• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η μεγάλη Δημοκρατία της Δύσης

January 10, 2021 650
Αφιερωμένο στη δολοφονία του συναδέλφου Νίκου Τεμπονέρα

Η μεγάλη Δημοκρατία της Δύσης. Η σύγχρονη διάδοχος της Αθηναϊκής Δημοκρατίας του Περικλέους. Τίτλοι για την Αμερικανική Δημοκρατία, την Δημοκρατία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, από τότε που απελευθερώθηκαν από τον Βρετανικό ζυγό, από τότε που μεταλαμπαδεύτηκαν τα φώτα της Γαλλικής επανάστασης στον Νέο Κόσμο.

Μέχρι προχθές. Αποκαλυπτήρια ενός κράτους χωρίς εθνότητα και παράδοση, αλλά βαθιά διχασμένο από φυλετικές διακρίσεις και έλλειψη Παιδείας και δημοκρατικής κουλτούρας. Χουλιγκάνοι της λευκής φυλής εισέβαλαν άνευ εμποδίων στον ναό της Αμερικανικής Δημοκρατίας, το Καπιτώλιο. Ταραχοποιοί, ντυμένοι με κέρατα στο κεφάλι και προβιές άγριων ζώων χασκογελούσαν στο Πόντιουμ, το βήμα της Αμερικάνικης Βουλής, που συμβολίζει την ελευθερία του λόγου. 

 

Αστυνομικοί χαριεντιζόντουσαν μαζί τους «τραβώντας» σέλφι (selfie) για να απαθανατίσουν την στιγμή και να έχουν να την δείχνουν στα εγγόνια τους ως «παράσημο» της σταδιοδρομίας τους. Μάλιστα το ξέσπασμα αυτό δεν είχε κανένα στοιχείο αυθορμητισμού, αλλά ήταν καθοδηγούμενο από έναν δημοκρατικά εκλεγμένο πρόεδρο της χώρας, τον απερχόμενο ρεπουμπλικάνο κροίσο Ντόναλντ Τραμπ. 

 

Σαν έτοιμοι από καιρό χιλιάδες φανατικοί όρμηξαν αλαλάζοντας και βανδάλισαν τα σύμβολα της Αμερικανικής Δημοκρατίας. Δεν σημαίνουν τίποτε για αυτούς, εξάλλου δεν αποτιμώνται σε δολάρια. Άραγε ποια η διαφορά του Τραμπ από σημερινούς δικτάτορες του πλανήτη, όπως ο Κιμ Γιονγκ Ουν, τον οποίο εξάλλου θαυμάζει ο Τραμπ, ή ο Ερντογάν, τον οποίο έχει φίλο; Ποια η διαφορά του από δικτάτορες του παρελθόντος όπως ο Χίτλερ με την νύχτα των μαχαιριών στο προπολεμικό Βερολίνο, που εν μία νυκτί εξόντωσε όσους τον αντιμάχονταν;

Επειδή όμως «ουδέν κακόν αμιγές καλού», το χρήσιμο ηθικό δίδαγμα που εξάγεται από τα παραπάνω τραγικά γεγονότα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, είναι ότι επιβεβαιώνεται η ρήση του Ιησού Χρηστού «ο αναμάρτητος πρώτος την λίθον βαλέτω», δηλαδή αυτός που δεν τηρεί για τον εαυτό του αυτά που θέλει να επιβάλλει στον άλλον, τότε μάλλον υποκριτικά επικαλείται θεσμούς που επιθυμεί να αποκαταστήσει σε άλλους λαούς και εξαναγκάζεται να παρέμβει.

Με ξεκάθαρα λόγια: Το βαθύ κράτος των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής μαζί με τα γεράκια του ΝΑΤΟ δεν έχουν καμία ούτε τυπική αλλά πλέον ούτε και ηθική νομιμοποίηση να επεμβαίνουν σε όλα τα πλάτη και μήκη της υφηλίου για να ανεβάζουν ή να κατεβάζουν κυβερνήσεις με το πρόσχημα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας. Εάν συνεχίζουν να το κάνουν, πλέον το διακύβευμα, θα πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλους τους υπόλοιπους λαούς του πλανήτη ότι αφορά αποκλειστικά και μόνο τα οικονομικά και αποικιοκρατικά τους συμφέροντα. Τιμητές των πάντων δεν μπορεί να είναι αυτοί που ό,τι απαιτούν από τους άλλους δεν το τηρούν για τον εαυτό τους.

 
 

Ας κοιτάξουν πρώτα τα του οίκου τους με έναν λαό με εκατομμύρια αστέγους, με ρατσισμό, με μισαλλοδοξία και χουλιγκανισμό και με Θεό το δολλάριο. Δεν υπάρχει τίποτε πιο αποτρεπτικό για την πραγματική Ελευθερία και την Δημοκρατία από την ανέχεια και την πνευματική ένδεια.

Υ.Γ. Αφιερωμένο στην επέτειο της δολοφονίας του συναδέλφου Τεμπονέρα και στην επακολουθήσασα αμερικάνικη στρατιωτική επιχείρηση στο Ιράκ με την ονομασία “Καταιγίδα της ερήμου”

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search