• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Οι διαδηλωτές ξανά στους δρόμους της Μιανμάρ με την αστυνομική βία να συνεχίζεται - 55 νεκροί

March 06, 2021 451

Η αστυνομική καταστολή στη Μιανμάρ καλά κρατεί, με 50 θύματα της αστυνομικής βαρβαρότητας να έχουν ήδη πιστοποιηθεί από τον ΟΗΕ, και την στρατιωτική κυβέρνηση να παραμένει ανυποχώρητη.

Διαδηλωτές υπέρ της δημοκρατίας κατέβηκαν και πάλι σήμερα στους δρόμους στη Μιανμάρ, την επομένη μιας νέας συνόδου του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, όπου παραμένουν οι διαφωνίες για την απόκριση στις "απεγνωσμένες εκκλήσεις" του πληθυσμού.

 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Μακεδονικό πρακτορείο, η φονική καταστολή συνεχίζεται: τουλάχιστον 55 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την έναρξη της ειρηνικής εξέγερσης κατά του πραξικοπήματος της 1ης Φεβρουαρίου που ανέτρεψε την πολιτική κυβέρνηση της Αούνγκ Σαν Σου Τσι.

Όμως η κινητοποίηση δεν χάνει τον παλμό της. Στο Λοϊκάου (κέντρο) εκατοντάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων εκπαιδευτικοί με πράσινες και άσπρες στολές, κρατούσαν πανό που καλούσαν σε πολιτική ανυπακοή.

"Η επανάστασή μας πρέπει να νικήσει". Αν πάτε στη δουλειά, βοηθάτε τη δικτατορία", φώναζε το πλήθος.

Οι εκκλήσεις για απεργία είχαν σημαντική επίπτωση σε ορισμένους τομείς της ήδη πολύ εύθραυστης οικονομίας της χώρας, με τις τράπεζες να μην μπορούν να λειτουργήσουν, τα νοσοκομεία να είναι κλειστά και τα γραφεία στα υπουργεία, άδεια.

Τα κρατικά ΜΜΕ κάλεσαν τους δημόσιους υπαλλήλους να επανέλθουν στην εργασία τους, διαφορετικά "θα απολυθούν από τις 8 Μαρτίου".

Στη συνοικία Σαν Τσαούνγκ της οικονομικής πρωτεύουσας Ρανγκούν, η αστυνομία κατέστρεψε αυτοσχέδια οδοφράγματα που έστησαν οι διαδηλωτές και έκανε χρήση δακρυγόνων και χειροβομβίδων κρότου λάμψης για να διαλύσει μικρές συγκεντρώσεις.

"Στις προηγούμενες επαναστάσεις μας, δεν κερδίσαμε ποτέ (...) Αυτή τη φορά, πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με τη νέα γενιά για τη νίκη", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο ακτιβιστής Μαούνγκ Σαούνγκα.

Διακοπές ίντερνετ, συλλήψεις, προσφυγή στη φονική βία: οι πραξικοπηματίες στρατηγοί είναι πιο αποφασισμένοι από ποτέ να σταματήσουν τον άνεμο της εξέγερσης που πνέει στη χώρα.

Χθες, Παρασκευή, ένας άνδρας 26 ετών σκοτώθηκε από πυροβολισμό στον λαιμό στη διάρκεια μιας συγκέντρωσης στη Μανταλάι (κέντρο) και μία μη κυβερνητική οργάνωση κατέγραψε επιδρομές σε κτίρια κατοικιών και ένα νοσοκομείο στα σύνορα με την Ταϊλάνδη.

Δύο ημέρες νωρίτερα, τουλάχιστον 38 διαδηλωτές σκοτώθηκαν, με πλάνα να δείχνουν τις δυνάμεις ασφαλείας την ώρα που πυροβολούν εναντίον του πλήθους, και διαδηλωτές γεμάτους αίματα, από πυροβολισμούς στο κεφάλι.


Military terrorists ,the armed group destroyed & set fire on all the the barricades on the Insein ,Yangon .
Happening now ?#Mar6Coup
#WhatsHappeningInMyanmar pic.twitter.com/7lHy0yFGJu

— paing_takhon_Intel_fanpage❤️ (@takhon_intel) March 6, 2021

Ελάχιστες ώρες νωρίτερα η ειδική απεσταλμένη των ΟΗΕ είχε καλέσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του φορέα να αναλάβει δράση εναντίον της στρατιωτικής κυβέρνησης αναφορικά με τις δολοφονίες διαδηλωτών.


Today I briefed the UN Security Council and emphasized:“It is our collective responsibility towards the people of #Myanmar to safeguard their democratic aspirations“. pic.twitter.com/9MuaUaGRyA

— Special Envoy of UN Secretary-General on Myanmar (@SchranerBurgen1) March 5, 2021


(3) pic.twitter.com/1bmMKVK40Y

— Special Envoy of UN Secretary-General on Myanmar (@SchranerBurgen1) March 5, 2021

Οι διαδηλωτές/-τριες απαιτούν τον σεβασμό στο εκλογικό αποτέλεσμα του Νοεμβρίου, που απορρίφθηκε από τον στρατό με πρόσχημα τη νοθεία και την απελευθέρωση της εκλεγμένης ηγέτιδας της Μιανμάρ, Αούνγκ Σαν Σου, η οποία ανατράπηκε και συνελήφθη από τη νέα στρατιωτική κυβέρνηση. Η χούντα, της οποίας ο ισχυρισμός περί νοθείας στις εκλογές είχε απορριφθεί από την εκλογική επιτροπή, υποσχέθηκε να διενεργήσει νέες εκλογές, χωρίς ωστόσο να καθορίσει την νέα ημερομηνία.

Οι διαδηλωτές/-τριες απαιτούν, επίσης, τον τερματισμό του χουντικού καθεστώτος και αποκατάσταση της δημοκρατίας, την απελευθέρωση των κρατουμένων, καθώς και την κατάργηση του συντάγματος του 2008 και την αντικατάστασή του με ομοσπονδιακό σύνταγμα, που θα παραχωρεί λιγότερες ελευθερίες στον στρατό.


Young demonstrators join together to protest in kyauk myaung,TAMWE today. (Nearly 400 demonstrators in tamwe got arrested on March 3 & still prisoned till today)
IMPLEMENT R2P#Mar6Coup#WhatsHappeningInMyanmar pic.twitter.com/BNWh7DeYIX

— The Swift Life Myanmar?? (@tslmyanmar) March 6, 2021

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, την Τετάρτη σκοτώθηκαν 38 διαδηλωτές/-τριες κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων με την αστυνομία, ενώ συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους .περισσότεροι από 50 διαδηλωτές/-τριες. Χθες δολοφονήθηκε τουλάχιστον ένας άνδρας, ενώ, σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, ένας αξιωματούχος του Εθνικού Συνδέσμου για τη Δημοκρατία (NLD) και ο έφηβος ανιψιός του μαχαιρώθηκαν από υποστηρικτές της χούντας.


IMPLEMENT R2P

Myanmar people courteously request to take R2P actions urgently. Terrorist military massacring us everyday. We are begging to protect our innocent people’s lives. #WhatsHappeningInMyanmar #Mar6Coup #WeNeedR2PInMyanmar pic.twitter.com/b7X1YvE6lQ

— Kaung Khant Htoo (@KaungKhantHto10) March 6, 2021

Ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Moon Jae-in, ζήτησε με ανάρτησή του στο Twitter τον άμεσο τερματισμό της βίας εναντίον του λαού της Μιανμάρ, την αποκατάσταση της δημοκρατίας και την απελευθέρωση της Σου Κίι και άλλων πολιτικών κρατουμένων.


Use of violence against the people of Myanmar must stop now. There should not be any more loss of lives. We condemn the violent suppression of protests by the military and the police forces and strongly call for the immediate release of all those detained,

— 문재인 (@moonriver365) March 6, 2021

Μετά την επιβολή στρατιωτικού καθεστώτος στη Μιανμάρ, οι ΗΠΑ και ορισμένες άλλες Δυτικές χώρες επέβαλαν περιορισμένες κυρώσεις. Παράλληλα, ο ανεξάρτητος ερευνητής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Μιανμάρ, Τόμας Άντριους, ζήτησε να επιβληθεί στη χώρα εμπάργκο όπλων και στοχευμένες οικονομικές κυρώσεις. Ωστόσο, φαίνεται πως αυτό είναι απίθανο να πραγματοποιηθεί σύντομα, καθώς η Κίνα και η Ρωσία αναμένεται να αντιταχθούν στα μέτρα αυτά.


?? #Myanmar: @MBachelet urges all those with information – incl. officials joining civil disobedience movement – to support international efforts to hold military leaders accountable for rights violations – citing @IntlCrimCourt & @CIJ_ICJ proceedings ? https://t.co/tuJ3oMQvLM pic.twitter.com/gq1fkUIESb

— UN Human Rights (@UNHumanRights) March 4, 2021

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search