Print this page

Αστυνομοκρατία και σύλληψη γυναίκας στον Ερημίτη - Καταγγελίες από ΕΡΗΜΙΤΗ πλους & Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος

February 23, 2021 3412

 

Η χθεσινά αποτρόπαια πράξη του βασανισμού διαδηλωτή στη Θεσσαλονίκη δεν είναι μεμονωμένο γεγονός που οφείλεται στον υπερβάλλοντα ζήλο κάποιων θερμόαιμων αστυνομικών. Είναι η σφραγίδα του δόγματος "νόμος και τάξη" και της κατασταλτικής πολιτικής του κράτους σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.  Χθες, χαρακτηριστικά, στον πολύπαθο Ερημίτη διαδραματίστηκαν σκηνές αστυνομοκρατίας και σύλληψη μιας γυναίκας, όπως καταγγέλλει η συλλογικότητα ΕΡΗΜΙΤΗ πλους και ο Σύλλογος Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας. Η εφαρμογή του δόγματος  "νόμος και τάξη" σημαίνει τρομοκράτηση των πολιτών για να επιτελέσει η NCH CAPITAL το ...θεάρεστο έργο της επένδυσης - τσιμεντοποίησης του Ερημίτη.

 

Αναλυτικά, η καταγγελία του Ερημίτη Πλους:
Με οργή και αγανάκτηση καταγγέλλουμε στον Κερκυραϊκό λαό την επιχειρούμενη τρομοκράτηση της τοπικής κοινωνίας από τους εκπροσώπους της φερόμενης ως επενδύτριας εταιρείας στον Ερημίτη.
Με την παρουσία της αστυνομίας και προσαγωγές βάζουν περιορισμούς στην καθημερινότητα των κατοίκων του Αγ. Στεφάνου Σινιών και φραγμούς στους εκατοντάδες πολίτες που επισκέπτονται καθημερινά το οικοσύστημα για τον περίπατό τους και την σωματική τους άσκηση.

Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή της κοσμοπλημμύρας που επισκέπτεται καθημερινά την περιοχή με δάκρυα στα μάτια για την καταστροφή, βγάζουν το αληθινό τους πρόσωπο και δείχνουν τις πραγματικές τους διαθέσεις απέναντι στην τοπική κοινωνία. Οι μάσκες πέφτουν…

Μετά την τραμπούκικη λεκτική και σωματική βία που άσκησαν προχθές σε ομάδα περιπατητών, χθες προκάλεσαν αστυνομικό μπλόκο στην είσοδο του οικοσυστήματος από την πλευρά του Αγ. Στεφάνου, και με εντολή τους προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα Καρουσάδων (όπου της υπόβαλαν και μήνυση) κάτοικος της περιοχής η οποία επί 5 και πλέον χρόνια κάνει την καθημερινή σωματική της άσκηση με κατοικίδιό στα μονοπάτια του Ερημίτη.

Πράξεις και κινήσεις ανανδρίας και δειλίας, μικρόψυχες και κατάπτυστες… σαν τέτοιες καλούμε τον Κερκυραϊκό λαό τις εκλάβει και να τις καταδικάσει…

Να συνεχίσει ο Κερκυραϊκός λαός, τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από το υγειονομικό πρωτόκολλο μέτρα ασφαλείας, τις συνήθειες του στην σωματική του άσκηση, στους περιπάτους του και στην ψυχαγωγία του εντός του οικοσυστήματος, για τι ο Ερημίτης είναι δικός του, ανήκει σ’ αυτόν και στα παιδιά του!

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος

Φρουρά στην είσοδο του Ερημίτη

Πληροφορηθήκαμε ότι χτες υπήρχε περιπολικό στον Άγιο Στέφανο Σινιών, που εμπόδιζε την ελεύθερη πρόσβαση των κατοίκων της περιοχής στο μονοπάτι που οδηγεί στον Ερημίτη. Καθημερινά δεκάδες συμπολιτών μας μπαίνουν στα μονοπάτια του Ερημίτη για περίπατο, σωματική άσκηση και απόλαυση της πανέμορφης φύσης.

Χτες όμως, συνελήφθη Αγγλίδα, μόνιμη κάτοικος της περιοχής, την ώρα του περιπάτου με το σκύλο της στην περιοχή της Βρωμόλιμνης, καθημερινή της συνήθεια τα δώδεκα χρόνια που ζει στο νησί μας.

Κατά σύμπτωση (;) μία μέρα πριν στο ίδιο σημείο είχε πραγματοποιηθεί ειρηνική διαμαρτυρία πολιτών ενάντια στην τσιμεντοποίηση και επομένως καταστροφή του οικοσυστήματος, η οποία έγινε γνωστή από τις φωτογραφίες, που κυκλοφόρησαν και χαιρετήθηκε τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας στα σχέδια της επένδυσης δηλώνουν ότι η πρόσβαση στα μονοπάτια, (τα οποία διεκδικεί δικαστικά από το Δήμο και δεν ξέρουν ακόμα την τελική δικαστική απόφαση) θα είναι ελεύθερη για όλον τον κόσμο και βλέπουμε ότι εμποδίζεται πριν καν πέσει ο θεμέλιος λίθος.

Οφείλεται μια απάντηση από τις αρμόδιες αρχές στους πολίτες της Κέρκυρας για το ποιος έδωσε οδηγία στο περιπολικό να φρουρεί την είσοδο στον Ερημίτη και με ποια αρμοδιότητα. Θεωρούμε αδιανόητο την εποχή της καραντίνας να απαγορεύεται η ελεύθερη διέλευση στα μονοπάτια του καθημερινού περιπάτου, που δεν αποτελεί μόνο το μοναδικό τρόπο ψυχαγωγίας αλλά και ψυχική και σωματική ανάγκη κατά τη δύσκολη συγκυρία που ζει η ανθρωπότητα.

Για το Δ.Σ.

Η Πρόεδρος, Η Γραμματέας,

Βέρα Κορωνάκη Βούλα Μπούκα

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.