• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

«Ο άρχοντας και η λιομαζώχτρα» του Λουκιανού Ζαμίτ από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών

March 21, 2020 2160

 

Κυκλοφόρησε στη σειρά της Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών «Κερκυραίοι Δημιουργοί» το πρώτο βιβλίο του 2020. Πρόκειται για τη νουβέλα του Λουκιανού Ζαμίτ με τίτλο «Ο άρχοντας και η λιομαζώχτρα». Είναι τιμητική έκδοση για τον Λουκιανό Ζαμίτ, ο οποίος είναι το αρχαιότερο μέλος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών και από το 1962 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου καθώς και για την επί επτά δεκαετίες συνεπή πορεία του στα Γράμματα.


Το βιβλίο προλογίζει ο πρόεδρος της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Περικλής Παγκράτης, την Εισαγωγή την υπογράφει ο γραμματέας της Εταιρείας Κερκυραϊκών Σπουδών Δημήτρης Κονιδάρης και το Επίμετρο με τίτλο «Ο Λουκιανός Ζαμίτ ως διηγηματογράφος» το υπογράφει η δρ. Σοφία Μωραΐτη.


Ο Λουκιανός Ζαμίτ έχει τις πηγές του στις προσωπικές του εμπειρίες αλλά και σε πλήθος αρχείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να είναι σε θέση να πραγματοποιεί και τεκμηριωμένες πεζογραφικές «περιηγήσεις» (Δημ. Κονιδάρης). Ο συγγραφέας στον παρόντα τόμο αναφέρεται στη ζωή της κερκυραίας αγρότισσας μέχρι και τα πρώτα μεταπολεμικά χρόνια, και εστιάζει στην ιστορία μιας φτωχής κερκυραίας αγρότισσας με τον άρχοντα ενός χωριού. Το θέμα της νουβέλας είναι φανταστικό, και τυχόν ομοιότητες με πρόσωπα, τόπους ή καταστάσεις θα είναι συμπτωματικές. Αξιοποιήθηκαν πληροφορίες και από αφηγήσεις γερόντισσας, περιλαμβανόμενες στον β΄ τόμο των «Λαογραφικών» του αείμνηστου κερκυραίου συγγραφέα και μελετητή Γεράσιμου Χυτήρη.
Το βιβλίο διατίθεται από την Εταιρεία Κερκυραϊκών Σπουδών (Μουσείο Σολωμού, Μουράγια).

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« June 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
  1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30        

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search