• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Κλειστό παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας 14 βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς!

December 16, 2020 3058

Σοβαρή καταγγελία της ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας που 14 βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς παραμένει κλειστό.

Αναλυτικά: 

Κλειστό παραμένει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο – Λύκειο Κέρκυρας, 14 βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Με την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς έκαναν την παρουσία τους τα μεγάλα προβλήματα που αφορούν τη διαχείριση της πανδημίας στα σχολεία, αλλά και την ιδιαίτερη μέριμνα που απαιτείται για τις δομές Ειδικής Αγωγής. Προβλήματα που έχουν άμεση εξάρτηση, τόσο με την απαράδεκτη κατάσταση των σχολικών υποδομών προ πανδημίας, όσο με τα ανεπαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) και τα υγειονομικά πρωτόκολλα που δεν παίρνουν υπόψη τους την ελληνική σχολική πραγματικότητα.

Στην Κέρκυρα όμως η κατάσταση για μία ακόμη φορά είναι ακόμα πιο δραματική. Μετά από παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις χρόνων, του Συλλόγου Γονέων, του Συλλόγου Διδασκόντων και της ΕΛΜΕ, αποφασίστηκε η απολύτως απαραίτητη μεταστέγαση του Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου - Λυκείου από το ακατάλληλο κτίριο της Άνω Κορακιάνας. Το δυστύχημα όμως είναι ότι 14 βδομάδες μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, η μεταστέγαση δεν έχει ολοκληρωθεί, με αποτέλεσμα το σχολείο να μένει κλειστό και οι μαθητές να μένουν στα σπίτια τους, χωρίς να παρακολουθούν μαθήματα. Είναι ξεκάθαρό ότι αυτή η κατάσταση είναι εις βάρος της εκπαιδευτικής διαδικασίας, της εξέλιξης των μαθητών που έχουν ιδιαίτερες ανάγκες και αυτό αποτελεί μεγάλο πρόβλημα για τις οικογένειές τους.

Η μεταστέγαση του σχολείου μετατέθηκε χρονικά αρκετές φορές (Δεκέμβριος 2019, Μάρτιος 2020, Καλοκαίρι 2020, Σεπτέμβριος 2020) κι αφού η Δημοτική Αρχή με τυμπανοκρουσίες δήλωνε ότι «βρήκαμε το χώρο, γίνονται οι εργασίες και το σχολείο μεταφέρεται» βλέπουμε ότι έχουμε φτάσει μέσα Δεκέμβρη και το σχολείο ΔΕΝ είναι ακόμα έτοιμο.

Οι δικαιολογίες για καθυστερήσεις που οφείλονται στη μια ή την άλλη υπηρεσία είναι απαράδεκτες. Οι ευθύνες του Δήμου και της Κυβέρνησης είναι τεράστιες. Αντί να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο και να βρουν κάθε τρόπο, ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς, αφήνουν τους μαθητές στο σπίτι τους χωρίς καμία πρόβλεψη για το πότε θα πάνε στο σχολείο, αφού το κτίριο δεν έχει ούτε ρεύμα (!!!), δεν έχουν τοποθετηθεί τα κλιματιστικά δεν έχει ολοκληρωθεί η περίφραξη του χώρου, δεν έχει ετοιμαστεί ο χώρος που απαιτείται για τα εργαστήρια κηπουρικής που είναι βασική ειδικότητα του συγκεκριμένου σχολείου κλπ. Μετά από επίσκεψη στο χώρο διαπιστώθηκε με την πρώτη ματιά, μεγάλος αριθμός κακοτεχνιών με υγρασία στους τοίχους και την οροφή, νερά να μπαίνουν σε αίθουσες ενώ συντηρείται η παράδοση που υπήρχε και στο κτήριο της Άνω Κορακιάνας να χρειάζεται να περνάνε οι μαθητές μέσα από την μία αίθουσα για να πάνε στην άλλη, αφού δεν ανοίχτηκαν οι πόρτες που έπρεπε!!!

Αλήθεια ποιος αναλαμβάνει την ευθύνη, να αποκλείσει τους μαθητές από την εκπαιδευτική διαδικασία για πάνω από 3 μήνες;

Η Ειδική Αγωγή είναι για μια ακόμη φορά, θύμα των ανεπαρκειών της κεντρικής και τοπικής διοίκησης. Ήδη έχει χαθεί, κατά την ανοιξιάτικη περίοδο της καραντίνας, σημαντικός χρόνος από την εκπαίδευση των παιδιών ΑμΕΑ. Χρόνος που δύσκολα μπορεί να αναπληρωθεί, καθώς τα παιδιά ωριμάζοντας ηλικιακά και ψυχοκινητικά, «χάνουν» σημαντικά κομμάτια της εκπαίδευσής τους, σημαντικές κατακτήσεις και δεξιότητες που κατακτώνται σε συγκεκριμένη ηλικία και αφορούν όλους τους τομείς της ανάπτυξής τους. Είναι φανερό ότι ο Γολγοθάς που βιώνουν τόσο οι μαθητές και οι οικογένειες τους, όσο και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα συνεχιστεί.

Οι απαράδεκτες ελλείψεις του Δήμου σε επίπεδο προτεραιοτήτων και οργάνωσης αλλά και της κυβέρνησης σε επίπεδο χρηματοδότησης, είναι που έχουν φέρει το Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο - Λύκειο Κέρκυρας στην κατάσταση που βρίσκεται τώρα. Όσο δεν υπάρχει καμία μέριμνα για την ανέγερση νέων σχολικών κτιρίων, με σύγχρονες και ασφαλείς υποδομές, τόσο θα διαιωνίζουμε τη φτώχια μας, βρίσκοντας μεσοβέζικες λύσεις, που δεν ωφελούν κανέναν.

Καλούμε το Δήμο και την Κυβέρνηση να βρουν ΑΜΕΣΑ λύση ,ώστε το σχολείο να τεθεί σε πλήρη λειτουργία, όπως αρμόζει στην εκπαιδευτική κοινότητα του Ειδικού Γυμνασίου Επαγγελματικού Λυκείου.

 

Σημείωση: Μετά από νέα από νέα επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο σχολείο την Τετάρτη, 16 Δεκεμβρίου, διαπιστώθηκε ότι το ρεύμα επιτέλους έφτασε και η τοποθέτηση των κλιματιστικών ολοκληρώνεται την Πέμπτη. Όλα τα υπόλοιπα παραμένουν!

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search