• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αποφάσισε και διέταξε ο Μητροπολίτης να βυθίσει την Κέρκυρα στο …πένθος!

December 09, 2020 3560

 

Ο Μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος ξαναχτύπησε με τη λογική του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν» να βυθίσει την Κέρκυρα στο πένθος.

Με μια αναλυτική ανακοίνωση δεν παραλείπει να κάνει … μαθήματα πολιτικής παιδείας: «Η Ιερά Μητρόπολις διαμαρτύρεται ενώπιον Θεού και ανθρώπων γι’ αυτή την αψυχολόγητη και ακατανόητη στάση της ελληνικής κυβερνήσεως, η οποία εζήλωσε ημέρες και νοοτροπίες καθεστώτων αλήστου μνήμης, όπως αυτού της γείτονος χώρας Αλβανίας, όταν το κράτος και έκλεινε τους ναούς και απαγόρευε στους ανθρώπους να πλησιάσουν σ’ αυτούς και όλα αυτά με διάταξη νόμου.»

Κάνει κριτική σε μια κυβέρνηση που έχει υποταχθεί στα κελεύσματα της εκκλησίας, αλλά σε συνθήκες πανδημίας δεν μπορεί να την εξαιρέσει από τα απαγορευτικά μέτρα δλώνοντας ότι η εκκλησία βρίσκεται «εν διωγμώ».  Ο Μητροπολίτης αναφέρει στη συγκεκριμένη ανακοίνωση: «Καταγγέλλει όμως στην συνείδηση του λαού, ο οποίος έχει και μνήμη και κρίση, τους σύγχρονους διώκτες της, οι οποίοι έχουν υπερβεί κάθε μέτρο και όριο. Ως συνέπεια των παραπάνω ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος κηρύσσει την τοπική Εκκλησία της Κέρκυρας ότι βρίσκεται εκ των πραγμάτων «εν διωγμώ», ενημερώνει τον λαό του Θεού για την κατάσταση αυτή και ανακοινώνει ότι, στο πλαίσιο ειρηνικής διαμαρτυρίας που εκφράζει όμως τις καρδιές του ορθόδοξου λαού, οι σημαίες των ιερών ναών θα είναι μεσίστιες το τριήμερο 11-13 Δεκεμβρίου 2020, ενώ οι καμπάνες των εκκλησιών σε όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια θα χτυπήσουν πένθιμα 5 φορές την ημέρα επί τρεις ημέρες.»

Χθες, Τρίτη 8 Δεκεμβρίου εξέδωσε εγκύκλιο με ύφος που ταιριάζει σε δικτάτορες:  «Οι αποφάσεις μας θα τηρηθούν υποχρεωτικώς από όλους σας». Προσπαθεί να ξεσηκώσει το χριστεπώνυμο πλήθος:

”Και αναρωτιέμαι ως επίσκοπος και πνευματικός σας πατέρας: πρέπει να παραμένουμε σιωπηλοί; πρέπει να το αφήσουμε κι αυτό να περάσει; Ακούμε άρα τις φωνές διαμαρτυρίας πλήθους πιστών ανθρώπων οι οποίοι λένε ότι δεν πάει άλλο;  Σε όλους αυτούς απαντούμε “είτε ζώμεν είτε αποθνήκωμεν, του Κυρίου εσμέν”.

«Έργα και ημέραι» του Μητροπολίτη Κέρκυρα Νεκτάριου

Είναι γνωστό ότι ο Μητροπολίτης Κέρκυρας συνηθίζει να παίρνει πολλές φορές θέσεις ακόμα και για θέματα εξωτερικής πολιτικής εκφράζοντας ακροδεξιές απόψεις.

Τον περασμένο Μάρτιο στη διάρκεια της πανδημίας κατά τη διάρκεια του κηρύγματος του, ο κ. Νεκτάριος προέτρεψε τους πιστούς να δηλώσουν ότι βγαίνουν έξω για να γυμναστούν και στη συνέχεια να πάνε στην εκκλησία. «Βγάλτε λοιπόν και εσείς μια τέτοια άδεια ώστε να λέτε ότι εξέρχομαι για την προσωπική μου άσκηση και ελάτε στην εκκλησία να κοινωνήσετε, να προσευχηθείτε», είπε και συνέχισε: «Προσευχηθείτε ώστε να αλλάξουν οι καταστάσεις αυτές της πρόβας, η οποία γίνεται παγκοσμίως, της πρόβας της παγκόσμιας λεγομένης δικτατορίας η οποία έχει άλλους σκοπούς. Και θέλω να πιστεύω ότι τούτο συντελείται στην εποχή μας και στην πατρίδα μας».

Τη Μ. Δευτέρα ο Μητροπολίτης Κερκύρας Νεκτάριος μετά την παραπομπή του στο αυτόφωρο ανακοινώνει με μεγάλα, κεφαλαία γράμματα ότι  "ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΟΣ ΟΥΤΕ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΟΥ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ".  Γιατί «Οι απαιτήσεις της λιτανεύσεως δεν μπορούν να συμβαδίσουν με την Κυβερνητική Απόφαση». Μετά, όμως τις έντονες αντιδράσεις φορέων του νησιού άλλαξε γνώμη και η λιτανεία θα πραγματοποιηθεί εντός του ναού. Αυτό προκύπτει από την ανακοίνωση της Μητρόπολης στην οποία τονίζεται μεταξύ άλλων:  «Η κυβέρνηση εξήντλησε στην Κέρκυρα όλη την αυστηρότητα της»

Να θυμίσουμε ότι το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κέρκυρας, έκρινε αθώο τον Μητροπολίτη Κέρκυρας, Νεκτάριο, που έγραψε το νόμο στα παλιά του τα παπούτσια και τέλεσε λειτουργία χωρίς να λάβει υπόψη του τα μέτρα ασφαλείας για τον κορονοϊό. Αλλά ο πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου Κεντρικής Κέρκυρας και ο τελετάρχης του δήμου κρίθηκαν ένοχοι επειδή πήγαν στη λειτουργία!

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search