• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Αντίπαξοι, Κρήτη και Κέρκυρα στα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης

May 13, 2021 2761

 

Τρεις ελληνικοί προορισμοί στη λίστα του European Best Destinations

 

Με τον τουρισμό στην Ελλάδα να ανοίγει επισήμως μετά από έναν πολύ δύσκολο χειμώνα, οι απανταχού λάτρεις της χώρας μας και των εκπληκτικών νησιών της δεν βλέπουν την ώρα να επισκεφτούν τον αγαπημένο τους προορισμό. Μόνο που αυτή τη φορά προέχει η ασφάλεια και η υγεία τους, γι’ αυτό και θα προτιμήσουν περισσότερο εκείνους τους προορισμούς που θα τους εξασφαλίσουν το ζητούμενο της εποχής.

Έτσι, ο οργανισμός για την προώθηση του τουρισμού στην Ευρώπη, European Best Destinations, συνέταξε μια λίστα με τους πιο ασφαλείς προορισμούς στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2021, ανάμεσα στους οποίους συμπεριλαμβάνονται και τρία ελληνικά νησιά.

Τα κριτήρια για την επιλογή τους ήταν αρκετά, μεταξύ των οποίων ο χαμηλός αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού από την αρχή της πανδημίας αλλά και κατά την περίοδο που συντάχθηκε η λίστα, τα υγειονομικά πρωτόκολλα που εφαρμόζονται στον εκάστοτε προορισμό και η αναγνώριση των πιστοποιητικών εμβολιασμού ώστε οι τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί ή κατέχουν αρνητικό τεστ να μην χρειαστεί να μπουν σε καραντίνα.

Αντίπαξοι, Κρήτη και Κέρκυρα στα ασφαλέστερα νησιά της Ευρώπης

 Οι Αντίπαξοι, λοιπόν, είναι το πρώτο ελληνικό νησί που συναντάται στη λίστα και μάλιστα στην τρίτη θέση. Το άρθρο αναφέρει ότι «Οι υπέροχες παραλίες με τη λευκή άμμο -από τις πιο εντυπωσιακές όλων το ονειρικό Βουτούμι-, τα κρυστάλλινα νερά και ο πληθυσμός των 20 μόνιμων κατοίκων δημιουργούν το τέλειο “μυστικό νησί” για Covid- free διακοπές αυτό το καλοκαίρι».

Η Κρήτη είναι το δεύτερο ελληνικό νησί που συναντάται στην πέμπτη θέση της λίστας του EBD, με το δημοσίευμα να αναφέρει ότι πρόκειται για έναν προορισμό από τους λιγότερο επηρεασμένους της Ευρώπης από την πανδημία. Ενώ συμπληρώνει ότι «η Κρήτη έχει εφαρμόσει αποτελεσματικά μέτρα υγείας για να καλωσορίσει τους ταξιδιώτες αυτό το καλοκαίρι. Μαζί με τα Κανάρια Νησιά (Τενερίφη, Φουερτεβεντούρα, Γκραν Κανάρια και Λανζαρότε) και τη Μάλτα, η Κρήτη έχει κηρυχθεί ως ασφαλής προορισμός από το Βρετανικό Υπουργείο Εξωτερικών σε μια σημαντική ώθηση στις ελπίδες για διακοπές στο εξωτερικό».

Τέλος, η Κέρκυρα είναι το τρίτο ελληνικό νησί στη λίστα, η οποία βρίσκεται στην όγδοη θέση, με τον συντάκτη του άρθρου να επισημαίνει για το νησί των Φαιάκων ότι «Η Κέρκυρα θεωρείται ένα από τα ομορφότερα νησιά του Ιονίου. Με τα απόκρημνα βουνά και την εκπληκτική ακτογραμμή της, αντικατοπτρίζει μια πολιτιστική κληρονομιά που ορίστηκε από την ενετική, τη γαλλική και βρετανική κυριαρχία πριν ενωθεί με την Ελλάδα το 1864», συμπληρώνοντας ότι «Ένα αρνητικό τεστ Covid που πραγματοποιήθηκε όχι περισσότερο από 72 ώρες πριν από την άφιξη ή ένα πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέψει στους επισκέπτες να μείνουν στο νησί χωρίς καραντίνα».

ΠΗΓΗ: newsbeast.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search