• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Γαύδος: «Αντιφατικά όλα όσα λέει ο οδηγός- φίλος της Κορίνας» - Δικηγόρος οικογένειας 25χρονης: Έρευνα για αστικές και ποινικές ευθύνες

April 19, 2021 2897

 


Όσα είπε ο δικηγόρος της οικογένειας της άτυχης Κορίνας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης. στον Ανέστη Συμεωνίδη και το star.gr
Η είδηση του θανάτου της νεαρής φοιτήτριας στη Γαύδο, βύθισε στο πένθος τη γενέτειρά της, την Κέρκυρα αλλά και την Κρήτη όπου σπούδαζε η 25χρονη κοπέλα.

Η Κορίνα έχασε τη ζωή της, την περασμένη Κυριακή, όταν το όχημα, στο οποίο επέβαινε μαζί με τον 40χρονο φίλο της, κατέληξε στον γκρεμό. Η κοπέλα τραυματίστηκε σοβαρά όπως και ο φίλος της που σκαρφάλωσε για να βρει σήμα και να καλέσει σε βοήθεια, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος.

 

Η 25χρονη κατέληξε λίγες ώρες αργότερα, εφόσον δεν υπήρχε διαθέσιμο μέσο για να την παραλάβει από το δύσβατο σημείο και να την μεταφέρει σε νοσοκομείο.

Η οικογένεια της Κορίνας αμφισβητεί πλέον αυτή την εκδοχή του φίλου της κοπέλας. Αποφάσισε να προσλάβει τεχνικούς πραγματογνώμονες για να ερευνήσουν τις συνθήκες του τροχαίου, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το αυτοκίνητο βρέθηκε με κατεβασμένο το χειρόφρενο και δεύτερη ταχύτητα.

Εντός της εβδομάδας, κατά πάσα πιθανότητα, θα έχει ολοκληρωθεί η σχηματισθείσα δικογραφία για το δυστύχημα στη Γαύδο. «Αναμένουμε εργαστηριακά πορίσματα αιματολογικών και τοξικολογικών εξετάσεων, τα οποία θα διαφωτίσουν και θα καταδείξουν αν υπήρξε και σε τι ποσοστό, χρήση ουσιών ή κατανάλωση αλκοόλ και κατά πόσο αυτά έχουν επηρεάσει την οδηγική συμπεριφορά του υπαίτιου οδηγού», είπε στο star.gr ο δικηγόρος της οικογένειας της κοπέλας, Φίλιππος Σκαμπαρδώνης.
Σύμφωνα με τον κ. Σκαμπαρδωνη, εξ όσων γνωρίζει μέχρι τώρα προφορικά, ο οδηγός έχει δώσει δύο- τρεις καταθέσεις, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση μεταξύ τους. Υπενθυμίζεται ότι ο 40χρονος, μιλώντας μέσα από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν, περιέγραψε: «Ρεμβάζαμε, είχε ωραία βραδιά, είχαμε φάει τα σουβλάκια μας, λύθηκε το χειρόφρενο και κυλήσαμε 80 μέτρα».

«Θεωρώ την οποιαδήποτε λέξη του αναξιόπιστη και την αμφισβητώ. Δηλαδή η αρχική του θέση, στη συνέχεια η πρώτη του κατάθεση, η δεύτερη κατάθεση, είναι όλα αντιφατικά» είπε. Όπως πρόσθεσε, τόσο η στάση, όσο η συμπεριφορά του είναι ανεξήγητες.

«Αν ήταν ξεκάθαρος εξαρχής και όσα ισχυριζόταν "ταίριαζαν" με τα πορίσματα και τα ευρήματα, τότε η οικογένεια και συνακόλουθα και εγώ ως νομικός εντεταλμένος αυτής, δε θα είχαμε καμία διάθεση να τα αμφισβητήσουμε. Δε θα είχαμε καμία διάθεση να διεισδύσουμε ή να επιρρίπτουμε άδικα ευθύνες. Όμως τη στάση του και τα λεγόμενά του, θα πρέπει να τα διασταυρώσουμε. Είμαστε επιφυλακτικοί» σημείωσε.

Συμπλήρωσε μάλιστα, ότι ο ίδιος περιμένει να διαβάσει λέξη προς λέξη την ιατροδικαστική έκθεση και την έκθεση πραγματογνωμοσύνης, μόλις αυτές βγουν.
Ερωτώμενος απέναντι σε ποιους στρέφεται νομικά η οικογένεια, ο κ. Σκαμπαρδώνης απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς ακόμη να πει. Ωστόσο, πέραν του οδηγού, η έρευνα του δικηγόρου θα επεκταθεί, καθώς ο ίδιος εκτιμά ότι υπάρχουν ευθύνες σε άλλο νομικό επίπεδο, τις οποίες αναζητά και προσπαθεί να διασταυρώσει.

Στο πλαίσιο της έρευνάς του ο δικηγόρος της οικογένειας σημείωσε, ότι αναμένει να δει τη λήψη και διαβίβαση των τηλεφωνικών κλήσεων μεταξύ των αρμόδιων οργάνων και υπηρεσιών, προκειμένου να εξετάσει τυχόν ολιγωρίες στις καθυστερήσεις που σημειώθηκαν.

«Κατά την άποψή μου είναι δεδομένες (οι ευθύνες), μένει να δω πού και σε ποιους προσωποποιημένα θα πρέπει να αποδοθούν. Το δημόσιο ενδεχομένως να έχει αστική ευθύνη, εγώ μιλάω για πρόσωπα και όργανα. Ποιος ήταν αυτός που κατά την άποψή μου είναι ανεπαρκής ή ανεύθυνος ή ανίκανος και πρέπει να πάει σπίτι του και να αναλάβει ποινικές και αστικές ευθύνες», είπε.

Αναφερόμενος στην καθυστέρηση της αεροδιακομιδής της κοπέλας, η οποία ξεψύχησε στο γκρεμό περιμένοντας βοήθεια, σημείωσε ότι δεν πρόκειται απλά για κωλυσιεργία.

«Αυτές οι κωλυσιεργίες, οι συμπεριφορές και οι στάσεις κοστίζουν ζωές. Δεν είναι απλά καθυστερήσαμε», τόνισε.

«Είμαι πολύ προσεκτικός γιατί θα πρέπει τα βήματά μου ως νομικός να είναι πολύ προσεγμένα. Φυσικά προσπαθώ να αντλώ από κάθε πηγή πληροφορίες, τις οποίες πρέπει πάντα να διασταυρώνω» κατέληξε.

Ρεπορτάζ: Ανέστης Συμεωνίδης - star.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search