Print this page

Οι εξοπλισμοί δισεκατομμυρίων συνεχίζονται με «τη μεγαλύτερη διακρατική αμυντική συμφωνία» μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ

April 19, 2021 462


Τη «μεγαλύτερη έως σήμερα διακρατική αμυντική συμφωνία» υπέγραψε με το Ισραήλ η ελληνική κυβέρνηση, με την ενημέρωση να έρχεται κυρίως από τον διεθνής Τύπο για το περιεχόμενό της. Όπως αναφέρει το Reuters επικαλούμενο το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ, η ισραηλινή εταιρεία αμυντικών ηλεκτρονικών συστημάτων Elbit Systems Ltd. θα λειτουργεί ένα κέντρο εκπαίδευσης για την ελληνική Πολεμική Αεροπορία με βάση ένα συμβόλαιο ύψους περίπου 1,65 δισ δολαρίων, ενώ το ελληνικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο θα εξοπλιστεί με δέκα Μ-346 εκπαιδευτικά αεροσκάφη παραγωγής της ιταλικής εταιρείας Leonardo.

 

Παράλληλα, σύμφωνα με δημοσίευμα της Jerusalem Post, το ελληνικό διεθνές εκπαιδευτικό κέντρο θα εξοπλιστεί με δέκα Μ-346 εκπαιδευτικά αεροσκάφη παραγωγής της ιταλικής εταιρείας Leonardo.


Το ισραηλινό υπουργείο Άμυνας αναφέρει, επίσης, ότι η Elbit Systems θα παράσχει εξαρτήματα για την αναβάθμιση και τη λειτουργία των παλαιότερων εκπαιδευτικών αεροσκαφών Τ-6 της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας. Παράλληλα, θα παράσχει εκπαίδευση, προσομοιωτές και διοικητική μέριμνα.

Η συμφωνία είναι χρόνικης διάρκειας 22 ετών και μελλοντικά θα εξεταστούν περαιτέρω τομείς συνεργασίας μεταξύ της ισραηλινής ακαδημίας Πολεμικής Αεροπορίας και της ελληνικής πλευράς.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας, Μπένι Γκαντζ, έχει δηλώσει σχετικά πως «αυτή η συμφωνία συνεργασίας έγκειται στην υπεροχή της ισραηλινής αμυντικής βιομηχανίας και στις ισχυρές σχέσεις μεταξύ των υπουργείων Άμυνας Ελλάδας και Ισραήλ».

ΠΗΓΗ: The Press Project

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.