• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Απομακρύνεται για φέτος η προμήθεια πλωτού ασθενοφόρου για την Κέρκυρα

May 16, 2021 2725

 

 

Απομακρύνεται η πιθανότητα ενίσχυσης των νησιών του Ιονίου με πλωτό ασθενοφόρο στο άμεσο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες που έχει το σωματείο των ναυτεργατών της Κέρκυρας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των ναυτεργατών Γιώργο Παξινό η σύμβαση δεν έχει υπογραφεί στο Υπουργείο Ναυτιλίας και επομένως “δεν το βλέπουμε αυτό το καλοκαίρι” είπε χαρακτηριστικά.

Το θέμα έγινε γνωστό όταν δημοσιεύτηκε επιστολή του σωματείου των ναυτεργατών “Άγιος Σπυρίδων” προς τα αρμόδια Υπουργεία Ναυτιλίας, Υγείας, την 6η ΥΠΕ καθώς και όλους του εμπλεκόμενους φορείς, στην οποία κατέγραφαν το περιστατικό της 6ης Μαΐου κατά τη διάρκεια της απεργίας τους.

ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ
Όπως αναφέρουν στην επιστολή, “Μετά το πέρας επιφυλακής προσωπικού του Ε/Γ-Ο/Γ Κέρκυρα και ώρα 21:10 το πλήρωμα κλήθηκε να επιστρέψει στο πλοίο προκειμένου να εκτελέσει έκτακτο δρομολόγιο διακομιδής επείγοντος περιστατικού ασθενούς. Μετά την πάροδο πλέον του τετραώρου και αφού δεν είχε εμφανιστεί ασθενοφόρο στο πλοίο και περί ώρα 01:00 της Παρασκευής 7 Μαΐου 2021 ειδοποιήθηκε το πλήρωμα του Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος το οποίο διανυκτέρευε στην Ηγουμενίτσα να μεταβεί στην Κέρκυρα για την εν λόγω διακομιδή. Το πλοίο απέπλευσε στις 01:30 κατέπλευσε στην Κέρκυρα στις 03:30 και περί ώρα 04:00 απέπλευσε για την Ηγουμενίτσα.
Βάσει των παραπάνω γεγονότων ο ασθενής διακομίστηκε σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων μετά από πάροδο εννέα ωρών περί της 06:30 ώρας, το δε Ε/Γ-Ο/Γ Αλκίνοος εν συνεχεία εκτέλεσε τα προγραμματισμένα δρομολόγια από 06:00 έως 18:30 με συνολικά 17 ώρες συνεχούς απασχόλησης.”
Οι ναυτεργάτες εκφράζοντας την ανησυχία τους για τις διακομιδές, αναζήτησαν πληροφορίες για το μέλλον του πλωτού ασθενοφόρου και οι απαντήσεις που έλαβαν από το Υπουργείο ναυτιλίας ήταν απογοητευτικές.
Παράλληλα σε δηλώσεις του στην ΕΡΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ζορμπάς ξεκαθάρισε ότι η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων εμπλέκεται μόνο με τη διάθεση των κονδυλίων από το ΕΣΠΑ Ιονίων νήσων για την αγορά των δύο ασθενοφόρων, ενώ την όλη διαγωνιστική διαδικασία αγοράς τρέχει το υπουργείο Ναυτιλίας.

ΠΗΓΗ: ert.gr

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« April 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search