• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Θύρα 9: “Είναι ο Καπιταλισμός, ηλίθιε”!

February 21, 2021 86

 

Μεγαλειώδης η χθεσινή διαδήλωση στη Λευκωσία ενάντια στη διαπλοκή, τη διαφθορά και την αστυνομική βία»

Μεγαλειώδης ήταν η χθεσινή διαδήλωση (Σάββατο, 20/2/2021) και πορεία διαμαρτυρίας στη Λευκωσία με τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών που πορεύτηκαν με συνθήματα όπως «κάτω η διαπλοκή», «κάτω η διαφθορά», «κάτω στη αστυνομική βία» και υπέρ της λήψης μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

Στη διαδήλωση, όπως σημείωνει το omada.reporter πήραν μέρος χιλιάδες άνθρωποι κάθε ηλικίας, νεαροί, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, οικογένειες με παιδικά καροτσάκια, πολλά ποδήλατα και πάρα πολλοί με λουλούδια στα χέρια.

Ιδιαίτερα έντονη ήταν η παρουσία της Θύρας 9, η οποία στην επίσημη σελίδα της στο facebook Gate 9 (Official), αναφέρει: 

“10 χιλιάδες Λαού έσπασαν τον τρόμο.

Βροντερή απάντηση ενάντια στην αστυνομική βία, τα ταξικά ημίμετρα, τη διαφθορά και τον κρατικό αυταρχισμό, έδωσε ο ανυπότακτος Λαός σήμερα στη Λευκωσία.

Εκεί που πριν 1 εβδομάδα το κράτος άνοιγε κεφάλια, συλλάμβανε και έβγαζε μάτια, σήμερα περήφανα διαδήλωσαν χιλιάδες νέοι, μεσήλικες, ηλικιωμένοι, εργάτες, άνεργοι,ντόπιοι και μετανάστες. Στο κενό έπεσαν οι προβλέψεις αστυνομίας και Μ.Μ.Ε για τυχόν επεισόδια αφού ο Λαός έδειξε πειθαρχία και δεν έδωσε το δικαίωμα στην αστυνομία να ξεπλύνει την καταστολή της περασμένης εβδομάδας.

Εκεί και οι περήφανοι Θυραεννιώτες ξανά στην πρωτοπορία του κινήματος, εκεί που η ιστορία της ΟΜΟΝΟΙΑΣ, του 1948 και της ΘΥΡΑ 9 προστάζει να βρίσκονται, με πέραν των 2000 να ακολουθούν το μπλόκ μας.

Ένα μεγάλο μπράβο σε αυτόν τον περήφανο Λαό που αψήφισε το φόβο, τα διατάγματα, τα πρόστιμα, την καταστολή και διαδήλωσε βροντοφωνάζοντας ότι η δική μας Κύπρος είναι η Κύπρος που αντιστέκεται.

Απόψε μετά από καιρό κοιμόμαστε ήσυχοι και υπερήφανοι.

Ραντεβού στους αγώνες του μέλλοντος”.

ΠΗΓΗ: www.ekypros-news.com

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« March 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search