• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Δορυφορικές εικόνες φέρεται να δείχνουν το εύρος της καταστροφής στη Συρία μετά την επίθεση των ΗΠΑ

March 03, 2021 427

 

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που σημειώθηκαν στη Συρία από την πρόσφατη αμερικανική επίθεση, όπως φέρεται να δείχνουν δορυφορικές φωτογραφίες της περιοχής που δημοσιοποιήθηκαν το Σάββατο (27/02).

Η εταιρεία διαστημικής τεχνολογίας Maxar Technologies δημοσιοποίησε, το Σάββατο (27/02), δορυφορικές εικόνες της περιοχής κοντά στα σύνορα Συρίας-Ιράκ που βομβαρδίστηκαν  από τις αμερικανικές δυνάμεις, το βράδυ μεταξύ της 25ης και 26ης Φεβρουαρίου, και φέρεται να καταδεικνύουν την έκταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την επίθεση. 

Οι δύο δορυφορικές λήψεις, που πιθανώς έγιναν πριν και μετά την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ στο συριακό έδαφος, δείχνουν ένα σύμπλεγμα που αποτελείται από περίπου 10 κτίρια, τα οποία καταστράφηκαν σχεδόν εξ ολοκλήρου κατά την επιδρομή.

​Το Πεντάγωνο δήλωσε ότι η αεροπορική επίθεση, με εντολή του Προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, είχε ως στόχο μια εγκατάσταση που χρησιμοποιούσαν η Καταΐμπ Χεζμπολάχ και η Καταΐμπ Σαϊντ Αλ Σουχάντα, δύο ιρακινές πολιτοφυλακές που η Ουάσιγκτον κατηγορεί ότι υποστηρίζονται από το Ιράν και εχθρεύονται αμερικανικές θέσεις στο Ιράκ.

Μάλιστα, ένας ανώνυμος Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε  στο CNN ότι «μια χούφτα» εξτρεμιστών σκοτώθηκε, ενώ μια ΜΚΟ με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο ανέφερε περίπου 17 θανάτους.

Οι δύο πολιτοφυλακές ανέφεραν μόνο έναν θάνατο κοντά στα σύνορα μεταξύ Συρίας και Ιράκ, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτός σχετίζεται με την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ.

Αμερικανικά αντίποινα για τον βομβαρδισμό θέσεων στο Ιράκ

Η Καταΐμπ Χεζμπολάχ αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι ήταν υπεύθυνη για τον πρόσφατο βομβαρδισμό θέσεων των ΗΠΑ στη Βαγδάτη, στις 15 Φεβρουαρίου, με αποτέλεσμα τον θάνατο ενός εργολάβου και τον τραυματισμό πολλών Αμερικανών πολιτών.

Επισημαίνεται πως η επίθεση στις εγκαταστάσεις των ΗΠΑ στην πρωτεύουσα του Ιράκ έγινε το επίσημο πρόσχημα για την αντίστοιχη επιδρομή στη Συρία, στις 25 Φεβρουαρίου, με τον Μπάιντεν να δηλώνει ότι ήταν ένα μήνυμα προς το Ιράν ότι «δεν μπορεί να ενεργεί με ατιμωρησία».

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του ιρανικού Υπουργείου Εξωτερικών Σαΐντ Κχαντιμπζαντέχ, δήλωσε :

«Το ιρανικό Υπουργείο Εξωτερικών καταδικάζει έντονα την παράνομη επίθεση των αμερικανικών δυνάμεων στην ανατολική Συρία, η οποία αποτελεί παραβίαση του διεθνούς δικαίου».

Η συριακή κυβέρνηση καταδίκασε ομοίως την αεροπορική επίθεση των ΗΠΑ «με ηχηρό τρόπο», καθώς η Δαμασκός επέμεινε ότι η «δειλή επιθετικότητα» της Ουάσινγκτον  παραβίασε το διεθνές δίκαιο και τον Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών καθώς στοχεύει στην επικράτεια ενός κυρίαρχου κράτους.

Επίσης, η Μόσχα επέκρινε έντονα τις επιθέσεις των ΗΠΑ στη Συρία, χαρακτηρίζοντας τις ενέργειες του Λευκού Οίκου ως «παραβίαση της κυριαρχίας της Αραβικής Δημοκρατίας».

Μάλιστα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ υποστήριξε μετά την επίθεση ότι το Κρεμλίνο είχε λάβει πληροφορίες από διάφορες πηγές ότι οι ΗΠΑ σκοπεύουν να παραμείνουν στη Συρία για πάντα , «ακόμα και σε σημείο να καταστρέψουν αυτή τη χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι η Ουάσινγκτον διατηρεί επί του παρόντος μια μικρή στρατιωτική δύναμη στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, το οποίο ελέγχεται από τους Κούρδους, με το πρόσχημα της προστασίας των τοπικών πετρελαιοπηγών από τα υπολείμματα τρομοκρατίας και οι ΗΠΑ αρνούνται να αποσύρουν τα στρατεύματά τους παρά το γεγονός ότι η Δαμασκός το ζητά επανειλημμένα και παρ’ όλο που δεν έχουν νόμιμο λόγο για την τοποθέτηση στρατιωτών στο κυρίαρχο αραβικό κράτος.

Ταυτόχρονα, οι Αμερικανοί στρατιώτες βοηθούν τους Κούρδους να εξάγουν φυσικούς πόρους στην περιοχή, συγκεκριμένα πετρέλαιο, ισχυριζόμενοι ότι όλα τα έσοδα από την πώλησή τους πηγαίνουν στους Κούρδους μαχητές.

Η Δαμασκός και η Μόσχα, ωστόσο, κατηγόρησαν την Ουάσινγκτον ότι έκλεψε τους φυσικούς πόρους της Αραβικής Δημοκρατίας.

πηγή: sputniknews.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search