• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΝΕ Κέρκυρας ΚΙΝΑΛ: “Απροετοίμαστα τα Κέντρα Υγείας για τους εμβολιασμούς ”

February 19, 2021 3072



 

Η ελλιπής Κυβερνητική προετοιμασία για τους εμβολιασμούς αποτυπώνεται στην λειτουργία πολύ λιγότερων εμβολιαστικών κέντρων από τα 1000 και πλέον, που είχαν ανακοινωθεί αλλά αποτυπώνεται και στον αποκλεισμό ηλικιακών ομάδων ακόμη και όσων ανήκουν στις ευπαθείς κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στο Κέντρο Υγείας Λευκίμμης Κέρκυρας συνεχίζονται τα προβλήματα τα οποία αφορούν στους εμβολιασμούς των κατοίκων της Νότιας Κέρκυρας, όπου δεν πραγματοποιούνται εμβολιασμοί με τη δικαιολογία της έλλειψης προσωπικού αλλά και της έλλειψης εμβολίων.

Παρ΄όλα αυτά η εφαρμογή envolio.gov.gr δίνει στους κατοίκους της Νότιας Κέρκυρα και ειδικά στους κατοίκους της Λευκίμμης την δυνατότητα εμβολιασμού ως εξής:

α) στο Κέντρο Υγείας του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας (πρώην ΙΚΑ)

β) στο Κέντρο Υγείας του Αγίου Μάρκου ( Βόρεια Κέρκυρα)

γ) και πέρα από κάθε λογική σε Κέντρο Υγείας άλλου Νομού δηλαδή στο Κέντρο Υγείας Ηγουμενίτσας.

Συνέπεια αυτών είναι, εν μέσω πανδημίας, οι ηλικιακές ομάδες άνω των 75 ετών αλλά και τα άτομα που ανήκουν στην κατηγορία ΑΜΕΑ να υφίστανται μιαν απίστευτη ταλαιπωρία προκειμένου να έχουν πρόσβαση στα εμβολιαστικά κέντρα, διότι η απόσταση που πρέπει να διανύσουν οι κάτοικοι αυτής της περιοχής είναι πάνω από 220 χιλιόμετρα και για τις δυο δόσεις του εμβολιασμού τους.

Στην περίπτωση δε που θα πρέπει να εμβολιαστούν στο Κέντρο Υγείας της Ηγουμενίτσας, οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας είναι υποχρεωμένοι να μεταβούν ακτοπλοϊκώς στο τόπο εμβολιασμού με κίνδυνο να διανυκτερεύσουν στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας (λόγω μη ύπαρξης ακτοπλοϊκών δρομολογίων) ή αν επιλέξουν την επιστροφή τους από το λιμάνι της πόλης της Κέρκυρας θα πρέπει να αναζητήσουν μέσον να επιστρέψουν στο τόπο τους διανύοντας επιπλέον 40 με 45 χιλιόμετρα!!

Συνέπεια των παραπάνω η ανασφάλεια και η ταλαιπωρία πολλών συμπολιτών μας, οι οποίοι αναγκάζονται να «ταξιδέψουν»…. είτε οδικώς, είτε δια θαλάσσης διανύοντας μεγάλες αποστάσεις προκειμένου να εμβολιαστούν και κατά αυτό τον τρόπο το επίδοξο Κυβερνητικό σχέδιο περί εμβολιασμών οδηγεί τους Πολίτες σε «ΑΡΝΗΤΕΣ» του εμβολιασμού, όχι από πεποίθηση, αλλά γιατί δεν μπορούν να υποστούν την ΤΙΜΩΡΙΑ και την ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ που τους επιβάλλεται!

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας του Κινήματος Αλλαγής θεωρεί ότι ο σωστός εθνικός σχεδιασμός εμβολιασμού πρέπει να προϋποθέτει την απρόσκοπτη, εύκολη και γρήγορη προσέλευση των Πολιτών στα εμβολιαστικά κέντρα και στον ήδη υπάρχοντα αριθμό εμβολίων και ζητά την άμεση στελέχωση του Κέντρου Υγείας της Λευκίμμης με το αναγκαίο προσωπικό ώστε να εμβολιαστούν άμεσα οι κάτοικοι της Νότιας Κέρκυρας.

Νομαρχιακή Επιτροπή Κέρκυρας Κινήματος Αλλαγής.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search