• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συνάντηση Στ. Γκίκα με Υφυπ. Μεταφορών Ι. Κεφαλογιάννη για τα Υδατοδρόμια

January 26, 2021 848

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Μεταφορών, Ιωάννη Κεφαλογιάννη, είχε σήμερα στην Αθήνα ο Βουλευτής Κέρκυρας της Νέας Δημοκρατίας, Στέφανος Γκίκας. Μοναδικό θέμα συζήτησης απετέλεσε η λειτουργία του δικτύου υδατοδρομίων στα νησιά του Ιονίου.

Με αφορμή τη χθεσινή κατάθεση των τεχνικών φακέλων από τον ΟΛΚΕ για τις άδειες ίδρυσης υδατοδρομίων και στα τρία Διαπόντια Νησιά, ο Βουλευτής ζήτησε από τον Υφυπουργό να μην καθυστερήσει η επεξεργασία και η τελική έγκρισή τους. Ο Στέφανος Γκίκας έθεσε παράλληλα και την ανάγκη έγκαιρης ολοκλήρωσης των διαδικασιών έγκρισης και των υπολοίπων υδατοδρομίων του δικτύου, ώστε την φετινή θερινή περίοδο να ξεκινήσουν τα τακτικά δρομολόγια των υδροπλάνων.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός ενημέρωσε τον κ. Γκίκα ότι το δίκτυο υδατοδρομίων του Ιονίου αποτελεί βασική προτεραιότητα για το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και την Κυβέρνηση. Σημείωσε ότι εκτός σημαντικού απροόπτου το δίκτυο θα τεθεί σε λειτουργία κατά την φετινή σεζόν και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζονται οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου.

Η συγκοινωνιακή διασύνδεση των νησιών του Ιονίου με υδροπλάνα, θα αποφέρει σημαντικά πλεονεκτήματα στις τοπικές κοινωνίες της Κέρκυρας, των Παξών και των Διαποντίων Νήσων, καθώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και σύγχρονες υποδομές. Πολύ θετικές αναμένεται να είναι οι επιπτώσεις και για την περαιτέρω ανάπτυξη του τουρισμού. Σε ότι αφορά στα Διαπόντια Νησιά και στους Παξούς, οι κάτοικοι αποκτούν έναν επιπρόσθετο και ασφαλή τρόπο μετακίνησης προς την Κέρκυρα, πράγμα που είναι εξαιρετικά σημαντικό.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search