• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας: Εξευτελιστική η τιμή του λαδιού - Κατεστραμένο αγροτικό δίκτυο - Ενίσχυση με ψίχουλα!

November 25, 2020 3305

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Κέρκυρας με ανακοίνωσή της αναφέρεται στην απαγόρευση των διαδηλώσεων με αφορμή της 17η Νοέμβρη και στα προβλήματα των ελαιοπαραγωγών τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι φέτος υπάρχει μια από τις καλύτερες σοδειές των τελευταίων χρόνων. ... Η τιμή όμως του λαδιού είναι εξευτελιστική. Απλησίαστα είναι τα κτήματα των ελαιοπαραγωγών λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου. Η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι ψίχουλα, αποκλείει τους «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» δηλαδή την πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών.

Αναλυτικά:

Mε αφορμή τα όσα συνέβησαν την 17η Νοέμβρη θέλουμε να επισημάνουμε τα παρακάτω:
Είναι άλλο η ανάγκη στις σημερινές συνθήκες οι αγώνες να προσαρμόζονται, να παίρνουν υπό όψη τους το ζήτημα της πανδημίας, το οργανωμένο λαϊκό κίνημα να παίρνει μέτρα προστασίας όσων συμμετέχουν στους αγώνες, κάτι που άλλωστε έχει αποδείξει πως το κάνει, και άλλο πράγμα είναι τα φιρμάνια απαγόρευσης των συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων.
Γιατί σε συνθήκες πανδημίας η αντιλαϊκή πολιτική ούτε αναστέλλεται ούτε κάνει διάλειμμα, αφού κυβέρνηση και κεφάλαιο βλέπουν σαν ευκαιρία την πανδημία για να βάλουν στον πάγο εργατικά δικαιώματα και κατακτήσεις όπως για παράδειγμα το οκτάωρο. Γιατί σε όλη τη χώρα αλλά κυρίως στην ύπαιθρο η κυβέρνηση οδηγεί τη νεολαία στην τηλεκπαίδευση χωρίς καμία ψηφιακή υποδομή.
Στην Κέρκυρα φέτος υπάρχει μια από τις καλύτερες σοδειές των τελευταίων χρόνων. Ο κόσμος στηρίζει τις ελπίδες του για βελτίωση του εισοδήματος του, παίρνοντας υπόψη του και την ανεργία που κυριάρχησε στα λαϊκά νοικοκυριά όλη τη χρονιά.
Η τιμή όμως του λαδιού είναι εξευτελιστική.
Απλησίαστα είναι τα κτήματα των ελαιοπαραγωγών λόγω του κατεστραμμένου αγροτικού οδικού δικτύου.
Η ενίσχυση των ελαιοπαραγωγών λόγω πανδημίας, παρά το γεγονός ότι είναι ψίχουλα, αποκλείει τους «μη κατά κύριο επάγγελμα αγρότες» δηλαδή την πλειοψηφία των ελαιοπαραγωγών.

 

Ζητάμε:
Κατώτερη εγγυημένη τιμή στο λάδι.
Στήριξη του συστήματος υγείας με πρόσληψη μόνιμου προσωπικού.
Να επιταχθεί ΤΩΡΑ ο ιδιωτικός τομέας της Υγείας, να δημιουργηθούν και να στελεχωθούν νέες ΜΕΘ. Είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου. Να εξοπλιστούν και να στελεχωθούν τα Κέντρα Υγείας.
Προστασία της υγείας των εργαζομένων σε όλους τους χώρους δουλειάς.
Επίταξη των τουριστικών λεωφορείων.
Δωρεάν παραχώρηση στα παιδιά των λαϊκών οικογενειών λάπτοπ – τάμπλετ – ίντερνετ για την τηλεκπαίδευση.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search