• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Επιστολή προς Κ. Μητσοτάκη: Το τερατώδες έργο στον Ερημίτη θα αποθαρρύνει τον τουρισμό και τις επενδύσεις στην Ελλάδα

February 19, 2021 3369

 

Επιστολή του Τζόνι Κάμερον, Προέδρου της Ένωσης Ιδιοκτητών Κέρκυρας προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή την πρόσφατη αποψίλωση του Ερημίτη.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Αγαπητέ κύριε Πρωθυπουργέ,

Όπως μπορείτε να δείτε παρακάτω, σας έχω ήδη γράψει δύο φορές σχετικά με το ζήτημα του Ερημίτη στην Κέρκυρα.

Επισκεφθήκατε κι ο ίδιος την περιοχή από την τελευταία μου επιστολή τον Φεβρουάριο του 2020. Διαπιστώσατε ιδίοις όμμασι τη σθεναρή αντίδραση της τοπικής κοινωνίας στο έργο. Και σίγουρα θα εκτιμήσατε ότι πρόκειται για ένα υπέροχο, άγριο και παρθένο μέρος. Εκτός από τη συνεχιζόμενη έντονη τοπική αντίδραση, υπάρχουν αρκετές δικαστικές αποφάσεις που εκκρεμούν, οπότε βρέθηκα προ εκπλήξεως όταν πληροφορήθηκα ότι αυτήν την εβδομάδα μπουλντόζες άρχισαν να σκάβουν και να καθαρίζουν την περιοχή – πράξη, για τη νομιμότητα της οποίας αμφιβάλλω πάρα πολύ.

Η εταιρία της NCH Capital, έχει επίσης ανακοινώσει ότι επιθυμεί εν τέλει να χτίσει μια μαρίνα – παρόλο που είχε απορριφθεί αυτό το μέρος του σχεδίου τους, το οποίο είναι ιδιαίτερα επιζήμιο για το φυσικό περιβάλλον.

Ο σκοπός αυτής της επιστολής είναι απλώς να επαναλάβω την ένθερμη έκκλησή μου η κυβέρνησή σας να επιμείνει ώστε το σχέδιό τους να επανασχεδιαστεί πλήρως, υπέρ ενός σχεδίου (από αυτούς ή άλλον επενδυτή)
που δεν βεβηλώνει την περιοχή και που σέβεται πλήρως την ατμόσφαιρα αυτού του υπέροχου κόλπου και προστατεύει την άγρια φύση και τη βλάστηση.

Αναγνωρίζω ότι εσείς και η κυβέρνησή σας επιθυμείτε να ενθαρρύνετε ξένες επενδύσεις. Ωστόσο, είμαι βέβαιος ότι θα συμφωνήσετε επίσης ότι, εν μέρει ως αποτέλεσμα της τρομερής παγκόσμιας πανδημίας, οι αντιλήψεις
περί επενδύσεων και οικονομικής ανάπτυξης αλλάζουν πολύ γρήγορα. Οι εταιρείες και οι επενδυτές ανά τον κόσμο συνειδητοποιούν ή έχουν αναγκαστεί να αποδεχθούν ότι η κοινωνική ευθύνη είναι εξίσου σημαντική
με το κέρδος. Αυτό που φαινόταν αποδεκτό το 2013, όταν ξεκίνησε η επένδυση, δεν είναι πλέον αποδεκτό από την κοινή γνώμη.

Εάν η ελληνική κυβέρνηση συνεχίσει να υποστηρίζει αυτό το άθλιο σχέδιο, το κάνει ενάντια στην κοινή γνώμη όλου του κόσμου. Αντί της αναμενόμενης ενθάρρυνσης των ξένων επενδύσεων, εάν αυτό το σχέδιο προχωρήσει αμετάβλητο, οι επενδυτές θα μεταφέρουν τα χρήματά τους σε χώρες που φαίνονται ότι προστατεύουν πραγματικά τους φυσικούς τους πόρους. Η Ελλάδα διαθέτει μερικούς από τους πιο υπέροχους φυσικούς πόρους στον κόσμο και γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να φαίνεται ότι τους φροντίζετε για τις μελλοντικές γενιές.

Το τερατώδες έργο που σχεδιάζεται για τον Ερημίτη θα αποθαρρύνει τον τουρισμό στη Βόρεια Κέρκυρα (όπως αναγνωρίζει ο τοπικός δήμαρχος) και θα αποθαρρύνει τις επενδύσεις στην Ελλάδα συνολικά.

Προσωπικά, μετά από 40 χρόνια στον τομέα των επιχειρήσεων και των τραπεζών, εκπλήσσομαι από το πόσο πολύ και πόσο γρήγορα άλλαξαν οι πεποιθήσεις. Ζούμε σε έναν διαφορετικό κόσμο τώρα, καθοδηγούμενοι σε
μεγάλο βαθμό από τους νέους, όπου η ζωή δεν αφορά μόνο την οικονομική πρόοδο. Όλοι κρινόμαστε από το πόσο σοβαρά παίρνουμε τις κοινωνικές μας ευθύνες, ιδίως σε ό,τι αφορά τη στάση μας απέναντι στο περιβάλλον. Τον τελευταίο χρόνο ο ρυθμός αυτής της αλλαγής στις πεποιθήσεις επιταχύνθηκε.

Δεν είναι αργά για την κυβέρνησή σας να αποδείξει ότι ενδιαφέρεστε για τις κοινωνικές σας ευθύνες και για το παρθένο περιβάλλον στον Ερημίτη. Σας παρακαλώ, πράξτε το σωστό και σίγουρα θα βρείτε μια πολύ θερμή
θετική αντίδραση από ανθρώπους, κυβερνήσεις και επενδυτές παντού.

Με εκτίμηση,
Τζόνι Κάμερον
Πρόεδρος
Ένωση Ιδιοκτητών Κέρκυρας.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search