Print this page

Στις πρώτες θέσεις της Ε.Ε. η Ελλάδα στην απώλεια εισοδήματος

December 11, 2020 514

 

 

Για μια ακόμα φορά μια διεθνής έκθεση έρχεται να καταδείξει ότι σε συνθήκες κρίσης η κυβερνητική πολιτική ρίχνει τα βάρη  στους χαμηλόμισθους εργαζομένους.

Σύμφωνα λοιπόν με στοιχεία που παρουσίασε η Eurostat, η Ελλάδα κατάγραψε τη δεύτερη μεγαλύτερη απώλεια εισοδήματος από μισθούς μεταξύ των 27 χωρών-μελών της Ε.Ε., εντός του τρέχοντος έτους που σημαδεύτηκε από την πανδημία του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η Κροατία βρίσκεται στην (αρνητική) κορυφή με απώλεια που φτάνει στο 12,5% και αμέσως μετά ακολουθεί η χώρα μας με 12%. Σημειώνεται ότι η μέση μείωση των αποδοχών στην Ε.Ε. των 27 ανέρχεται περίπου στο 7%.

 

Παράλληλα, πολύ υψηλή καταγράφεται και η απώλεια του εισοδήματος των εργαζομένων στη χώρα μας, τόσο πριν, όσο και μετά τα κυβερνητικά μέτρα για την κρίση της πανδημίας, καθώς η χώρα μας κατατάσσεται στην τρίτη υψηλότερη θέση. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία, οι χαμηλόμισθοι είναι αυτοί που πλήττονται περισσότερο και κυρίως τα άτομα με προσωρινές εργασίες, οι νέοι ηλικίας 16-24 ετών, οι γυναίκες και όσοι ασκούν επαγγέλματα που δεν απαιτούν υψηλές δεξιότητες.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.