• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εκκίνηση: Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα

February 26, 2021 3008

 

 

Η συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στην Ανουντσιάτα την Παρασκευή στις 5.30 το απόγευμα.

Η ανακοίνωση:

Μετά από σχεδόν 50 μέρες απεργίας πείνας, η ζωή του Δημήτρη Κουφοντίνα, που βρίσκεται στην εντατική, κρέμεται από μια κλωστή. Έχοντας πλέον περάσει και σε απεργία δίψας (αφαίρεση του ορού), βρίσκεται ένα βήμα πριν από το θάνατο.
Όλα δείχνουν ότι δυστυχώς είτε οδεύουμε προς τον πρώτο νεκρό απεργό πείνας από την εποχή της Θάτσερ…, είτε στην επιβολή του βασανιστηρίου της υποχρεωτικής σίτισης.
Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει ανεπανόρθωτο πλήγμα για τις δημοκρατικές ελευθερίες και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Δεν είναι τυχαίο ότι έρχεται σε συνέχεια μιας αντιδραστικής πολιτικής της κυβέρνησης κατά την περίοδο της πανδημίας, που περιορίζει δραστικά δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, μέσα από ένα πλέγμα ακραίας καταστολής απέναντι σε φοιτητές, εργαζόμενους, πρόσφυγες και μετανάστες, οποιονδήποτε πολίτη.
Η απεργία πείνας του Δ. Κουφοντίνα μας αφορά όλους. Άσχετα με τις πολιτικές μας πεποιθήσεις. Ο Δ. Κουφοντίνας έχει καταδικαστεί από την ελληνική δικαιοσύνη για τα ποινικά αδικήματα που διέπραξε. Αυτό που ζητάει είναι η ίση μεταχείριση με όλους τους άλλους καταδικασθέντες και η εφαρμογή των νόμων.
Η συντριπτική πλειοψηφία της κοινωνίας έχει πάρει θέση.
Το πρωί της Τετάρτης κατατέθηκε ψήφισμα στο υπουργείο Δικαιοσύνης. που υπογράφουν περισσότεροι από 1.000 δικηγόροι και νομικοί με το οποίο καλείται η κυβέρνηση να αναθεωρήσει τη στάση της απέναντι στο αίτημα της απεργίας πείνας του  Κουφοντίνα και να ικανοποιηθεί «το νόμιμο και εύλογο αίτημά του για μεταγωγή στις φυλακές Κορυδαλλού, όπως ορίζει ρητά και ο νόμος»
Σε κείμενο που υπογράφουν 112 άνθρωποι των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και της δημοσιογραφίας αναφέρουν: «η Πολιτεία δεν μπορεί να μένει σιωπηλή, όταν εγκαλείται για φωτογραφικές διατάξεις, για παραβίαση των νόμων που η ίδια θέσπισε, για χειρισμούς που δημιουργούν υπόνοιες εκδικητικής συμπεριφοράς και αναιτιολόγητης επιβάρυνσης της θέσης ενός φυλακισμένου».
Εδώ κρίνονται και ο νομικός πολιτισμός και το ήθος μιας κοινωνίας
Το αίτημά του είναι δίκαιο και η διαμαρτυρία του εύλογη.
Δεν ζητάει κάποια ειδική μεταχείριση αλλά την εφαρμογή των νόμων.
Τα αιτήματα του Δημήτρη Κουφοντίνα πρέπει να γίνουν δεκτά τώρα, για να μη δοκιμαστεί περισσότερο η ανθρώπινη αξιοπρέπεια αλλά και για να διασωθεί η ευαισθησία και η τιμή της κοινωνίας μας που κινδυνεύει να χρεωθεί μια απευκταία εξέλιξη.
Γιατί σε τελική ανάλυση, όχι μόνο ο νομικός πολιτισμός αλλά και το ήθος μιας κοινωνίας κρίνονται σε τέτοιες περιπτώσεις!
Πρέπει να αναγκάσουμε την κυβέρνηση να υποχωρήσει. Καλούμε όλες και όλους που αναφέρονται στις δημοκρατικές ελευθερίες και στα συνταγματικά δικαιώματα, στους αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, να κινητοποιηθούμε άμεσα και έμπρακτα.
Καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας Πέμπτη 26/2 και ώρα 17:30 στην Ανουντσιάτα.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search