• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Τζιμπουτί: Τουλάχιστον 20 μετανάστες πνίγηκαν όταν διακινητές τους πέταξαν στη θάλασσα

March 05, 2021 118

 

 

Διακινητές πέταξαν στη θάλασσα δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστες στα ανοικτά των ακτών του Τζιμπουτί, στην ανατολική Αφρική, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 20 από αυτούς να πνιγούν, σύμφωνα με τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Παραφορτωμένο πλοιάριο με πάνω από 200 μετανάστες απέπλευσε από το Τζιμπουτί το μεσημέρι της Τετάρτης με προορισμό την Υεμένη, διευκρίνισε ο ΔΟΜ, ο οποίος ανήκει στο σύστημα του ΟΗΕ.

Λίγη ώρα μετά τον απόπλου, οι διακινητές πέταξαν περίπου 80 ανθρώπους στη θάλασσα. Σύμφωνα με επιζήσαντες, ανάμεσα στους επιβαίνοντες στο σκάφος ήταν πολλά παιδιά.

Για τον ΔΟΜ, το επεισόδιο αποτελεί άλλη μια απόδειξη του γεγονότος ότι «εγκληματίες συνεχίζουν να εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους που προσπαθούν να φτιάξουν τη ζωή τους για να βγάλουν κέρδος αδιαφορώντας για τις συνέπειες», αναφέρει ανακοίνωση Τύπου που δημοσιοποίησε.

Επιζήσαντες δέχονται ιατρικές φροντίδες σε εγκατάσταση του ΔΟΜ στο Τζιμπουτί.

Τουλάχιστον 50 πρόσφυγες και μετανάστες πέθαναν σε παρόμοια συμβάντα τον Οκτώβριο.

Κάθε χρόνο στην ανατολική Αφρική δεκάδες χιλιάδες νέοι Αφρικανοί, ιδίως υπήκοοι εμπόλεμων χωρών, όπως η Σομαλία ή η Αιθιοπία, πάνε στο Τζιμπουτί για να αποπειραθούν να περάσουν διά θαλάσσης στην Υεμένη κι από εκεί σε πλούσιες αραβικές χώρες, για να ψάξουν δουλειά.

Πολλοί που εγκλωβίζονται στην Υεμένη στην προσπάθειά τους να φθάσουν στη Σαουδική Αραβία ή τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα χάνουν τη ζωή τους προσπαθώντας να επιστρέψουν στις χώρες τους.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« April 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30    

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search