• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αποφάσεις της ΓΣ της πλειοψηφίας των Αντιπροσώπων του Εργατικού Κέντρου - ΒΙΝΤΕΟ

March 01, 2021 2877
 

Η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας πραγματοποίησε με μαζική συμμετοχή και με μεγάλη επιτυχία την διαδικτυακή συνέλευση το Σάββατο 27 Φλεβάρη στις 18:00.Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν :

• Απολογισμός δράσης από την προηγούμενη γενική συνέλευση (25 Οκτωβρίου 2020)

μέχρι σήμερα και προγραμματισμός για το επόμενο 2μηνο.
• Προετοιμασία της πανελλαδικής κινητοποίησης των Συνδικάτων της 8 Μαρτίου για την προστασία των δικαιωμάτων και της υγείας των εργαζομένων σε συνδυασμό με την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας.

 
 
 

Σύμφωνα με το ενημερωτικό της Πλειοψηφίας των Αντιπροσώπων:

Στην συνέλευση τέθηκε ως θέμα και η ασύδοτη δράση της εργοδοσίας στο Αχίλλειο
Μετά από μία πετυχημένη διαδικτυακή συζήτηση επικαιροποιήθηκε η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Οκτωβρίου.

Επικαιροποιημένη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της 25ης Οκτωβρίου
1. Δεν παρέχουμε καμμία πλέον ανοχή στην παρούσα διορισμένη διοίκηση η οποία αφενός έχει στην σύνθεση της μέλη που εξαπάτησαν το δικαστήριο, για να πετύχουν τον διορισμό τους σ αυτήν, αφετέρου παραβιάζουν την δικαστική απόφαση διορισμού τους αφού δεν πραγματοποίησαν συνέλευση και εκλογές , ενώ έχει παρέλθει και η χρονική διάρκεια που ορίζει η δικαστική απόφαση για την θητεία τους.
2. Την λειτουργία του Εργατικού Κέντρου , τη δράση του στην κερκυραϊκή εργατική τάξη και στους χώρους δουλειάς , αναλαμβάνουμε τα σωματεία που την συγκροτούν και η πλειοψηφία των αντιπροσώπων του.
3. Προκηρύσσουμε απεργιακές κινητοποιήσεις για την αναχαίτιση του νέου αντεργατικού και αντισυνδικαλιστικού νόμου που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση και συμμετέχουμε στις απεργιακές κινητοποιήσεις των συνδικάτων του Εργατικού Κέντρου.
4. Δίνουμε εντολή στους προέδρους των σωματείων και τα μέλη της απερχόμενης διοίκησης που συμμετέχουν στην παρούσα να συντονίσουν την λειτουργία και τη δράση του Εργατικού Κέντρου , όπως και να προβούν στις απαραίτητες ενέργειες για άμεση σύγκλιση γενικής συνέλευσης και την διεξαγωγή αρχαιρεσιών , την εφαρμογή του καταστατικού , καθώς και τον ορισμό νέας διοίκησης που θα διεκπεραιώσει τις παραπάνω διαδικασίες.
-Εκφράστηκε η βούληση των συμμετεχόντων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις τις 8 Μάρτη , τις 31 Μάρτη για τον επισιτισμό , και τις 9 Απρίλη για ολόκληρο τον τουριστικό κλάδο , καθώς και για στήριξη κάθε αγωνιστικής κινητοποίησης και δράσης των συνδικάτων το επόμενο δίμηνο. Προτάθηκε και αναλήφθηκε σχετική πρωτοβουλία για διοργάνωση εκδήλωσης γύρω στις 25 Μάρτη για τα 200 χρόνια απ την Ελληνική Επανάσταση
-Τέλος συμφωνήθηκε να εκδοθεί ψήφισμα συμπαράστασης της Γενικής Συνέλευσης του Εργατικού Κέντρου στους εργαζόμενους του Αχιλλείου το οποίο έχει ως ακολούθως:

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΑΧΙΛΛΕΙΟ
Η Γενική Συνέλευση του Εργατικού Κέντρου Κέρκυρας καταδικάζει την αντεργατική πολιτική της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου που με προκλητικό τρόπο και αξιοποιώντας πλήρως το αντεργατικό, νομοθετικό, οπλοστάσιο της Κυβέρνησης , έχει θέσει σε αναστολή εργασίας τους μισούς και πλέον εργαζόμενους του Αχίλλειου.
Η μεγαλύτερη πρόκληση της εργοδοσίας είναι ότι έθεσε σε εκδικητική αναστολή εργασίας τον μοναδικό ηλεκτρολόγο και αντιπρόσωπο των ηλεκτρολόγων στο Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας.
Απαιτούμε εδώ και τώρα το Υπουργείο Εργασίας , το ΣΕΠΕ και το ΚΕΠΕΚ να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την ασύδοτη δράση της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου και προειδοποιούμαι ότι αν δεν επαναφέρουν την διοίκηση του Αχιλλείου στην νομιμότητα θα βρουν μπροστά τους ολόκληρο το συνδικαλιστικό κίνημα της Κέρκυρας .

Για την κινητοποίηση στις 8 Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της εργαζόμενης γυναίκας

Εν τω μεταξύ, η γ.γ. του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Ελισάβετ Μποντή έκανε δηλώσεις για την γενική συνέλευση των αντιπροσώπων του εργατικού κέντρου Κέρκυρας και την κινητοποίηση της 8 του Μάρτη.

Αναλυτικά:
Εν όψει της παγκόσμιας ημέρας της εργαζόμενης γυναίκας στις 8 Μάρτη τα συνδικάτα οργανώνουν κινητοποιήσεις σε όλη τ χώρα προβάλλοντας τα άμεσα και σύγχρονα αιτήματα της εργατικής τάξης.
Σήμερα η εργαζόμενη γυναίκα αντιμετωπίζεται σκληρά από το καπιταλιστικό σύστημα προκειμένου να εξασφαλιστούν τα υπερκέρδη των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων. Η γυναίκα σήμερα είναι σκληρά εργαζόμενη και ελάχιστα αμειβόμενη στους χώρους δουλειάς ενώ καλείται ταυτόχρονα να βγάζει καθημερινά μια δεύτερη βάρδια στο σπίτι καθώς και να διεκπεραιώνει σειρά υπηρεσιών οι οποίες δεν παρέχονται στους εργαζόμενους όπως το:
• διάβασμα των παιδιών η μετακίνησή τους σε φροντιστήρια και δραστηριότητες
• η περίθαλψη ασθενών της οικογένειας και ότι άλλο χρειαστεί από τις ανάγκες και υποχρεώσεις που δημιουργεί το καπιταλιστικό σύστημα.
Καλούμε όλους και όλες τη Δευτέρα 8 Μάρτη να δώσουμε τη μάχη για τα σύγχρονα αιτήματά μας να δώσουμε ένα αποφασιστικό χτύπημα στην εκμετάλλευση και σε κάθε είδους κοινωνικές διακρίσεις.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search