• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΚΙΝΑΛ Κέρκυρας: Στον Δήμο τα 70 στρέμματα της Δασιάς

November 27, 2020 1581

 

Η  Νομαρχιακής Επιτροπής Κέρκυρας του ΚΙΝΑΛ με ανακοίνωσή της αναφέρει μεταξύ άλλων ότι τα 70 στρέμματα  στην περιοχή της Δασιάς στον χώρο του πρώην Club Meditérranée  πρέπει  να παραμείνουν στον Δήμο ως  δημόσιος κοινόχρηστος χώρος στην περιοχή  και να μην  προκριθεί η παραχώρηση της έκτασης αυτής  αντί της καταβολής οποιουδήποτε  χρηματικού ποσού.

Αναλυτικά:

Τα 70 στρέμματα  στην περιοχή της Δασιάς στον χώρο του πρώην Club Meditérranée  πρέπει  να παραμείνουν στον Δήμο ως  δημόσιος κοινόχρηστος χώρος στην περιοχή  και να μην  προκριθεί η παραχώρηση της έκτασης αυτής  αντί της καταβολής οποιουδήποτε  χρηματικού ποσού.

Το συμφέρον του τόπου, η ανάπτυξή του με όρους βιωσιμότητας και διατήρησης των φυσικών του πόρων και της δημόσιας περιουσίας  επιβάλλει  να αποφασιστεί    η επιλογή της εισφοράς γης  των 70 στρεμμάτων και ο Δήμος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων  Νήσων να διατηρήσει την γη που δικαιούται βάσει του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου αντί για  την καταβολή οποιουδήποτε χρηματικού τιμήματος.

 Απόψεις περί αδυναμίας διαχείρισης της δημόσιας περιουσίας από τους δημόσιους φορείς είναι ιδιαίτερα έωλες.

Η περιφρούρηση του περιβάλλοντος ,της ταυτότητας, της  περιουσίας, της κληρονομιάς , αλλά και  των συμφερόντων του νησιού , των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και όλων των κατοίκων της Κέρκυρας,  δεν είναι μόνον στην κατά το δοκούν  διάθεση της εκάστοτε Δημοτικής ή Περιφερειακής Αρχής, αλλά υποχρέωση όλων μας και απαιτείται ευρεία κοινωνική  διαβούλευση και συναίνεση για το μέλλον της συγκεκριμένης έκτασης.Το Κίνημα Αλλαγής Κέρκυρας παραμένει σταθερό στην θέση ότι  η ανάπτυξή  με όρους βιωσιμότητας  επιβάλλει να επιλεγεί η διατήρηση των 70 στρεμμάτων και όχι η πώληση τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« November 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search