• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Εργαζόμενος με κορονοϊό υποχρεώθηκε από τον Δήμο Κέρκυρας να επιστρέψει στη δουλειά του στο δήμο Καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας

April 05, 2021 2660

 

Επιστολή - καταγγελία του Συλλόγου Εργαζομένων ΟΤΑ Κέρκυρας ότι εργαζόμενος στο δήμο που ήταν θετικός  του ζητήθηκε από την υπηρεσία του να επιστρέψει στη δουλειά.

Αναλυτικά:

Παρακαλούμε να μας ενημερώσετε για την διαχείριση των κρουσμάτων που βρέθηκαν θετικά στον covid 19 στους εργασιακούς χώρους του Δήμου Κεντρικής Κέρκυρας ,συγκεκριμένα 3 κρούσματα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών στο Μαράσλειο Μέγαρο και 3 κρούσματα σε διάστημα μικρότερο των 10 ημερών στον χώρο στέγασης των Τεχνικών Υπηρεσιών και Καθαριότητας του Δήμου.Έχουμε την ανησυχία ότι ο τρόπος διαχείρισης των κρουσμάτων πιθανόν να οδηγήσει σε διασπορά του ιού.
Οι συνάδελφοι που νόσησαν πήραν οδηγίες να μείνουν σε καραντίνα.

Υπάρχει όμως συνάδελφος ο οποίος είχε νοσήσει στο παρελθόν και είχε αναρρώσει με αρνητικά τεστ rapid και μοριακά και βρίσκεται τώρα εκ νέου θετικός, ενώ ήταν σε καραντίνα ενημερώθηκε να επιστρέψει στην εργασία του, επέστρεψε όπως ήταν υποχρεωμένος, σε ένα εργασιακό χώρο που συνυπάρχουν δεκάδες άτομα. Σε επικοινωνία του με αρμόδιο γιατρό του ΕΟΔΥ στην Κέρκυρα, του συστήθηκε να απομακρυνθεί άμεσα όσο είναι θετικός και μέχρι να γίνει το μοριακό τεστ.

Η άποψη της υπηρεσίας ήταν να επιστρέψει στην υπηρεσία του, αλλά κανείς δεν παίρνει την ευθύνη να διαβεβαιώσει ότι όσο είναι θετικός δεν μεταδίδει τον ιό στις επαφές του.

Μετά την αντίδραση του Συλλόγου και συναδέλφων και ενώ ο συνάδελφος παρέμεινε σε επαφή για πάνω από τρεις ώρες ,βρέθηκε η λύση να απομακρυνθεί από την υπηρεσία.

Και εδώ παλεύουμε για τα αυτονόητα και για μας η αντιμετώπιση του ιού δεν πρέπει να γίνεται με επιπολαιότητα.

Οι οδηγίες που πήραν οι συνάδελφοι που εργάζονται στους ίδιους χώρους με τα θετικά κρούσματα είναι να μείνουν κατ’ οίκον επί τριημέρου και την τέταρτη μέρα να επιστρέψουν στην εργασία τους να κάνουν το πρώτο τεστ και μέχρι να γίνει το δεύτερο που είναι το επιβεβαιωτικό να συνεχίσουν να εργάζονται.

Έτσι υπήρξαν συνάδελφοι που ήταν μεν αρνητικοί στο πρώτο τεστ και ακολουθώντας τις οδηγίες της υπηρεσίας παρέμειναν στην εργασία τους πριν βγει το δεύτερο, στο οποίο βρέθηκαν θετικοί, έχοντας όλες αυτές τις μέρες κανονικές συναναστροφές με συναδέλφους και πολίτες.

Άτομα που βρίσκονταν στο ίδιο γραφείο με επιβεβαιωμένα κρούσματα, εξακολούθησαν να έρχονται σε επαφή με συναδέλφους άλλων γραφείων και Δημότες, μετατρέποντας τους εργασιακούς μας χώρους σε υγειονομικές βόμβες.

Επειδή η ευθύνη ανήκει στους αρμόδιους οι οποίοι παίρνουν και τις αποφάσεις, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εγγράφως αν τρία κρούσματα σε μία μονάδα θεωρούνται κατά συρροή, αν εφαρμόστηκε η προβλεπόμενη διαδικασία και αν έγινε απολύμανση με ειδικό εξοπλισμό, όπως αναφέρει ο ΕΟΔΥ.

Θεωρούμε πολύ σοβαρό θέμα την Διασπορά του ιού σε εργαζόμενους και δημότες και έχουμε διαμαρτυρηθεί πολλές φορές για να εφαρμόζονται τα μέτρα προστασίας. Ελπίζουμε ειλικρινά να διαψευστούν οι ανησυχίες μας και οι συνεχείς προστριβές μας για την ορθό τρόπο προστασίας συναδέλφων και Δημοτών και να μην έχουμε άλλα κρούσματα έχοντας δημιουργήσει μία εστία διασποράς στην Κερκυραϊκή Κοινωνία.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search