• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Παντελής Κοντός νέος πρόεδρος της Ένωσης Χορωδίων Νομού Κέρκυρας: "Συνεχίζουμε όλοι μαζί ..."

May 12, 2021 2845
 

Αλλαγή σκυτάλης όσον αφορά στο πρόσωπο του Προέδρου της Ένωσης Χορωδιών Νομού Κέρκυρας σύμφωνα με την αρχική συγκρότηση σε σώμα του Δ.Σ. (Πρακτ. 117/29-02-2020) και νέας συγκρότησης σε σώμα (Πρακτ. 125/04-05-2021).

Την θέση του Προέδρου καταλαμβάνει ο Κος Παντελεήμων Κοντός, βάσει των ως άνω αποφάσεων του Δ.Σ. και ο πρώην Πρόεδρος Κος Σπύρος Σουέρεφ αναλαμβάνει την θέση μέλους – υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων της Ένωσης Χορωδιών Νομού Κέρκυρας.

Δηλώσεις

Με την Ανάληψη της Προεδρίας της Ένωσης Χορωδιων Κέρκυρας να Ευχαριστήσω τους συνεργάτες μου στο ΔΣ για την προσφορά τους στην Ένωση!!
Συνεχίζουμε, όλοι μαζί, για την Ολική επανεκκίνηση του Χορωδιακού κινήματος της Κέρκυρας!!!

Ποιος είναι ο Παντελής Κοντός

Ο Παντελής Κοντός, ο Κερκυραίος βαρύτονος είναι ένας αναγνωρισμένος καλλιτέχνης  με παρουσία σε σημαντικές εκδηλώσεις και συναυλίες.

Γεννήθηκε το 1963 στην Κέρκυρα, όπου έμαθε τις πρώτες νότες στη μουσική σπουδάζοντας βιολί στο Ωδείο της Κέρκυρας και τρομπόνι στη Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας. Έχει διατελέσει μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της φιλαρμονικής και αργότερα της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Κερκυραίων. Στο Πειραματικό Ωδείο Παλαιού Ψυχικού παρακολούθησε τα μαθήματα μονωδίας με τον Ελευθέριο Σπίνουλα το 1985 ενώ το 1989 ολοκληρώνει τις σπουδές του στη μονωδία με τη Βαρβάρα Γκαβάκου με υποτροφία της Δημοτικής Χορωδίας Κέρκυρας. Τον Ιούλιο του 1992 παίρνει το δίπλωμά του με βαθμό « Άριστα» παμψηφεί και Α΄Βραβείο.

Σε διάσημες όπερες ( Νόρμα, Martis, DonGrepuscolo, BarbierediSiviglia) έχει τραγουδήσει και υποδυθεί σημαντικούς ρόλους. Έχει δώσει ρεσιτάλ στην Ιταλία  με άριες από τις όπερες  Rea, Martis, FloraMirabilis. Ακόμη, έχει τραγουδήσει στο πλευρό του συνθέτη Γιάννη Μαρκόπουλου στο Μεσολλόγγι για το έργο « Ελεύθεροι Πολιορκημένοι». Επίσης, έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση της άγνωστης μέχρι τότε όπερας «MademoiselledeBelleIsle» του Σπύρου Σαμάρα που έγινε στο Pasardjik στην Βουλγαρία με την ομώνυμη ορχήστρα ως σολίστ του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών και της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και έχει τραγουδήσει σε πρώτη εκτέλεση συνθέσεις του Βlakeσε ποίηση Γιάννη Ρίτσου συνοδευόμενος από την Συμφωνική Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Yorkτου Λονδίνου.

Με σημαντικές εμφανίσεις έχει στηρίξει το έργο συλλόγων με φιλανθρωπικό σκοπό όπως η Μέλισσα, η Φλόγα και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών και δωρεάς οργάνων. Οι συνεργασίες του με κορυφαίες Συμφωνικές ορχήστρες είναι αρκετές ( ΕΡΤ, Καμεράτα, Δήμου Αθηναίων κ.α.).Το καλοκαίρι του 2017 τραγούδησε στο Καλλιμάρμαρο ως Σολίστ στην τιμητική βραδιά για το μεγάλο συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και έχει τραγουδήσει στην Κέρκυρα με τον Μάριο Φραγκούλη, τη Μαριλένα κά. Πρωταγωνίστησε το 2017 στην αναβίωση της πρώτης ελληνικής όπερας «Ο υποψήφιος βουλευτής» και στην όπερα serva padrona του Ρergolesi.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search