• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

“Βράζει” η Γαλλία: Σφοδρές συγκρούσεις αστυνομίας και διαδηλωτών που διαμαρτύρονται για την αστυνομική βία (φωτο και βίντεο)

November 28, 2020 617

 

Ημέρες «κίτρινων γιλέκων» θυμίζουν οι σημερινές διαδηλώσεις στη Γαλλία. Χιλιάδες πολίτες, σε δεκάδες πόλεις της Γαλλίας, βγήκαν στους δρόμους διαδηλώνοντας κατά του νόμου «συνολικής ασφάλειας». Οι αύρες εκτόξευσης νερού επιχειρούσαν έκαναν την εμφάνισή τους στο κέντρου του Παρισιού διαλύοντας βίαια το συγκεντρωμένο πλήθος ενώ δεν έλειψαν και οι μάχες σώμα με σώμα μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών.

Η γαλλική αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων εναντίον των διαδηλωτών, σε μια κινητοποίηση κατά της αστυνομικής βίας στο Παρίσι

 

Χιλιάδες άνθρωποι σε όλη τη Γαλλία διαδήλωσαν σήμερα, σε πολλές πόλεις, διαμαρτυρόμενοι για την αστυνομική βία και υπέρ της ελευθεροτυπίας. Αφορμή στάθηκε ο πρόσφατος άγριος ξυλοδαρμός ενός μαύρου μουσικού παραγωγού από αστυνομικούς, αλλά και το νομοσχέδιο περί “Καθολικής Ασφάλειας” που απαγορεύει τη δημοσίευση φωτογραφιών αστυνομικών εν ώρα υπηρεσίας και ο οποίος θεωρείται ότι περιορίζει το δικαίωμα των δημοσιογράφων να καταγγέλλουν την αστυνομική βία.

Εικόνα καταστροφής κάμερας επιτήρησης υπό χειροκροτήματα, πριν από λίγο στην περιοχή της Βαστίλης

Εκτός από το Παρίσι, διαδηλώσεις είναι προγραμματισμένες για σήμερα στο Μπορντό, τη Λιόν, το Στρασβούργο, τη Μασσαλία, την Γκρενόμπλ, το Κλερμόν-Φεράν και άλλες πόλεις. Στη Λιλ, περίπου 1.000-1.500 διαδηλωτές, με επικεφαλής τη δήμαρχο Μαρτίν Ομπρί, συγκεντρώθηκαν υπό το σύνθημα “Ελευθερία, Ισότητα, Βιντεοσκόπηση”. Στο Μονπελιέ, οι περίπου 4-5.000 διαδηλωτές κρατούσαν πλακάτ με συνθήματα όπως “Περισσότεροι αστυνομικοί παρά γιατροί – αυτή είναι η προτεραιότητα”.

 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search