• Αργυράδες - Κέρκυρας
  • Thursday , Feb 1 , 2018

Διεθνη

Συνάντηση του Συνδικάτου ξενοδοσχοϋπαλλήλων με τους εκπροσώπους της ΠΕ Κέρκυρας

May 16, 2021 2631

 

Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του διοικητικού συμβουλίου του Συνδικάτου ξενοδοχοϋπαλλήλων και εργαζομένων σε τουρισμό – επισιτισμό,  με τους θεσμικούς  εκπροσώπους του νομού ενόψει της έναρξης της νέας τουριστικής σαιζόν και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι στην τουριστική οικονομία.

Στην πρόσκληση ανταποκρίθηκαν οι βουλευτές Α. Αυλωνίτης και Δ. Μπιάγκης , η εκπρόσωπος του ΚΚΕ  Α. Μπαλού και ο εκπρόσωπος του δημάρχου Νότιας Κέρκυρας Σ. Ανδριώτης ενώ απουσίαζαν (χωρίς να διευκρινίσουντους λόγους) ο βουλευτής Σ. Γκίκας, οι δήμαρχοι κεντρικής και βόρειας Κέρκυρας  Μ. Υδραίου και Γ. Μαχειμάρης, η περιφερειάρχης  Ρ. Κράτσα και το Μέρα 25.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της διοίκησης, από την πλευρά του Συνδικάτου τέθηκαν όλα τα άμεσα και κατεπείγοντα αιτήματα των εργαζομένων στον τουρισμό- επισιτισμό-ξενοδοχεία για ασφαλή επιστροφή στην εργασία με υποχρεωτική εφαρμογή των κλαδικών συμβάσεων, σεβασμό των εργατικών δικαιωμάτων και διασφάλιση εισοδήματος ικανού να καλύψει τις ανάγκες μας. Παράλληλα διατυπώθηκε η αποφασιστικότητα του κλάδου να παλέψει μέχρι τέλους για την απόσυρση του εργατοκτόνου νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας που οδηγεί τους εργαζόμενους στη δουλοποίηση.

Ζητήθηκε η έμπρακτη συμπαράσταση στους αγώνες και τα αιτήματα του κλάδου χωρίς εκπτώσεις και αλλοιώσεις του επεξεργασμένου από τους εργαζόμενους πλαισίου αιτημάτων, που έτσι και αλλιώς έχει διαμορφωθεί με τις ελάχιστες απαιτήσεις για τη στοιχειώδη επιβίωση των εργαζομένων και των οικογενειών τους.

Οι παρευρισκόμενοι θεσμικοί εκπρόσωποι εξέφρασαν ο καθένας με τον τρόπο του τη συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους του κλάδου.

Ο αγώνας των εργαζομένων στον τουρισμό που αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων στο νησί πρέπει να είναι αγώνας ολόκληρου του κερκυραϊκού λαού γιατί εκτός των άλλων το δικό μας εισόδημα διαχέεται αποκλειστικά στην τοπική οικονομία και αφορά και άλλους κλάδους.

Οι θεσμικοί εκπρόσωποι του νησιού ανάλογα με τη θέση που τους έχει κατατάξει ο κερκυραϊκός λαός έχουν ευθύνη να στηρίξουν τα αιτήματα και τους αγώνες του κλάδου και κρίνονται γι΄αυτό στην πράξη.

Καββαδίας

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Illusion Hair Studio

Boschetto (Άγιος Γεώργιος Αργυράδων)

MAMA 'S MARKET

Corfu Office Systems

PRANZO CHANIOTI

 

Καφέσας ψαροταβέρνα

Cosy finger food bar

Lord Travel Group

Blue sea hotel

Ιονική

 

Calendar

« March 2024 »
Mon Tue Wed Thu Fri Sat Sun
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Argyrades - News

argyrades.gr

Σελίδες για τη ζωή, την ιστορία, τον πολιτισμό, στην Κέρκυρα. Με κριτική ματιά στην επικαιρότητα.

drepani.gr

Μια από τις ονομασίες με τις οποίες ήταν γνωστή η Κέρκυρα στην αρχαιότητα ήταν και η Δρεπάνη. Όνομα που χρησιμοποιήθηκε λόγω του σχήματός της. Η Δρεπάνη ταυτίζεται με το όπλο με το οποίο ο Κρόνος σκότωσε τον πατέρα του τον Ουρανό.

logo

© 2018 Your Company. All Rights Reserved. Designed By Your Company

Search