• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τριπλάσια τα κρούσματα κορονοϊού στα σχολεία της Αγγλίας από τα νοσοκομεία

January 05, 2021 774

Στα σχολεία έχουν καταγραφεί τριπλάσια κρούσματα Covid-19 απ’ ότι στα νοσοκομεία από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία της Μεγάλης Βρετανίας.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ετοιμάζεται να κλείσει όλες τις αίθουσες διδασκαλίας μέχρι τον επόμενο μήνα.

 Οι εκθέσεις της Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας αποκαλύπτουν ότι το 26,56% των κρουσμάτων που ερευνήθηκαν συνδέθηκαν με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς, τα δημοτικά σχολεία, τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση και τα πανεπιστήμια τις τελευταίες 12 εβδομάδες έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Συγκριτικά, μόνο το 7,96% των κρουσμάτων εντοπίστηκαν σε νοσοκομεία την ίδια χρονική περίοδο.

Όταν τα σχολεία στη Βρετανία έκλεισαν την τέταρτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου για τα Χριστούγεννα, ωστόσο, μόνο το 10% των κρουσμάτων συνδέονταν με ακαδημαϊκά ιδρύματα.

 Αυτό είναι πιθανό να συνέβη επειδή μπορεί να χρειαστεί πάνω μια εβδομάδα για κάποιον που έχει μολυνθεί για να αναπτύξει συμπτώματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, τα σχολεία - τα οποία παρέμειναν ανοιχτά στην καραντίνα του Νοεμβρίου - ενδέχεται να τροφοδοτήσουν το αυξανόμενο ποσοστό μολύνσεων της Αγγλίας, το οποίο σχεδόν τριπλασιάστηκε σε ένα μήνα λόγω της ταχείας εξάπλωσης μιας εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης.

Κάπως έτσι, εγείρονται ερωτήματα γιατί οι υπουργοί κάθονταν με τα χέρια σταυρωμένα αντί να κλείσουν τα σχολεία, όταν ήταν διατεθειμένοι να κλείσουν τον οικονομικά παραμελημένο τομέα της εστίασης, παρά το γεγονός ότι οι παμπ και τα εστιατόρια ευθύνονται για λιγότερο από το 5% των εστιών μετάδοσης του κορωνοϊού.

Οι επικεφαλής του Οργανισμού Δημόσιας Υγείας της Αγγλίας ορίζουν ως εστίες κορωνοΪού τις καταστάσεις που τουλάχιστον δύο κρούσματα εντός επτά ημερών το ένα από το άλλο εντοπίζονται στο «ίδιο περιβάλλον». 

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού στα σχολεία

Κορωνοϊός: Τριπλάσια τα κρούσματα στα σχολεία απ'ότι στα νοσοκομεία | ΤΟ  ΠΟΝΤΙΚΙ

Τα παιδιά επιστρέφουν στα σχολεία

Οι υπουργοί διέταξαν τα παιδιά του δημοτικού σχολείου σε όλη τη χώρα, εκτός του Λονδίνου, να επιστρέψουν στην τάξη την Τρίτη, αλλά καθυστέρησαν την επιστροφή των μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέχρι την επόμενη εβδομάδα.

Υπάρχουν φόβοι ότι αυτό το χρονοδιάγραμμα θα καταργηθεί ενόψει εξάρσεων των κρουσμάτων κορωνοϊού και εισαγωγών στα νοσοκομεία. Η Βρετανία καταγράφει περισσότερα από 50.000 νέα κρούσματα Covid-19 κάθε μέρα την τελευταία εβδομάδα, με τους επικεφαλείς της υγείας να δηλώνουν σήμερα το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό των 58.784.

Τα ανώτατα στελέχη του Υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν επίσης 407 περισσότερους θανάτους.

 

ΠΗΓΗ: topontiki.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search