• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εργαζόμενοι - άνεργοι στα όρια της πείνας!

December 20, 2020 3088
Με επιστολή του προς τους τρεις βουλευτές του νησιού το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κέρκυρας αναφέρεται στη "μεγάλη αδικία που συντελείται εις βάρος ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας στον κλάδο του Επισιτισμού αλλά και άλλων κλάδων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό."
Αναλυτικά η επιστολή:
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ-ΑΝΕΡΓΟΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΠΕΙΝΑΣ
Αξιότιμοι κύριοι βουλευτές,
Θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας και να ζητήσουμε την συνδρομή σας σε μία πραγματικά μεγάλη αδικία που συντελείται εις βάρος ενός μεγάλου αριθμού συναδέλφων μας στον κλάδο του Επισιτισμού αλλά και άλλων κλάδων που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον Τουρισμό.
Σε αυτήν την πραγματικά δύσκολη και πρωτόγνωρη μακρά περίοδο που βιώνουμε όλοι, υπάρχουν συμπολίτες μας οι οποίοι έχουν φτάσει πλέον στο έσχατο σημείο οικονομικής εξαθλίωσης και αξιοπρεπούς διαβίωσης.
Προκειμένου να σας καταστήσουμε σαφές το απαράβλεπτα τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει, αρκεί να σας αναφέρουμε τα εξής:
Οι αναστολές των συμβάσεων με το επίδομα των 534€ τελείωσαν τον Οκτώβρη. Τον ίδιο μήνα τελείωσε και η επιδότηση ενοικίου. Από τον Νοέμβρη κι έπειτα η Κυβέρνηση έστειλε τους συναδέλφους στο ταμείο ανεργίας για το τρίμηνο επίδομα ανεργίας των εποχικών. Ο ΟΑΕΔ, όμως, αδυνατεί να διεκπεραιώσει έγκαιρα την επεξεργασία των αιτούντων με αποτέλεσμα η πρώτη καταβολή να μετατίθεται για Γενάρη. Αυτό έχει φυσικά σαν αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να μείνουν δύο μήνες χωρίς κανένα εισόδημα κι όσο για γιορτές ούτε λόγος να γίνεται.
Ακόμα χειρότερα, όσοι εποχικοί δεν μπήκαν ούτε καν σε αναστολή αυτή τη σεζόν, περιορίστηκαν σε ένα έκτακτο δίμηνο επίδομα ανεργίας, το οποίο σταμάτησε τον Αύγουστο. Εδώ μιλάμε για τέσσερις μήνες χωρίς κανένα εισόδημα. Ο τραγικός απολογισμός, όμως, δεν σταματάει καν εδώ. Υπάρχουν ακόμα και κάποιοι εργαζόμενοι που δεν πήραν ούτε καν αυτό το δίμηνο επίδομα και παραμένουν στον αέρα από τον περασμένο Μάρτη!
Κι όταν μιλάμε για αυτούς τους συναδέλφους να είστε σίγουροι πως δεν περιοριζόμαστε σε όσους δούλευαν σε ξενοδοχεία, εστιατόρια, μπαρ αλλά και για εργαζόμενους στη νυχτερινή διασκέδαση, σε χειμερινούς προορισμούς, για οδηγούς τουριστικών λεωφορείων, μισθωτούς οδηγούς ταξί, ξεναγούς, μουσικούς, υπαλλήλους στο αεροδρόμιο κλπ.
Επειδή το να σας περιγράφουμε αυτήν την ζοφερή κατάσταση δεν αντιστοιχεί ούτε σε ένα μικρό κλάσμα του να τη βιώνει ένας συνάνθρωπός μας, ζητάμε να σταθείτε συμπαραστάτες μας προκειμένου να πιέσουμε την κυβέρνηση να δώσει με κατεπείγουσες διαδικασίες ένα έκτακτο εφάπαξ επίδομα των 534€ για τον μήνα Δεκέμβριο σε όλους όσοι έχουν μείνει για μήνες χωρίς κανένα εισόδημα και, παράλληλα, να μεταφερθεί η τρίμηνη ανεργία για το διάστημα Ιανουάριος – Μάρτιος.
Σε αναμονή των ενεργειών σας.
Με εκτίμηση.
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search