• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΗΠΑ: Οργή και απέχθεια – Λευκός αστυνομικός σκότωσε άοπλο 47χρονο μαύρο-Βίντεο σοκ

December 26, 2020 614

 

 

Ο Αντρέ Μορίς Χιλ, 47 ετών, σκοτώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης από τις σφαίρες λευκού αστυνομικού στο Κολόμπους, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Έγινε, έτσι, ο δεύτερος Αφροαμερικανός που έχασε με πανομοιότυπο τρόπο τη ζωή του στην πόλη αυτή των βόρειων ΗΠΑ, γεγονός που αύξησε την αγανάκτηση σε μια χώρα όπου από την άνοιξη έχει εκδηλωθεί κίνημα ιστορικών διαστάσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Ο Χιλ βρισκόταν στο γκαράζ σπιτιού τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες που έριξε ο αστυνομικός. Οι δυνάμεις επιβολής της τάξης είχαν κληθεί για ασήμαντο περιστατικό στην περιοχή.

Τι έδειξε η κάμερα
Τα πλάνα από την κάμερα που φόραγε ο αστυνομικός δείχνουν τον Χιλ να προχωράει προς αυτόν, κρατώντας ένα κινητό τηλέφωνο στο αριστερό του χέρι, χωρίς να είναι ορατό το δεξί. Μερικά δευτερόλεπτα αργότερα, ο αστυνομικός ανοίγει πυρ και ο 47χρονος καταρρέει. Τίποτα στο βίντεο δεν εξηγεί γιατί ο αστυνομικός άνοιξε πυρ.

Ο Άνταμ Κόι και ο συνάδελφός του θα περιμένουν αρκετά λεπτά προτού πλησιάσουν το θύμα, ακόμα ζωντανό. Ο Χιλ θα ξεψυχήσει λίγο αργότερα.

Ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κολόμπους, ο Τόμας Κουίνλαν, τόνισε χθες Πέμπτη ότι έχει κινηθεί διαδικασία για βαριά πειθαρχικά παραπτώματα στο πλαίσιο εσωτερικής έρευνας και ότι θέλει ο αστυνομικός που άνοιξε πυρ, ο Άνταμ Κόι, να αποταχθεί πάραυτα.

Ο αστυνομικός, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα, θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα στον διευθυντή δημόσιας ασφάλειας της πόλης Νεντ Πέτους, ο οποίος θα πάρει αποφάσεις για την τύχη του.

Είχαν γίνει καταγγελίες για τον αστυνομικό
«Έχουμε έναν επίορκο αστυνομικό, που δεν τήρησε τους κανονισμούς και τις πολιτικές της αστυνομίας του Κολόμπους», ανέφερε ο Κουίνλαν σε ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε. «Και οι συνέπειες της παραβίασης του όρκου του είναι τέτοιες που απαιτούν να αναληφθεί άμεση δράση. Αυτή η παραβίαση στοίχισε τη ζωή σε έναν αθώο».

Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, εναντίον του αστυνομικού, στο σώμα 19 χρόνια, είχαν γίνει επανειλημμένα καταγγελίες για χρήση υπέρμετρης βίας. Οι δικαστικές αρχές του Οχάιο διενεργούν, πέραν της εσωτερικής έρευνας στην αστυνομία, έρευνα για να αποφασίσουν αν θα υπάρξει ποινική δίωξη.

Διαδηλώσεις στην περιοχή

Πολλές δεκάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το απόγευμα της Πέμπτης στη συνοικία όπου σκοτώθηκε ο Αντρέ Χιλ, για να καταγγείλουν την αστυνομική βία με θύματα Αφροαμερικανούς και να απαιτήσουν δικαιοσύνη.

Ο Χιλ ήταν ο δεύτερος μαύρος που έπεσε νεκρός από πυρά της αστυνομίας στο Κολόμπους μέσα σε λιγότερες από τρεις εβδομάδες. Ο Κέισι Γκούντσον ο νεότερος, 23 ετών, σκοτώθηκε όταν χτυπήθηκε από πολλές σφαίρες αστυνομικών την 4η Δεκεμβρίου, μπροστά στο σπίτι του, όπου επέστρεφε αφού είχε πάει να αγοράσει σάντουιτς. Ο αστυνομικός που τον πυροβόλησε ήταν μέλος ομάδας που αναζητούσε έναν φυγά.

«Για ακόμη μια φορά, οι αστυνομικοί είδαν μπροστά τους έναν μαύρο και συμπέραναν ότι πρόκειται για επικίνδυνο εγκληματία», είπε με αγανάκτηση ο Μπεν Κραμπ, ποινικολόγος ο οποίος εκπροσωπεί τις οικογένειες πολλών θυμάτων, συμπεριλαμβανομένης αυτής του Τζορτζ Φλόιντ.

Ήταν ο θάνατος του Φλόιντ, στα τέλη Μαΐου, το γεγονός που πυροδότησε το κύμα των διαδηλώσεων εναντίον του ενδημικού ρατσισμού και της βίας της αστυνομίας στις ΗΠΑ.

Ο Αντρέ Χιλ είναι ο 96ος Αφροαμερικανός που χάνεται μετά τον θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ, τόνισε ο κ. Κραμπ, καταγγέλλοντας την «τραγική σειρά» θανατηφόρων περιστατικών στα οποία ενέχονται αστυνομικοί.

Ο δήμαρχος του Κολόμπους, ο Άντριου Γκίνθερ, δήλωσε «σοκαρισμένος» για τις περιστάσεις του θανάτου του Αντρέ Χιλ. Ήταν «γνωστός στους ενοίκους του σπιτιού μπροστά στο οποίο είχε σταθμεύσει το αυτοκίνητό του — ήταν καλεσμένος τους, όχι κλέφτης», είπε ο δήμαρχος, απαιτώντας να αποταχθεί «αμέσως» ο αστυνομικός. Ο δήμαρχος χαρακτήρισε το πιο «στυγερό» στην υπόθεση το γεγονός ότι οι αστυνομικοί δεν προσέφεραν καν τις πρώτες βοήθειες στο θύμα, ούτε όταν συνειδητοποίησαν ότι πυροβόλησαν έναν άοπλο.

πηγή: iskra

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search