• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Πρόγραμμα της κατάληψης Αντινομία για το επόμενο διήμερο

April 02, 2021 680
Πρόγραμμα της κατάληψης Αντινομία για το επόμενο διήμερο:
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 2/4, 12:00-17:00
Άνοιγμα του χώρου για καφέ/χυμό/τσάι, πρωινό και διάβασμα, με σκοπό την οικονομική ενίσχυση της Συνέλευσης δομών αλληλεγγύης (Κοινωνική Κουζίνα)
Παράλληλα θα γίνεται συλλογή τροφίμων για τη στήριξη της κοινωνικής κουζινας.
Καθ' όλη τη διάρκεια θα λειτουργουν το χαριστικό/ανταλλακτικό παζάρι
ρούχων/βιβλίων, καθώς και το κινηματικό βιβλιοπωλειο της κατάληψης.
-17:00 Συνέλευση Δομών Αλληλεγγύης
ΣΑΒΒΑΤΟ 3/4, 15:00 ανοιχτή διαχειριστική συνέλευση της Κατάληψης.
Και την ΔΕΥΤΕΡΑ 5/1, 17:00 Στηρίζουμε το κάλεσμα πλαισίωσης του εγχειρήματος της Ανοιχτής Συνέλευσης Αναρχικών/Αντιεξουσιαστ(ρι)ών Κέρκυρας στην αυλή του Παλαιού Ψυχιατρείου.
ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΜΑΣ.
ΝΑ ΣΥΝΑΝΤΗΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΣΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΈΝΟ ΦΌΒΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ.
ΔΕΚΑ, ΕΚΑΤΟ, ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΑ Σ'ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΟ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΣΗΨΗΣ.
 
Την περίοδο αυτή βρισκόμαστε εν μέσω του δεύτερου κύματος κοινωνικού εγκλεισμού που έχει επιβληθεί από το κράτος, με αφορμή το ξέσπασμα της πανδημίας από τον ιό covid. Μεταξύ όλων των άλλων που θα αφήσει ως κοινωνικό αποτύπωμα ο εγκλεισμός, συνιστά και μια σφοδρή επίθεση στην κοινωνική βάση. Η επίθεση αυτή αποτελεί την συνέχεια της οικονομικής κρίσης, όπως αυτή εκφράστηκε από το 2009 και μετά, με άλλα όμως μέσα αυτή τη φορά. Οι εκμεταλλευόμενοι- ες, βολοδέρνοντας μεταξύ ευέλικτης εργασίας, τηλεργασίας, ανύπαρκτων επιδομάτων, κουτσουρεμένων συντάξεων και μισθών και ανεργίας αποκλείονται όλο και περισσότερο από είδη πρώτης ανάγκης. Η κατάσταση αυτή κρίνουμε ότι θα χειροτερέψει, ακόμα και μετά την επιστροφή στην ‘κανονικότητα’.
Από την μεριά μας, ως αγωνιζόμενοι και αγωνιζόμενες, ως κομμάτι των εκμεταλλευόμενων, δε σκοπεύουμε να μείνουμε θεατές στην εξόντωση της τάξης μας. Θέλουμε οι αγώνες που δίνουμε και θα δώσουμε, να μπορούν μεταξύ των άλλων να απαντάνε και σε άμεσες καθημερινές ανάγκες. Επειδή θέλουμε να πράττουμε προς την κατεύθυνση της κοινωνικής επανάστασης, επειδή δεν αντιλαμβανόμαστε την επαναστατική διαδικασία ως κάτι ασύμμετρο, ούτε ως μια μαγική στιγμή που θα προκύψει από μόνη της, αλλά ως μια εξελικτική διαδικασία που χτίζεται συνεχώς, επειδή βλέπουμε ότι η κοινωνική ανατροπή έχει και υλική διάσταση, για όλους αυτούς τους λόγους κρίνουμε ότι ένα επαναστατικό κίνημα πρέπει να φτιάχνει τις δομές του.
Στην κατεύθυνση αυτή ξεκινάμε, να συγκροτούμε με την σειρά μας κάποιες δομές. Πιο συγκεκριμένα, θα στηθούν κοινωνική κουζίνα, κοινωνικό φαρμακείο και χαριστικό/ ανταλλακτικό παζάρι ρούχων. Τις δομές αυτές, παρόλο που ξεκινούν από εμάς, σκοπός μας δεν είναι να τις τρέχουμε εμείς και μόνο. Βασική μας επιδίωξη είναι άνθρωποι που έχουν ανάγκη να εμπλακούν ενεργά σε αυτές τις δομές και σε όσες ίσως μελλοντικά υπάρξουν. Οι δομές αυτές θα είναι ανοιχτές σε ανθρώπους, ανεξάρτητα από το αν είναι ντόπιοι ή μετανάστες, ανεξάρτητα από τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις, ανεξάρτητα από διαχωρισμούς που δημιουργεί και διαιωνίζει η κυριαρχία. Οι δομές θα είναι ανοιχτές προς την τάξη μας, η οποία βίαια συμπιέζεται προς τα κάτω κάθε μέρα όλο και περισσότερο. Θα είναι άλλωστε οι δομές αυτές και μια απόπειρα ώστε να δούμε τόσο εμείς όσο και άλλα κοινωνικά κομμάτια, ότι η μόνη βιώσιμη λύση είναι να πάρουμε την ζωή μας στα χέρια μας.
Πιο συγκεκριμένα, βασικοί άξονες αλλά και προτάγματα των δομών είναι η αλληλεγγύη, η αλληλοβοήθεια και η αυτοοργάνωση. Αλληλεγγύη διότι οι σχέσεις μας θα διαρθρώνονται οριζόντια και ισότιμα. Αλληλοβοήθεια γιατί σε πείσμα της εξατομίκευσης, του κοινωνικού κανιβαλισμού, της παραίτησης και του κοινωνικού δαρβινισμού, γνωρίζουμε ότι μονάχα όταν σταθούμε ο ένας δίπλα στην άλλη, μπορούμε να επιβιώσουμε. Αυτοοργάνωση, τέλος, διότι η μόνη μας δύναμη θα είναι ο ένας με την άλλη. Σε μια σαφή ρηξιακή σχέση με μ.κ.ο, χορηγίες, εκκλησία, κρατικές δομές και τοπική αυτοδιοίκηση, ενάντια στα κανάλια πληροφόρησης του αστικού κόσμου, να αντιτάξουμε στο εδώ και στο τώρα ένα άλλο μοντέλο οργάνωσης της ζωής, ως κομμάτι της κοινωνίας που πασχίζει να αποσχιστεί από το κράτος και το κεφάλαιο. Σε όλα τα παραπάνω προτάγματα συμπυκνώνεται άλλωστε η αγωνία μας να πασχίζουμε για την ζωή την ίδια, παράλληλα απαντώντας και στο κομμάτι της επιβίωσης.
Να είναι η δημιουργία δομών το πρόπλασμα μέσα στο οποίο θα επιδιώξουμε να χτίσουμε ένα κόσμο χειραφετημένο, ελεύθερο, ίσο και αξιοπρεπή.
Συνέλευση για τη δημιουργία δομών αλληλεγγύης
 
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

Εμπόριο "ΤΖΗΛΙΟΣ"

Mirsinies' garden, restaurant-cafe

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Illusions Hair Studio

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

Χόβολη

 

Calendar

« July 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
      1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search