισμό της κυβέρνησης της ΝΔ και των αφεντικών της, που καμία σχέση δεν έχουν με την πανδημία αλλά την χρησιμοποιούν ως πρόσχημα. Απαγορεύσεις και πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές, οι οποίες όμως γίνονται κουρελόχαρτα μπροστά στην αποφασιστικότητα και την οργανωμένη πάλη των εργαζομένων, του λαού μας!

Προεπισκόπηση εικόνας

Το πρωί της Τρίτης πραγματοποιήθηκε κατάθεση στεφάνων από αντιπροσωπία της Τ.Ε. Κέρκυρας του ΚΚΕ, του Τ.Σ. Κέρκυρας της ΚΝΕ και των ταξικών Σωματείων του νησιού μας που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ., στο μνημείο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου.

Από νωρίς ξεκίνησε και το όργιο τρομοκρατίας και αστυνομοκρατίας του κέντρου της πόλης από τις δυνάμεις καταστολής, που χωρίς προηγούμενο, δεν επέτρεπαν σε κανένα την διέλευση, αν πρώτα δεν το ενέκριναν! Χαρακτηριστική ήταν και η εικόνα γύρω από το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, το οποίο κυριολεκτικά είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις καταστολής (χωρίς κανένα μέτρο προστασίας της υγείας). Αν και στόχος της κυβέρνησης της ΝΔ ήταν να δημιουργήσει σκηνικό έντασης, ώστε να αποπροσανατολίσει και να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της για την κατάσταση που βιώνουμε σήμερα, κάτω από την αποφασιστική και ανυποχώρητη στάση των συγκεντρωμένων, οι απαγορεύσεις και οι σχεδιασμοί τους κατέρρευσαν σαν χάρτινοι πύργοι!

Στις 6 το απόγευμα έσπασε στην πράξη η απαγόρευση της κυβέρνησης και στο νησί μας με συμβολική συγκέντρωση του ΚΚΕ, της ΚΝΕ και των ταξικών Σωματείων που συσπειρώνονται στο Π.Α.ΜΕ. στην πλατεία της Σπηλιάς, όπου αντήχησαν και φέτος τα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα. Ακολούθησε η συμβολική συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, που για άλλη μία φορά αναδείχθηκαν οι τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης, η οποία ουσιαστικά προκάλεσε το δεύτερο κύμα της πανδημίας και που ευθύνεται για τις τεράστιες ελλείψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και τους θανάτους! Καταγγέλθηκαν οι σχεδιασμοί της για τις νέες ανατροπές στα εργασιακά που ετοιμάζει, καθώς και για τα νέα επίθεση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και στην απεργία. Τέλος, δόθηκε το μήνυμα της συνέχισης του ανυποχώρητου αγώνα με προετοιμασία της απεργίας της 26ης Νοέμβρη.

Συνεχίζουμε τον αγώνα κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες για υγεία, ζωή, δουλειά, δικαιώματα!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« September 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30      

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search