• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η συναυλία της Παλιάς Φιλαρμονικής το Σάββατο του Λαζάρου

April 24, 2021 2668

 

Με την καθιερωμένη συναυλία της Φιλαρμονικής Εταιρείας Κερκύρας (παλιά), το Σάββατο του Λαζάρου, 24 Απριλίου 2021,αρχίζουν οι εκδηλώσεις του Κερκυραϊκού Πάσχα.
Η συναυλία, λόγω της πανδημίας, μαγνητοσκοπήθηκε κατόπιν ειδικής αδείας από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στο χώρο του Ιερού ναού του Αγίου Γεωργίου του Π. Φρουρίου και θα μεταδοθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Corfu Channel το Σάββατο, 24 Απριλίου και το Μεγ. Σάββατο, 1η Μαΐου, στις 19:30.
Επίσης, το Σάββατο, 24 Απριλίου, από τις 20:30 θα είναι διαθέσιμη και από το κανάλι της Παλιάς Φιλαρμονικής στο youtube.

Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της φετινής συναυλίας είναι ότι σε αυτήν παρουσιάζονται αποκλειστικά συνθέσεις αρχιμουσικών της μπάντας, από το 1840 έως σήμερα, οι οποίες δημιουργήθηκαν για να καλύψουν μουσικά όλη την περίοδο του Πάσχα: τα θρησκευτικά εμβατήρια της Κυριακής των Βαΐων, τα πένθιμα εμβατήρια της Μεγάλης Εβδομάδας και τα θριαμβευτικά της Κυριακής του Πάσχα.
Το υλικό προέρχεται αποκλειστικά από το πλούσιο ιστορικό αρχείο του ιδρύματός, το οποίο και μέσω του συγκεκριμένου ρεπερτορίου καταγράφει την ιστορική πορεία 181 ετών συνεχούς καλλιτεχνικής και κοινωνικής δράσης και πρωτότυπης κερκυραϊκής μουσικής δημιουργίας.
Θα ακουστούν τα εμβληματικά «Adagio» του Τ. Albinoni και «Amleto» του F. Faccio, τα οποία εδώ και δεκαετίες έχουν καταστεί συνώνυμα της εμπειρίας του Κερκυραϊκου Πάσχα.
Η Φιλαρμονική στην ανακοίνωση της σημειώνει ότι , “φυσικά το Πάσχα είναι η κατεξοχήν εορτή της ανθρώπινης επαφής, η οποία μόνο εξ ανάγκης αντικαθίσταται με ψηφιακά μέσα. Το Πάσχα του 2022 ελπίζουμε ότι θα μπορέσουμε να αισθανθούμε ξανά το συναίσθημα αυτό όλοι μαζί, από κοντά, με υγεία και στην ολότητά του”.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search