• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εμβόλια και ανοσία (στην πραγματικότητα)

January 09, 2021 613
 

 

 

Αρχίζει να γίνεται σαφές όσο περνούν οι μέρες ότι και το 2021 θα κυλήσει υπογραμμίζοντας την αδυναμία της παγκόσμιας κοινότητας να επιστρέψει στην «κανονικότητα» της – πριν από την εμφάνιση της πανδημίας – ζωής.

Τα όσα βλέπουμε (αν μια βαθύτερη επιθυμία για αισιόδοξη προοπτική δεν μας κρατά τα μάτια κλειστά) είναι σαφέστατα:

1. Η παραμικρή χαλάρωση των μέτρων εκτοξεύει τη διάδοση του ιού και την αύξηση των κρουσμάτων.

2. Η αδυναμία διαχείρισης του οικονομικού κόστους που επιφέρει το κλείσιμο της οικονομίας με το κόστος που συνεπάγεται η υγειονομική αντιμετώπιση της κρίσης με ανοιχτή την οικονομία εξακολουθεί να αποτελεί άλυτο γρίφο.

3. Η προσφορά των εμβολίων που παράγονται (στη Δύση) δεν μπορούν να καλύψουν τη ζήτηση. Έχει αρχίσει να γίνεται φανερό ότι είναι αδύνατος ο εμβολιασμός το 70% του παγκόσμιου πληθυσμού προκειμένου να επιτευχθεί η ανοσία.

4. Οι μεταλλάξεις του ιού δημιουργούν πρόσθετα προβλήματα και αναπάντητα, προς το παρόν, με την αρμόζουσα επιστημονική σαφήνεια ερωτήματα σχετικά με την αποτελεσματικότητα των εμβολίων ως προς τις μεταλλάξεις του ιού.

Είναι προφανές, λοιπόν, ότι η εμφάνιση των εμβολίων δεν είναι το τέλος της κρίσης που βιώνουμε, όπως με τόση υπερβολή υποστήριξαν τα ΜΜΕ και οι κυβερνήσεις παγκοσμίως. Στην καλύτερη περίπτωση η εμφάνιση των εμβολίων περιγράφουν έναν μακρύ δρόμο τον οποίο βαδίζουμε, ευρισκόμενοι ακόμη στην αρχή.

Μάλιστα, σ' αυτόν τον δρόμο, καλούμαστε ως πολίτες και δυνάμει εμβολιαζόμενοι να αποδεχτούμε την αποποίηση των ευθυνών των εταιρειών που παρασκευάζουν τα εμβόλια, αναλαμβάνοντας ενυπογράφως το ρίσκο που συνεπάγεται η δοκιμή ενός φαρμάκου το οποίο τελικά βρίσκεται στο στάδιο των δοκιμών, έστω κι αν αυτές γίνονται σε πρωτοφανές στα χρονικά εύρος δείγματος.

Η στα τυφλά προσπάθεια διερεύνησης των δυνατοτήτων εξεύρεσης διεξόδου αποτυπώνεται ξεκάθαρα στη Βρετανία, που πρώτη ξεκίνησε τους εμβολιασμούς, πρώτη ενέκρινε και δεύτερο σκεύασμα (Οξφόρδης), πρώτη προωθεί τον εμβολιασμό με τον συνδυασμό των παρασκευασμάτων (πρώτη δόση με Pfizer, δεύτερη με κάποιο άλλο εμβόλιο).

Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια στιγμή που, παρά τα μέτρα, το μερικό ή ολικό κλείσιμο της οικονομίας και των δραστηριοτήτων, οι νεκροί καθημερινά αυξάνονται, μαζί με τα κρούσματα, οδηγώντας τα συστήματα Υγείας πέρα από τα όριά τους.

Η αισιόδοξη προσέγγιση των πραγμάτων ενδεχομένως να καλύπτει μια ανάγκη ψυχολογικής ανακούφισης και ανάτασης, ωστόσο η πραγματικότητα δεν «θεραπεύεται» με αισιόδοξες σκέψεις και μόνο, όσο ισχυρές κι αν είναι…

ΠΗΓΗ: 9.1.2021 / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΛAΚΑΣ

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ, τεύχος 2159 στις 7-1-2021
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search