• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Η Ελλάδα έχει αναλογικά πολύ περισσότερους νεκρούς από την Ινδία

April 26, 2021 94

Η κρίση με τον κορονοϊό στην Ινδία βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα στην πρώτη θέση των θεμάτων των ελληνικών ΜΜΕ, την ίδια ώρα που υποβαθμίζουν συστηματικά την κατάσταση στη χώρα μας, σε μία προσπάθεια εξωραϊσμού της αποτυχημένης υγειονομικής διαχείρισης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Οι συγκρίσεις της Ελλάδας με την Ινδία μπορούν να γίνουν εύκολα κατανοητές από τον καθένα μέσω της διαδραστικής εφαρμογής των Financial Times. Εκεί βλέπουμε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε πολύ χειρότερη θέση από την Ινδία σε δύο πολύ σημαντικές μετρήσεις για την πορεία της πανδημίας.

 

Αφενός, στον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο νέων θανάτων, όπου με δεδομένα της 25ης Απριλίου η Ελλάδα έχει 0,73 θανάτους μέσο όρο ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού και η Ινδία 0,17. Στον πίνακα μπορείτε να παρατηρήσετε επίσης τη θέση της χώρας αυτή τη στιγμή σε σχέση με το σύνολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής.

ινδία ελλάδα νέοι θάνατοι κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος

Έπειτα, στον συνολικό αριθμό θανάτων ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού από την αρχή της πανδημίας, όπου με δεδομένα 26ης Απριλίου η Ελλάδα έχει φτάσει τους 93,4 νεκρούς ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού, με την Ινδία να βρίσκεται στους 14,3.

ινδία ελλάδα συνολικοί θάνατοι

Αναμφίβολα τα δεδομένα αυτά πρόκειται σύντομα να αλλάξουν. Η απελπιστική κατάσταση του συστήματος υγείας στην Ινδία θα προκαλέσει αύξηση θανάτων τις επόμενες ημέρες, ενώ η πορεία των νέων κρουσμάτων στη χώρα της Νότιας Ασίας βαίνει ραγδαία αυξητική, με τον κυλιόμενο εβδομαδιαίο μέσο όρο νέων κρουσμάτων να είναι σχεδόν εξομοιωμένος με αυτόν της Ελλάδας — 23,5 και 23,8 μέσος όρος ανά 100 χιλιάδες πληθυσμού αντίστοιχα.

ινδία ελλάδα νέα κρούσματα κυλιόμενος εβδομαδιαίος μέσος όρος

Όμως η εμμονή των ελληνικών ΜΜΕ να παρουσιάζουν στην πρώτη γραμμή της ειδησεογραφίας το «χάος στην Ινδία», προσπαθώντας παράλληλα να υποβαθμίσουν τη δυσχερή κατάσταση της Ελλάδας, είναι ένα μνημείο δημοσιογραφικής αλητείας.

Έπειτα από ένα πολύμηνο «λοκντάουν-κακό ανέκδοτο», όπου η κυβέρνηση Μητσοτάκη επέλεξε να επενδύσει στην αστυνόμευση του ελεύθερου χρόνου των πολιτών και της πρόσβασής τους σε ανοιχτούς καλά αεριζόμενους χώρους, αλλά αγνόησε επιδεικτικά την ενίσχυση του ΕΣΥ και τη μετάδοση σε Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και χώρους εργασίας, η Ελλάδα ετοιμάζεται να ανοίξει τον τουρισμό και τις δραστηριότητες που συνδέονται με αυτόν. Όμως τα υγειονομικά δεδομένα της χώρας αυτή τη στιγμή είναι εξαιρετικά άσχημα, και σε καμία περίπτωση καλύτερα από αυτά της Ινδίας.

 

Την ίδια ώρα βρέθηκε στη χώρα μας ήδη η Ινδική μετάλλαξη, που σύμφωνα με δημοσιευμένες επιστημονικές έρευνες έχει τη δυνατότητα να διαφεύγει από τη φυσική ανοσία σε προηγούμενες εκδοχές του SARS-CoV-2, αλλά σε έναν βαθμό και από την τεχνητή ανοσία μέσω εμβολιασμού ή μονοκλωνικών αντισωμάτων (βλ. εδώεδώ και εδώ). Η Ινδική μετάλλαξη βρέθηκε σε άτομο που είχε ταξιδέψει στο Ντουμπάι, όπου επιτρέπεται να ταξιδέψουν οι πολίτες της χώρας ενώ τους απαγορεύεται να μετακινηθούν μεταξύ νομών.

Κάτι που σημαίνει πως, παρά τα περί του αντιθέτου ευχολόγια κυβέρνησης και ΜΜΕ, η ήδη αμφισβητήσιμη «ασφάλεια» του σχεδιαζόμενου ανοίγματος τίθεται ακόμα περισσότερο σε αμφισβήτηση.

ΠΗΓΗ: info-war.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Calendar

« May 2021 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31            

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search