• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Μεξικό: Η Βικτόρια Σαλασάρ δολοφονήθηκε όπως ο Τζόρτζ Φλόιντ - «Σπασμένος λαιμός» η αιτία θανάτου

March 31, 2021 474

«Το όνομά της ήταν Βικτόρια Εσπεράνσα Σαλασάρ. Η Βικτόρια δεν πέθανε, δολοφονήθηκε» αυτό γράφουν χιλιάδες χρήστες των κοινωνικών μέσων μέσω του hashtag #justiciaparavictoria διακινώντας ένα συγκλονιστικό βίντεο 2 λεπτών, όπου διακρίνεται ξεκάθαρα η 36χρονη Βικτόρια καθηλωμένη στο έδαφος από το γόνατο αστυνομικίνας. Στο βίντεο η αστυνομικίνα πατά επί ώρα την Βικτόρια στην πλάτη, η οποία φαίνεται αρχικά να ουρλιάζει και να πονά πριν χάσει εντελώς τις αισθήσεις της και μεταφερθεί στο νοσοκομείο, όπου τελικά διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Η ιατροδικαστική έρευνα αποκάλυψε ότι η 36χρονη Βικτόρια Σαλασάρ, που το βίντεο της σύλληψής της από την αστυνομία στο οποίο φαίνεται αστυνομικίνα να της πατά την πλάτη και τον λαιμό για πολύ ώρα στην προσπάθειά της να την ακινητοποιήσει έκανε το γύρο του διαδικτύου χθες, πέθανε από σπασμένο λαιμό, δήλωσε η γενική εισαγγελέας της πολιτείας Quintana Roo.Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή η Βικτόρια Σαλασάρ υπέστη και κάταγμα στην σπονδυλική στήλη κάτι που δείχνειτην βιαότητα με την οποία η αστυνομικός πατούσε στο έδαφος την 36χρονη.Σημειώνεται, ότι τελικά οι τέσσερις αστυνομικοί που συμμετείχαν στην σύλληψή της συνελήφθησαν.

«Ι can’t breathe»

Σάββατο μεσημέρι, στην μέση του δρόμου του μεξικανικού θέρετρου Τουλούμ του Μεξικού, τέσσερις αστυνομικοί συλλαμβάνουν, επειδή βρισκόταν σε κατάσταση μέθης (σύμφωνα με την αστυνομία), την 36χρονη μετανάστρια από το Ελ Σαλβαδόρ και μητέρα δυο παιδιών, Βικτόρια Σαλασάρ.

Μια αστυνομικίνα την ακινητοποιεί βάζοντας το πόδι της στην πλάτη και ρίχνοντας όλο το βάρος της πάνω της. Η Βικτόρια, όπως καταγράφηκε σε βίντεο, ουρλιάζει και πονά, αλλά η αστυνομικίνα συνεχίζει να την κρατά με όλη της την δύναμη στο έδαφος μέχρι που η Βικτόρια φαίνεται να μην αντιδρά. Οι αστυνομικοί για ώρα αδιαφορούν. Στο βίντεο, που διακόπτεται, φαίνεται στη συνέχεια το σώμα της λιπόθυμης γυναίκας στα χέρια των αστυνομικών, που το σηκώνουν και το μεταφέρουν όχι σε ασθενοφόρο, αλλά σε μια καρότσα ημιφορτηγού της αστυνομίας.

 

 

Η Βικτόρια τελικά ξεψύχησε, με την εισαγγελία να διατάσσει έρευνα για τα αίτια του θανάτου της, ενός θανάτου που θυμίζει αυτόν του Τζόρτζ Φλόιντ, του αφροαμερικανού που δολοφονήθηκε στα χέρια αστυνομικών πέρυσι στη Μινεάπολη πυροδοτώντας πολύμηνες διαδηλώσεις εντός και εκτός των ΗΠΑ.

Οι γυναίκες απροστάτευτες

Και κάπως έτσι από το Σάββατο η οργή ξεχειλίζει στο Μεξικό. «Αντί να μας προστατεύουν, μας δολοφονούν» λένε γυναικείες και φεμινιστικές οργανώσεις ζητώντας το αυτονόητο: δικαιοσύνη. Δικαιοσύνη σε μια χώρα, όπου κάθε μέρα δολοφονούνται περίπου 10 γυναίκες.

Μόνο το 2020 πάνω από 900 γυναίκες δολοφονήθηκαν στο Μεξικό, καθώς η ατιμωρησία αφήνει τις γυναίκες εκτεθειμένες. Μόνο πέρυσι η κυβέρνηση προσπάθησε, υπό την πίεση των διαμαρτυριών μετά την δολοφονία ενός 7χρονου κοριτσιού, να αυστηροποιήσει τις ποινές για τις γυναικοκτονίες.

 

 

 

 

H αστυνομική ασυδοσία είναι συχνό φαινόμενο στο Μεξικό. Έναν χρόνο πριν, στην αρχή της πανδημίας, η δολοφονία του 30χρονου Τζιοβάνι Λόπεζ κοντά στη Γκουανταλαχάρα είχε επίσης προκαλέσει μαζικές διαδηλώσεις. Ο Λόπεζ είχε χαρακτηριστεί ο «Μεξικανός Τζορτζ Φλόιντ» καθώς  άφησε την τελευταία του πνοή σε κελί νοσοκομείου, λίγο μετά την σύλληψή του κατά την οποία είχε δεχθεί βάναυσα χτυπήματα από την αστυνομία.

 

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search