• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εκατομμύρια Αμερικανοί κάτω από το όριο της φτώχειας

March 27, 2021 517

 

Παίρνει πίσω τελικά η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν την προεκλογική εξαγγελία για αύξηση του κατώτατου ωρομισθίου ποτ παραμένει καθηλωμένο από την αρχή της κρίσης, 11 και πλέον χρόνια πριν.
Συγκεκριμένα, κατά τη συζήτηση για το νέο έκτακτο πακέτο ύψους 1,9 τρισ. δολαρίων που ανακοίνωσε ο Μπάιντεν, έγινε γνωστό ότι δεν συμπεριλαμβάνεται η προεκλογική υπόσχεση για σταδιακή αύξηση του κατώτατου ημερομισθίου που θα έφτανε τα 15 δολάρια μέχρι το 2025.

Είναι χαρακτηριστικό ότι Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι «διαπιστώνουν» από κοινού ότι η αύξηση θα δημιουργούσε… νέο κύμα ανεργίας, καθώς 1,4 εκατομμύρια εργαζόμενοι θα πετιούνταν στο δρόμο! Μάλιστα, η κυβέρνηση του νέου προέδρου κατεβάζει ακόμα περισσότερο όποια αύξηση ημερομισθίων γινόταν εκτός του πακέτου των 1,9 τρισ. δολαρίων, συζητώντας για ψίχουλα της τάξης των 3 ή 4 επιπλέον δολαρίων την ώρα.

Ακόμα, οι Δημοκρατικοί αποδεικνύουν ότι σκοπεύουν να συνεχίσουν την ίδια πολιτική φτώχειας και εξαθλίωσης του αμερικανικού λαού, όπως και οι προκάτοχοί τους, οι Ρεπουμπλικάνοι. Συγκεκριμένα, στο τραπέζι βρίσκεται και το ψαλίδισμα του επιδόματος ανεργίας!
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Γραφείου Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ, περίπου 38,1 εκατομμύρια Αμερικανοί (το 11,8% του πληθυσμού) ζουν κάτω από το επίσημο όριο της φτώχειας.
Από αυτούς τουλάχιστον 7 εκατομμύρια καταγράφηκαν το 2018 ως «εργαζόμενοι-φτωχοί» (working poor), έχουν δηλαδή εισοδήματα που δεν καλύπτουν τις βασικές ανάγκες (στέγαση, σίτιση, λογαριασμοί κλπ.). Ο αριθμός αυτός το 2017 υπολογιζόταν σε 6,9 εκατομμύρια.

Επιπλέον, το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής των ΗΠΑ σε έκθεσή του το 2018 επισημαίνει ότι τα τελευταία 30 χρόνια μεγάλο μέρος των εργαζομένων της χώρας εργάζεται σε δουλειές που πληρώνουν τόσο λίγο ώστε τα έσοδά τους είναι κάτω από το ομοσπονδιακό όριο φτώχειας για τα νοικοκυριά.
Όσο για το περιβόητο ωρομίσθιο των 15 δολαρίων, έρευνα του ΜΙΤ καταδεικνύει ότι ακόμα και με πλήρη απασχόληση δύο ατόμων με δύο παιδιά, μια οικογένεια δεν μπορεί να καλύψει τα στοιχειώδη έξοδά της σε καμία Πολιτεία των ΗΠΑ!

Ο «Λ.Δ» έχει ασχοληθεί επανειλημμένως με τα μείζονα προβλήματα της φτώχειας και της ανεργίας στη Μητρόπολη του παγκόσμιου καπιταλιστικού συστήματος, τις ΗΠΑ. Όπως επισήμαινε η εφημερίδα σε παλαιότερες δημοσιεύσεις, τον Απρίλιο του 2020, κατά το πρώτο κύμα του κορονοϊού, πάνω από 30 εκατομμύρια εργαζόμενοι είχαν καταφύγει στα προνοιακά επιδόματα και τα επιδόματα ανεργίας.
Το ποσοστό της ανεργίας τον Απρίλιο πλησίασε το 20% και είναι διπλάσιο από αυτό που γνώρισε η χώρα τη χειρότερη περίοδο της οικονομικής κρίσης του 2009 και κοντά στο 25% της Μεγάλης Ύφεσης, τη δεκαετία του 1930.

Την ίδια ώρα στις ΗΠΑ:
• Το 40% των πολιτών δεν διαθέτει έστω 400 δολάρια για μια έκτακτη ανάγκη
• Στα τελευταία 50 χρόνια ο μέσος μισθός αυξήθηκε μόνο 3% σε πραγματικές τιμές, ενώ το χαμηλότερο 20% των μισθών μειώθηκε
• Χειροτερεύει η ποιότητα των θέσεων εργασίας και αυξάνεται ο αριθμός των εργαζομένων-φτωχών.
• Τα 100 από τα περίπου 200 εκ. πολιτών σε ηλικία εργασίας δεν έχουν καμία συνταξιοδοτική κάλυψη
• Πάνω από 28 εκ. δεν έχουν και άλλα 60 εκ. έχουν τελείως ανεπαρκή ασφάλιση υγείας
• Το 1% και, ακόμη περισσότερο το 0,01%, του πληθυσμού πολλαπλασιάζουν τον πλούτο τους

πηγή: Λαϊκός Δρόμος

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search