• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Κατάρ: το γήπεδο της ντροπής!

March 30, 2021 609



Τεράστια κέρδη για τη ΦΙΦΑ και εξόντωση των μεταναστών εργατών για το υπερσύγχρονο γήπεδο του Κατάρ που θα φιλοξενήσει το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022.

Τις τραγικές συνθήκες στις οποίες ζουν και εργάζονται οι μετανάστες που χτίζουν το υπερσύγχρονο γήπεδο ποδοσφαίρου που θα φιλοξενήσει το παγκόσμιο κύπελλο του 2022, έφερε στο φως με καταγγελία της η Διεθνής Αμνηστία, ζητώντας από τους χορηγούς των αγώνων να δράσουν άμεσα για να προστατέψουν από τις κακοποιήσεις το μεταναστευτικό εργατικό δυναμικό.

Το γήπεδο, που φέρει την ονομασία Στάδιο Χαλίφα, όπως και όλη την περί αυτό περιοχή, που στολίζεται με κήπους και δευτερεύοντες αθλητικούς χώρους, χτίζουν μετανάστες εργάτες από το Μπανγκλαντές, την Ινδία και το Νεπάλ, οι οποίοι μεταβαίνουν στο Κατάρ απαντώντας σε σχετικές αγγελίες. Οι εργάτες αυτοί δεν πληρώνονται κανονικά – μπορεί να μείνουν και μήνες απλήρωτοι-, δεν τους επιτρέπεται να αλλάξουν εργασία, δεν τους επιτρέπεται να εγκαταλείψουν το Κατάργηση πριν το τέλος του συμβολαίου τους – ακόμη κι αν δε ζητούν τα χρήματα τους-, και ένας μεγάλος αριθμός των εργατών δουλεύει για να εξοφλήσει χρέη που προέρχονται από την ίδια την «σύμβαση εργασίας».

Συγκεκριμένα, στις χώρες που προμηθεύουν εργατικό προσωπικό δραστηριοποιούνται «ατζέντηδες», σύγχρονοι δουλέμποροι, οι οποίοι κρατούν από 500 ως 4.500 δολάρια από τους μετανάστες εργάτες ως δική τους αμοιβή, με αποτέλεσμα, επειδή οι δουλέμποροι αυτοί πληρώνονται από τους μισθούς τους. Οι μισθοί είναι της τάξεως των 200 δολαρίων το μήνα, αν και πολύ συχνά οι δουλέμποροι υπόσχονται τα διπλά σε όσους πείθουν – όμως δεν υπάρχει τρόπος ή πρόβλεψη για την προστασία τους. Οι δουλέμποροι παρακρατούν και τα διαβατήρια των μεταναστών εργατών.

Στο Κατάρ το 90% της εργατικής δύναμης αποτελείται από μετανάστες. Οι επίσημοι αριθμοί μιλούν για συνολικά 1,7 εκατομμύρια μετανάστες εργάτες. Στο γήπεδο Χαλίφα εργάζονται καθημερινά περίπου 3.200 εργάτες.

Η εταιρία που φτιάχνει το στάδιο, η Σιξ Κοντστράκτ, έχει αμειφθεί με πάνω από 90 εκατομμύρια δολάρια για τις υπηρεσίες της ενώ ακόμη 35 εκατομμύρια έχει λάβει ο κύριος υπεργολάβος της, η εταιρία Εβερσεντάι. Η ΦΙΦΑ μόνον το 2014 είχε κέρδη δύο δισεκατομμυρίων.

The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search