• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ GRAND OTEL GLYFADA: Επαναπρόσληψη όλων - Εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ

April 03, 2021 2888
Το Συνδικάτο συνεχίζει της δράση του για την προετοιμασία του κλάδου εν όψει της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν.
Προτάσσοντας ως στόχους την επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων με όλα τα δικαιώματα , την διασφάλιση εισοδήματος αξιοπρέπειας για τον κλάδο και την λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους εργασίας, οργανώνουμε τις κινητοποιήσεις του κλάδου στις 9 και 20 Απρίλη , παλεύοντας παράλληλα για την αντιμετώπιση ιδιαίτερων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στις διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις.
Στο πλαίσιο αυτής της δράσης πραγματοποιήσαμε σήμερα συνέλευση των εργαζομένων του GRAND OTEL στην Γλυφάδα όπου εκδόθηκε και ψήφισμα των εργαζομένων, καθώς και σύσκεψη των εργαζομένων του PELEKAS MONASTERY στην οποία εκτός των άλλων τονίστηκε η απαίτηση των εργαζομένων να λάβουν τις αποδοχές άδειας και επιδόματος αδείας 2020 που δεν τους έχουν καταβληθεί .
 
‘’ ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟΥ GRAND OTEL GLYFADA’’
 
Την ώρα που οι εργαζόμενοι αδυνατούν να καλύψουν τις στοιχειώδεις βιοτικές τους ανάγκες , υπάρχουν συσσωρευμένα κεφάλαια τα οποία επενδύονται , δαπανούνται ή και λιμνάζουν στο τραπεζικό σύστημα.
Στην περίπτωση του ξενοδοχείου GRAND OTEL GLYFADA ο ένας επιχειρηματικός όμιλος διαδέχεται τον άλλο σε ένα παιγνίδι εκατομμυρίων ευρώ που διακινείται ανάμεσα στον πωλητή , τον αγοραστή- ιδιοκτήτη, την εταιρεία διαχείρισης, το χρηματοοικονομικό fund που έχει τον κεντρικό έλεγχο.
Η LOUIS αποφάσισε να πουλήσει το ξενοδοχείο , η BLACK STONE ανέλαβε την αγορά ,
η H.I.P. ενέταξε άλλο ένα ξενοδοχείο στην αλυσίδα των δεκάδων ξενοδοχείων που διαθέτει η ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΑΕ ιδρύθηκε για να διαχειριστεί το ξενοδοχείο και η LEDRA αναλαμβάνει την λειτουργία και τις πωλήσεις.
Το deal της πώλησης ακολούθησε η ανάγκη ανακαίνισης του κτηριακού συγκροτήματος.
Όλα τα παραπάνω εξελίχθηκαν με κεφάλαια τα οποία παρήγαγαν αυτοί που παράγουν τον πλούτο , δηλαδή αυτοί που εργάζονται και ακόμα πιο λιανά , οι εργαζόμενοι.
Για να γίνει η πώληση, η επένδυση και η ανακαίνιση όπως και η λειτουργία, θα πληρωθούν αρκετοί ενδιάμεσοι ανάμεσα τους και αυτοί που δεν θα εργαστούν…
Για τους μόνους που δεν έχουν προβλέψει τίποτα οι μεγάλοι πολυεθνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, είναι αυτοί που χρόνια τώρα εργάζονται στο ξενοδοχείο, παρήγαγαν με τον κόπο και τον ιδρώτα τους αμύθητα ποσά , φρόντισαν να πάρει αξία ως υποδομή φιλοξενίας , συνέβαλαν στην διαμόρφωση της φήμης του ξενοδοχείου
Οι εργαζόμενοι και τα δικαιώματα μας αντιμετωπίζονται όπως οι παλιοί σοφάδες και τα φθαρμένα έπιπλα στην ανακαίνιση.
Η επιλογή αυτή των ομίλων δεν είναι ανεκτή , έχουμε δικαιώματα ,πρέπει να επιβιώσουμε εμείς και οι οικογένειες μας και δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παίζει με το ψωμί και την αξιοπρέπεια μας.
Απαιτούμε:
Την επαναπρόσληψη όλων το αργότερο στις 25 Μάη , την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων με μισθολογική και ασφαλιστική κάλυψη.
Την πιστή εφαρμογή της κλαδικής ΣΣΕ ξενοδοχοϋπάλληλων όλης της χώρας για όλους τους εργαζόμενους του ξενοδοχείου νέους και παλιούς.
Απαιτούμε απ την εργοδοσία έμπρακτη δέσμευση - απάντηση τώρα , μέσα στον Απρίλη, ελπίζοντας σε ομαλή εξέλιξη της εργασιακής σχέσης όπως είναι η επιθυμία μας
Ελπίζουμε ότι οι μεγάλες εταιρείες δεν θα μας αναγκάσουν για ένα κομμάτι ψωμί να τρέχουμε στους δρόμους και τις πόρτες των ξενοδοχείων.
Η ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα και εξωτερικοί χώροι
Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search